Lajme dhe Ngjarje

Zëvendësministri Qelaj: Financimi i qëndrueshëm për ndihmën që strehimoret u of...
Prishtinë 14/12/2018

Strehimi i viktimave të dhunës në familje është tejet i rëndësishëm për to, pas ofrimit të shërbimeve emergjente që ofrojnë institucionet tjera që trajtojnë këtë dukuri. Duke i njohur tashmë vështirësitë me të cilat janë ballafaquar në të kaluarën e afërt strehimoret kam marr iniciativë të gjejë zgjidhje të qëndrueshme për financim afatgjatë dhe të qëndrueshëm për të gjitha strehimoret që veprojnë në Republikën e Kosovës. Kështu tha Koordinatori Nacionali kundër dhunës në familje, zëvendësministër i Drejtësisë, Naim Qelaj, gjatë aktivitetit të Strehimores “Shtëpia ime”, në Ferizaj.

Ministri Tahiri: Gjyqësori efikas, mundësia e vetme për tërheqje të investimeve...
Prishtinë 13/12/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka takuar sot profesorët dhe studentët e Fakultetit Juridik, në kuadër të kampanjës ‘’Drejtësia dhe Biznesi‘, me të cilët ka biseduar për çështje te drejtësisë komerciale dhe mbi alternativën e themelimit të një gjykate të specializuar në çështje komerciale.

Konferenca e parë  Rajonale “Qasja në drejtësi e viktimave të dhunës në familje...
Prishtinë 11/12/2018

Koordinatori Nacional kundër Dhunës në Familje në Republikës së Kosovës, Naim Qelaj, organizoi Konferencën e parë Rajonale “Qasja në drejtësi e viktimave të dhunës në familje dhe dhunës në baza gjinore”.

Ministri Tahiri: Zyrtarët e korruptuar do të përballen me dënime të larta
Prishtinë 10/12/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, përmes një mesazhi me rastin e nisjes së “Javës kundër Korrupsionit”, ka ritheksuar përkushtimin e tij për të vazhduar jo vetëm në luftimin e korrupsionit, por edhe në masat konkrete për parandalimin e tij.

Ministri Tahiri takoi ambasadorin amerikan, Philip Kosnett
Prishtinë 06/12/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim njoftues Ambasadorin e ri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip Kosnett.

​Ministri Tahiri kërkon më shumë cilësi në përgatitjen e juristëve për tregun e...
Prishtinë 05/12/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim rektorët e universiteteve dhe të kolegjeve të Kosovës, me të cilët ka diskutuar për nevojën e modernizimit të kurrikulave në përgatitjen e juristëve për nevojat e tregut të punës.

Ministri Tahiri iu shkruan Komisionerëve Hahn dhe Avramopoulos për reformat në ...
05/12/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka nisur sot një letër zyrtare tek Komisioneri për Politika të Fqinjësisë së Mirë dhe Negociata të Zgjerimit, Johannes Hahn dhe Komisioneri për Çështje të Brendshme dhe Shtetësi, Dimitris Avramopoulos, për t’i njoftuar lidhur me aprovimin e legjislacionit tepër të rëndësishëm për reformimin e sektorit të drejtësisë dhe përmbushjes së obligimeve të dala nga procesi i liberalizimit të vizave.

Qelaj: Dhuna në familje problem global, jo vetëm i Kosovës
Gjakovë 30/11/2018

Koordinatori Nacional për Mbrojtje nga Dhuna në Familje, zëvendësministri i Drejtësisë, Naim Qelaj, ka thënë se dhuna në familje është një problem me të cilin po ballafaqohet jo vetëm Kosova, por i gjithë globi, madje dhe vendet me të zhvilluara.

Ministri Tahiri : Votimi i të premtes është jetik për reformat në drejtësi dhe ...
Prishtine 22/11/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri konsideron se miratimi i projektligjeve që janë në rend të ditës në seancën e të premtes në Kuvendin e Republikës së Kosovës, është hap jashtëzakonisht i rëndësishëm për fuqizimin e sundimit të ligjit, që do të reflektohet në konsolidimin e mirëfilltë të sistemit dhe do të ndikojë drejtpërdrejtë po ashtu edhe në përmbylljen e kapitullit për liberalizimin e vizave.

Deklaratë për medie
21/11/2018

Koordinatori Nacional për mbrojte nga Dhuna në Familje, zëvendësministri Naim Qelaj, ka anuluar pjesëmarrjen në Forumin Rajonal “Promovimi dhe Implementimi i Konventës së Stambollit në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi”, që do mbahet në Shkup, me 27 dhe 28 nëntor 2018, për arsye se organizatorët e këtij forumi, mbishkrimet e përfaqësuesve të Kosovës i ka vënë me fusnotë, dhe rezolutën 1244, duke anashkaluar mendimin e GJND-së dhe deklaratën e pavarësisë të Kosovës. Poshtë gjeni reagimin e Koordinatorit, zëvendësministrit Naim Qelaj.

Ministri Tahiri: Miratimi i reformave në drejtësinë penale fuqizon kauzën tonë ...
Prishtine 16/11/2018

Sot është mbajtur takimi i Nivelit të Lartë për Sundimin Ligjit që udhëhiqet nga Kryeministri Ramush Haradinaj, ku temë qendrore e këtij takimi ishte avancimi i agjendës legjislative dhe reformave në drejtësi. Në këtë takim, Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka prezantuar përmbajtjen e projektligjeve dhe reformave që janë ndërmarrë të cilat ndikojnë në fuqizimin e Shtetit të së Drejtës dhe agjendës integruese të Republikës së Kosovës.

Ministri Tahiri: “Drejtësia 2020” do të përafroj Kosovën me standardet evropian...
Prishtinë 16/11/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka marrë pjesë në Konferencën rreth përputhshmërisë së Kosovës me standardet Evropiane dhe ndërkombëtare të Luftës kundër Korrupsionit (LK) dhe Parandalimit të Pastrimit të Parave dhe Luftimit të Financimit të Terrorizmit (PPP/LFT), organizuar nga Projekti i përbashkët të BE/Këshillit të Evropës kundër Krimit Ekonomik (PECK II).

Qelaj: I jashtëzakonshëm roli i mediave në parandalimin e dhunës në familje
Prishtine 15/11/2018

Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës (AGK), Ekipi i OKB-së në Kosovë, së bashku me UNWOMEN, kanë organizuar diskutim, në lidhje me Objektivat e Zhvillimit të Qëndrueshëm (OZhQ), përkatësisht barazinë gjinore.

Ministri Tahiri: Drejtësia komerciale prioritet që po merr formë
Prishtine 14/11/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim drejtoreshën e re të Misionit të USAID-it në Kosovë, znj. Lisa Magno.

Ministri Tahiri: “Drejtësia 2020” do të rrisë kapacitetet e Shërbimit Korrektue...
Prishtinë 12/11/2018

Në kuadër të zbatimit të agjendës “Drejtësia 2020”, Ministria e Drejtësisë është duke rritur kapacitetet profesionale dhe operative brenda Shërbimit Korrektues të Kosovës, përmes shtimit të numrit prej 120 oficerëve korrektues që do t’i bashkëngjiten Qendrave Korrektuese.

Ministri Tahiri merr pjesë në “Javën e Drejtësisë dhe Zhvillimit” të Bankës Bot...
Washington 06/11/2018

Në ditën e fundit të vizitës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka marrë pjesë në sesionin e përvjetshëm të Bankës Botërore “Java e Drejtësisë dhe Zhvillimit” që këtë vit synon të shoh lidhjen mes legjislacionit dhe mbrojtjes së të drejtave njerëzore, për të fuqizuar ekonomikisht individët dhe grupet e ndjeshme të shoqërisë.

Ministri Tahiri është pritur në Departamentin e Shtetit
Washington 05/11/2018

Në kuadër të vizitës zyrtare në SHBA, Ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri është pritur në Departamentin e Shtetit ku ka zhvilluar një takim me Zëvendësndihmës Sekretarin e Shtetit, z. Jorgan Andrews, njëherit përgjegjës në Zyrën Kundër Narkotikëve dhe Çështjeve për Fuqizimin e Ligjit.

Ministri Tahiri është pritur në takim nga i pari i drejtësisë në SHBA, Jeff Ses...
Washington 03/11/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, është pritur në takim nga i pari i drejtësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Prokurori i Përgjithshëm z. Jeff Sessions.

Ministri Tahiri takoi drejtorin e USAID-it për Evropë
Washington 02/11/2018

Ministri Tahiri ka vlerësuar lartë kontributin e USAID-it si partner i rëndësishëm për fushën e sundimit të ligjit, veçmas në avancimin e parimeve ligjore që mundësojnë një qasje të drejtë dhe të barabartë të qytetarëve në të drejtat e tyre dhe në shërbime efikase ligjore.

Ministri Tahiri udhëtoi për në SHBA
Prishtinë 31/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka udhëtuar sot në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, për një vizitë zyrtare.

Ministri Tahiri takoi Prokurorin e Specializuar, Jack Smith
Prishtine 30/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim Prokurorin e Specializuar nga Zyra e Prokurorit të Specializuar, Jack Smith.

Tahiri: Vetëvendosje dhe Lista Serbe i kundërshtojnë fuqishëm reformat në drejt...
Prishtinë 28/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, kundërshton pretendimin e Lëvizjes Vetëvendosje se institucionet e sundimit të ligjit janë përgjegjëse për mos liberalizimin e vizave.

Ministri Tahiri: Drejtësia s’do të jetë më barrë për bizneset
26/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim një delegacion nga Fondi Monetar Ndërkombëtar, të udhëhequr nga përfaqësuesi i përhershëm i FMN-së për Kosovën, Ruud Vermeulen.

Ministri Tahiri:
Prishtine 25/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim një delegacion nga Korporata Sfidat e Mijëvjeçarit, të kryesuar nga James Gerard, Drejtor Menaxhues i Programit Treshhold, i shoqëruar nga Sarah Olmstead, Drejtoreshë e MCC-së për Kosovë si dhe Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Mileniumi i Kosovës, Petrit Selimi.

Tahiri: Shtetet e Bashkuara të Amerikës, partner kryesor strategjik në luftën k...
Prishtinë 19/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, priti në takim përfaqësues nga Departamenti Amerikan i Shtetit, të kryesuar nga Ambasadori dhe Koordinatori i Zyrës Kundër-terrorizëm, z. Nathan A. Sales.

Ministri Tahiri takoi Kryetarin e Odës Ekonomike të Kosovës, z Rukiqi
Prishtinë 19/10/2018

Ministria e Drejtësisë dhe Oda Ekonomike e Kosovës, sot organizuan tryezë diskutimi në kuadër të kampanjës “Drejtësia dhe Biznesi” të ndërmarr nga Ministri z. Abelard Tahiri. Kjo tryezë përfshiu përfaqësues nga bizneset e sektorëve të ndryshëm, përfaqësues të Fakultetit Juridik, Odave dhe Asociacioneve dhe Shoqata të ndryshme të biznesit, Odës së Avokatëve, përfaqësues të Departamentit Ekonomik pranë Gjykatës së Apelit dhe ekspert të kësaj fushe.  Ky diskutim u organizua me qëllim të promovimit të reformave që kanë filluar në kuadër të procesit të Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit në fushën e Drejtësisë Komerciale.

Tahiri: Sundimi i ligjit është një ndër mjetet kryesore në luftën kundër terror...
Prishtine 19/10/2018

Sot, Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, takoi përfaqësuesit nga Departamenti Amerikan i Shtetit, të kryesuar nga Ambasadori dhe Koordinatori për Kundër-terrorizëm, Nathan A. Sales.

Ministri Tahiri: Nuk do të lejojmë që grupet kriminale të cenojnë rrugën tonë d...
Prishtine 18/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka marrë pjesë në konferencën për media të organizuar nga Ambasada e Italisë në Kosovë dhe Misioni i OSBE-së, e mbajtur me rastin e trajnimit për agjencitë e zbatimit të ligjit mbi masat antikorrupsion.

Zëvendësministri Nura: Projektligji për Avokaturën Shtetërore mundëson krijimin...
Prishtine 17/10/2018

Zëvendësministri i Drejtësisë, Fadil Nura, ka marrë pjesë sot një një takim me të gjithë Avokatët e Komunave, me të cilët ka diskutuar për Projektligjin për Avokaturën Shtetërore.

Ministri Tahiri: “Drejtësia 2020”,  mundësi për të kthyer besimin e qytetarëve ...
Prishtine 12/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në një takim të përbashkët ambasadorin e Italisë në Kosovë, Piero Cristoforo Sardi, si dhe Ambasadorin e OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu.

Ministri Tahiri: Reformat e ndërmarra dëshmojnë vullnetin tonë për të avancuar ...
Tiranë 04/10/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka marrë pjesë sot në Forumin Ministror BE-Ballkani Perëndimor për Drejtësi dhe Punë të Brendshme, të organizuar nga Presidenca Austriake e Këshillit të Bashkimit Evropian, që po mbahet në Tiranë.

Ministri Tahiri merr pjesë në Forumin Ministror BE-Ballkani Perëndimor për Drej...
04/10/2018

Prishtinë, 4 tetor 2018 - Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri ka udhëtuar sot në Tiranë, ku do të marrë pjesë në Forumin Ministror BE-Ballkani Perëndimor për Drejtësi dhe Punë të Brendshme, të organizuar nga Presidenca Austriake e Këshillit të Bashkimit Evropian.

Ministri Tahiri: Presioni ndaj institucioneve të drejtësisë i papranueshëm
Prishtinë 28/09/2018

Përmes kësaj komunikate, Ministri i Drejtësisë, Z. Abelard Tahiri, fton bartësit e funksioneve publike dhe politike që të rezervohen plotësisht nga komentimi politik i punës së gjyqësorit dhe prokurorisë.

Ministri Tahiri nënshkroi Memorandum me Ambasadorin O’Conoll për mbështetjen e ...
26/09/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri , dhe Ambasadori i Britanisë së Madhe në Kosovë, Ruari O’Conoll, nënshkruan sot Marrëveshje Bashkëpunimi për mbështetjen e Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit. Ministri Tahiri theksoi se tashmë faza e parë e kësaj reforme është përmbyllur, dhe pritet që edhe Strategjia e Rishikimit Funksional të jetë e gatshme në qershorin e vitit të ardhshëm.

Ministri Tahiri: “Drejtësia 2020” do t’i jap fund tranzicionit në sistemin e dr...
Prishtinë 25/09/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri , së bashku me kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Nehat Idrizi, kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës, Blerim Isufaj, në një konferencë për media, kanë prezantuar agjendën e përbashkët  “Drejtësia 2020”.

Ministri Tahiri:
Prishtine 25/09/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri , së bashku me kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Nehat Idrizi, kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës, Blerim Isufaj, në një konferencë për media, kanë prezantuar agjendën e përbashkët "Drejtësia 2020".

Zëvendësministri Qelaj i përkushtuar për themelimin e mekanizmave koordinues ku...
Prishtinë 24/09/2018

Zëvendësministri i Drejtësisë, Naim Qelaj, njëherit Koordinator Nacional Kundër Dhunës në Familje,  në një takim të veçantë, ka pritur përfaqësues të institucioneve dhe Mekanizmit Koordinues Kundër Dhunës në Familje të  Komunave  Gjakovë, Gjilan Dragash, Zubin Potok, Leposaviq, Zveçan dhe Mitrovicës së Veriut. Takimi është mbajtur për të koordinuar punët në zbatimin e Strategjisë Kombëtare për Mbrojtje nga Dhuna në Familje dhe Plani i Veprimit 2016-2020.

Tahiri kërkon mbështetjen e homologës gjermane në agjendën integruese dhe liber...
19/09/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri po qëndron në një vizitë zyrtare në Gjermani me ftesë të Ministres Federale të Drejtësisë dhe Mbrojtjes së Konsumatorëve, znj. Katarina Barley.

Ministri Tahiri: Vonesa në miratimin e ligjeve kundër korrupsionit është amnist...
18/09/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsionit, Shaip Havolli, me të cilin kanë diskutuar për Pakon e Ligjeve Kundër Korrupsionit.

Mbahet takimi i dytë i Shtyllës së Katërt të Rishikimit Funksional
17/09/2018

Në kuadër të Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit, është mbajtur takimi i dytë i Shtyllës së Katërt- Avancimi i mekanizmave për qasje në drejtësi.

Në Ditën Ndërkombëtare për Persona të Zhdukur, Ministri Tahiri kërkon nga homol...
Prishtinë 30/08/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, në Ditën Ndërkombëtare për Persona të Zhdukur, iu është drejtuar me një letër Ministrave të Drejtësisë të shteteve anëtare të Bashkimit Evropian, nga të cilët ka kërkuar angazhim konkret në zbardhjen e fatit të të zhdukurve.

Ministri Tahiri: Ata që kanë neglizhuar detyrën për ofrimin e sigurisë së të nd...
08/08/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka shprehur shqetësimet e thella rreth ngjarjes së rëndë e cila ka ndodhur dje në Gjakovë, ku viktima të një vrasje janë një nënë dhe vajza e saj.

Ministri Tahiri: Projektligji i ri do të rris efikasitetin e prokurorëve në kon...
Prishtinë 24/07/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, së bashku me Kryeprokurorin e Shtetit, Aleksandër Lumezi, kanë vizituar sot Prokurorinë Speciale, ku janë pritur në takim nga Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale, Reshat Millaku.

Ministri Tahiri: Raporti pozitiv nga KE është motivim për gjyqësor efikas, që p...
19/07/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, i shoqëruar nga kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Nehat Idrizi dhe kryetari i Gjykatës Supreme, Enver Peci, kanë vizituar sot Gjykatën Themelore në Prishtinë, ku janë pritur në takim nga kryetarja e kësaj Gjykate, Afërdita Bytyçi.

Sqarim nga Ministria e Drejtësisë
11/07/2018

Ministria e Drejtësisë sqaron opinionin publik sa i përket disa shkrimeve të ditëve të fundit lidhur me Projektligjin për Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme. Pretendimet se Projektligji në fjalë privon palët nga shkallshmëria e ankesës janë tërësisht të pabazuara.

Zëvendësministri Qelaj bashkërendon aktivitetet me Gjykatën dhe Prokurorin në M...
Mitrovicë 10/07/2018

Zëvendësministri i Drejtësisë, Naim Qelaj në cilësi të Koordinatorit Nacional Kundër Dhunës në Familje, ka zhvilluar një vizitë në Gjykatën dhe Prokurorin Themelore në Mitrovicën e Veriut.

Ministria e Drejtësisë organizoi takim pune me Mekanizmin Koordinues Kundër Dhu...
Prizren 06/07/2018

Me iniciativë të Zyrës së Koordinatorit Nacional për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje, Zëvendësministri i Drejtësisë, Naim Qelaj ka mbajtur takim pune me Mekanizin Komunal për Mbrojtjen nga Dhuna në Familje në të cilin kanë marrë pjesë, Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, Kryetari i Gjykatës Thmelore në Prizren, Ymer Hoxha, përfaqësues nga policia, prokuroria, Qendra për Punë Sociale, Zyra për Barazi Gjinore, Strehimorja dhe përfaqësues të institucioneve tjera.

Ministri Tahiri: Përmes mbështetjes së Mbretërisë së Bashkuar, do të fuqizojmë ...
Prishtine 03/07/2018

Ministri i Drejtësisë Abelard Tahiri ka takuar sot Drejtorin e Përgjithshëm për Çështje Politike të Zyrës së Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar, z. Richard Moore , Kryesuesen e Zyrës përgjegjëse për Kosovën në Zyrën e Jashtme, znj.Catherine Barnes, si dhe Ambasadorin Britanik, z.Ruairi O’Connell.

Ministri Tahiri: Fuqizimi i Sundimit të Ligjit, i pa alternativë
Prishtinë 27/06/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, u takua sot me Drejtoreshën për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë e Përgjithshme për Fqinjësi dhe Negociata për Zgjerim në Komisionin Evropian, Genoveva Ruiz-Calavera.

MBAHET KOFERENCA REGJIONALE MBI PRAKTIKAT MË TË MIRA TË BE-së  PËR RIKTHIMIN DH...
Shkup 27/06/2018

Themelimi i BAMIN është bërë në Puntorinë e Përbashkët, në Prill të viti 2014, ku pjesëmarrës ishin përfaqësues nga shtetet e Ballkanit Perëndimor: të Shqipërisë, Kroacisë, Malit të Zi, IRJ të Maqedonisë dhe Sllovenisë, si dhe përfaqësues të Zyrës së EUROPOL për Pasuritë Kriminale.

Ministri Tahiri: Kodi i ri Civil do ta bëjë Kosovën më të qasshme, të besueshme...
26/06/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, së bashku me Shefen e Zyrës së BE-së/Përfaqësuesen e Posaçme të Bashkimit Evropian në Kosovë, Nataliya Apostolova, morën pjesë sot në tryezën e fushatës informuese “Kodi Civil modern qëndron për diversitet dhe mundësi”.

Ministria e Drejtësisë dhe Ambasada Amerikane organizuan trajnim për Rishikim F...
22/06/2018

Ministria e Drejtësisë, e mbështetur nga Ambasada e SHBA-së në Kosovë, ka organizuar trajnim "Fuqizimi I institucioneve të drejtësisë penale dhe sundimit të ligjit në Evropën Qendrore dhe Lindore".           

Zëvendësministri Qelaj mbetet i përkushtuar  në zbatimin e Strategjisë kombëtar...
18/06/2018

Zëvendësministri i Drejtësisë, njëherit Koordinatori Nacional Kundër Dhunës në Familje, z. Naim Qelaj, ka pritur në takim Kryetaren e Grupit të Grave Deputet të Kuvendit të Kosovës, deputeten Mexhide Mjaku –Topalli, Kryeshefen e Agjencisë për Barazi Gjinore, Edi Gusia, Prokuroren dhe anëtaren e Këshillit Prokurorial të Kosovës, Sevdije Morina.

Zëvendësministri Qelaj vizitoi Malin e Zi
14/06/2018

Podgoricë, 14 qershor 2018- Zëvendësministri i Drejtësisë, Naim Qelaj, në cilësinë e Koordinatorit Nacional Kundër Dhunës në Familje, më 12 dhe 13 qershor ka realizuar një vizitë pune në Republikën e Malit të Zi.

Ministri Tahiri: Nuk do të tolerohen zyrtarët publik e politik që abuzuan me pu...
11/06/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, në një konferencë për media, ka prezantuar ndryshimet kryesore në Projektligjin e ri për Kompetencat e Zgjeruara për Konfiskimin e Pasurisë.

Ministri Tahiri takoi shoqërinë civile për Ligjin për Kompetencat e Zgjeruara p...
Prishtinë 06/06/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka takuar sot gjatë ditës përfaqësues nga shoqëria civile, me të cilët ka biseduar lidhur me  Projektligjin e ri për Kompetencat e Zgjeruara në Konfiskimin e Pasurisë.

Mbrojtja efektive e sinjalizuesve, parakushtet për krijimin e një shoqërie të p...
Prishtinë 06/06/2018

Ministria e Drejtësisë, mbështetur nga Projekti i Përbashkët i BE/Këshillit të Evropës kundër Krimit Ekonomik (PECK II) ka organizuar sot tryezë për të diskutuar lidhur me Projektligjin për mbrojtjen e sinjalizuesve.

Zëvendësministri Qelaj uron të gjithë fëmijët me rastin e 1 qershorit ditës ndë...
Prishtinë 01/06/2018

Zëvendësministri i Drejtësisë, njëherit Koordinatori Nacional Kundër Dhunës në Familje, z. Naim Qelaj, me rastin e 1 qershorit ditës ndërkombëtare të fëmijës ka drejtuar një urim për gjithë fëmijëve për ditën e tyre, duke shprehur përkushtimin institucional të Republikës së Kosovës për të siguruar për të gjithë fëmijët jetë më dinjitet, siguri, shkollim e edukim, perspektivë dhe garanci për të ardhmen .

Ministri Tahiri: Liberalizimi i vizave i jep fund izolimit dhe iu mundëson koso...
Prishtinë 31/05/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur sot në takim deputetet e Bundestagut gjerman , znj. Katja Keul dhe znj. Filiz Polat, të shoqëruara nga ambasadori gjerman në Kosovë, z. Chirstian Heldt.

Tahiri: Fuqizimi i sundimit të ligjit, parakusht themelor për zhvillimin ekonom...
Mitrovicë 22/05/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka vazhduar sot në Mitrovicë kampanjën “Drejtësia dhe biznesi”, e cila organizohet në bashkëpunim me Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë, konkretisht Agjencinë për Investime dhe Përkrahjen e Ndërmarrjeve në Kosovë, Odën Ekonomike të Kosovës dhe Odën Ekonomike Amerikane në Kosovë.

OSBE ofron mbështetje për zyrën e Koordinatorit Nacional Kundër Dhunës në Famil...
Prishtinë 22/05/2018

Zëvendësministri i Drejtësisë, njëherit Koordinatori Nacional Kundër Dhunës në Familje, z. Naim Qelaj ka pritur sot në takim Ambasadorin e OSBE në Kosovë, z. Jan Braathu.

Ministri Tahiri: Reformat në drejtësi do të përmirësojnë shërbimet ndaj qytetar...
Prishtinë 17/05/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka takuar sot delegacionin e MCC-së në Washington, të shoqëruar nga Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit Mileniumi i Kosovës, Petrit Selimi.

Ministri Tahiri nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi me Bashkësinë Islame të Kos...
Prishtinë 11/05/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, si dhe kryetari i Bashkësinë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, kanë nënshkruar sot Marrëveshje Bashkëpunimi për realizimin e rehabilitimit dhe ri-integrimit të personave të burgosur sipas legjislacionit në fuqi.

Ministri Tahiri takoi delegacionin nga Komisioni Evropian, të ngarkuar me vlerë...
Prishtinë 04/05/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka takuar sot delegacionin e Komisionit Evropian, të udhëhequr nga Simon Mordue, zëvendësdrejtor gjeneral në Drejtorinë e Përgjithshme për Migrim, Punë të Brendshme dhe Shtetësi,  të cilët kanë mision të bëjnë vlerësimin e përmbushjes së kriterit për luftë kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.