Tahiri: “Ata që minojnë integritetin e institucioneve, nuk do të mbesin pa u ndëshkuar”


Prishtinë, 07/02/2019 - Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka pritur në takim ministrin e Punëve të Brendshme, Ekrem Mustafa, Kryeprokurorin e Shtetit, Aleksandër Lumezi dhe Drejtorin e Përgjithshëm të Policisë së Kosovës, Rashit Qalaj, me të cilët ka biseduar për situatën e fundit në fushën e rendit dhe ligjit si dhe për rastin e abuzimit seksual ndaj të miturës nga Komuna e Drenasit, si një rast që cenon të drejtat themelore të përcaktuara me Kushtetutë dhe legjislacionin në fuqi.

Krerët e institucioneve të rendit dhe ligjit vlerësuan rastin si një rast jashtëzakonisht i rëndë që shpërfaq nevojën e rritjes së llogaridhënies së institucioneve të sigurisë dhe drejtësisë.

Gjatë takimit po ashtu u kërkua përgjigja ndaj kryerësve të këtij krimi të jetë e menjëhershme dhe përgjegjësit të dalin para drejtësisë. Me këtë rast, Ministri Tahiri ka vlerësuar se “ata që abuzojnë me pushtetin institucional, duke shkelur autorizimet që u janë besuar, nuk do të mbesin pa u ndëshkuar”.

Të pranishmit kanë ritheksuar përkushtimin për të vazhduar fuqizimin e sektorit të sigurisë dhe sundimit të ligjit, duke dhënë mesazh të qartë për të gjithë ata që nga jashtë apo brenda përpiqen të minojnë integritetin e institucioneve, ndaj të cilave qytetarët kanë dhe duhet të kenë besim të plotë.

Në takim po ashtu është ngritur si shqetësim edhe numri i madh i rasteve të grabitjeve të armatosura, dhe është kërkuar plan konkret nga Policia e Kosovës për të parandaluar në të ardhmen rrezikimin e sigurisë së qytetarëve nga rastet e tilla.

Shteti i së drejtës e barazia përpara ligjit janë dhe duhet të jenë parime që udhëheqin punën e institucioneve të sigurisë dhe sundimit të ligjit, andaj të pranishmit janë pajtuar të punojnë në avancimin dhe forcimin e sundimit të ligjit, në konsolidimin e mëtejmë të institucioneve gjyqësore të pavarura dhe efikase, si dhe në luftimin e dukurive negative, si kushte themelore për rritjen e integritetit të punës së institucioneve shtetërore dhe rritjes së besimit të qytetarëve në këto institucione.

 

stema