Aktivitete të Ministrit

Ministrja Haxhiu nxjerr udhëzime për Profesionet e Lira, kërkon lehtësim të pag...
16/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, pas shqyrtimit të kërkesës së Odës së Përmbaruesve të Kosovës, ka nxjerrë disa udhëzime përmes së cilave janë propozuar disa masa vepruese për Profesionet e Lira në Kosovë, në lidhje me situatën pandemike të krijuar nga virusi Covid-19.

Ministrja Haxhiu mbikëqyr zbatimin e masave në Burgun e Sigurisë së Lartë dhe Q...
13/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot ka vizituar Burgun e Sigurisë së Lartë dhe Qendrën e Paraburgimit në Prishtinë ku është njoftuar për së afërmi rreth zbatimit të rekomandimeve ndaj situatës epidemiologjike të krijuar nga virusi Covid-19. 

Ministrja e Drejtësisë mbanë takimin e Komitetit Drejtues të RFSSL-së
11/03/2020

Ministria e Drejtësisë sot ka mbajtur takimin e Komitetit Drejtues të procesit të Rishikimit Funksional për Sektorin e Sundimit të Ligjit. RFSSL është nismë reformuese e Ministrisë së Drejtësisë, në bashkëpunim me Këshillin Gjyqësor të Kosovës (KGJK), Këshillin Prokurorial të Kosovës (KPK) dhe akterët kyç të sektorit, për të siguruar një vizion gjithëpërfshirës dhe të konsoliduar të sundimit të ligjit, për të ngritur besimin e qytetarëve në sistemin e drejtësisë, përshpejtimin e zhvillimit ekonomik dhe afrimin e Kosovës me Bashkimin Evropian.

Ministrja Haxhiu pranon bazën e të dhënave të integruar për rastet e dhunës në ...
11/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot ka pranuar bazën e të dhënave të integruar për rastet e dhunës në familje, projekt ky i realizuar nga Ministria e Drejtësisë dhe i mbështetur nga BE-ja në bashkëpunim me UN Women.

Ministrja Haxhiu pjesëmarrëse në Konferencën Ndërkombëtare të organizuar nga Po...
11/03/2020

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu, sot mori pjesë në Konferencën Ndërkombëtare të organizuar nga Policia e Kosovës, ku diskutuan lidhur me dhunën mbi baza gjinore me fokus ngacmimet seksuale në vendet e punës, pengesat për avancimin e grave në pozitat vendimmarrëse.

Ministrja Haxhiu takohet me Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar z. Nicholas Ab...
09/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu sot ka pritur në takim Ambasadorin e Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë, Nicholas Abbot.

Ministrja Haxhiu viziton Fakultetin Juridik në UP, premton thellim të bashkëpun...
09/03/2020

Sot, Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu vizitoi Fakultetin Juridik të Universitetit të Prishtinës ku takoi dekanin, z. Haxhi Gashi dhe prodekanët e po këtij fakulteti, znj. Iliriana Islami dhe z. Besfort Rrecaj.

Ministrja Haxhiu me rastin e 8 Marsit vizitoi strehimoren “Shtëpia e sigurt” në...
09/03/2020

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu, për nder të Ditës Ndërkombëtare të Gruas, ka vizituar strehimoren “Shtëpia e sigurt” “ në Gjakovë.

Ministrja Haxhiu vizitoi shoqatën “Thirrjet e Nënave” në Ditën Ndërkombëtare të...
09/03/2020

 Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, me rastin e 8 Marsit – Ditës Ndërkombëtare të Gruas, ka vizituar përfaqësueset e shoqatës “Thirrjet e Nënave”, me të cilat diskutoi për çështjen e zbardhjes së të pagjeturve nga lufta në Kosovë.

Në Ditën Ndërkombëtare të Gruas, Ministrja Haxhiu viziton të burgosurat në Qend...
09/03/2020

Sot, Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, për nder të 8 Marsit, Ditës Ndërkombëtare të Gruas, vizitoi Qendrën Korrektuese në Lipjan, me ç'rast takoi stafin korrektues si dhe gratë që vuajnë dënimin dhe ato që mbahen në paraburgim.

 Ministrja Haxhiu takohet me Ambasadoren e Mbretërisë së Holandës në Kosovë, zn...
06/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka pritur sot në takim Ambasadoren e Mbretërisë së Holandës në Kosovë, Gerrie Willems, e cila ishte e shoqëruar nga Zëvendës Shefi i Misionit, z. Peter van der Bloemen dhe Zyrtarja e Lartë për Sundimin e Ligjit në këtë ambasadë, znj. Venera Ramaj.

Ministrja Haxhiu: Institucionet e shtetit, policia, prokuroria e gjykata, duhet...
06/03/2020

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas, Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu sot ka marrë pjesë në Konferencën "Dhuna në familje dhe në baza gjinore: Thyerja e Heshtjes", të organizuar nga Ambasada e Francës në Kosovë dhe UN Women.

Ministrja Haxhiu dhe Ambasadori Kosnett diskutuan për prioritetet në sundimin e...
05/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka pritur në takim Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Philip S. Kosnett, me të cilin ka diskutuar për prioritetet në fushën e sundimit të ligjit dhe shtetit të së drejtës.

 Ministrja Haxhiu pret në takim drejtoreshën e USAID-it, znj. Magno
04/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot ka pritur në takim drejtoreshën e Misionit të USAID-it në Kosovë, Lisa Magno dhe anëtar të tjerë të këtij programi.

 Ministrja Haxhiu dhe Shefja e UNDP-së, znj. Suokko diskutojnë për projekte të ...
03/03/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka pritur në takim shefen e Programit për Zhvillim të Kombeve të Bashkuara (UNDP) në Kosovë, Maria Suokko.

Ministrja Haxhiu: Do të ndihmojmë gratë/nënat  vetushqyese dhe kujdestare të fa...
25/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka pritur në takim përfaqësueset e shoqatës së nënave vetushqyese në familje, të cilat ballafaqohen me sistemin e drejtësisë dhe nëpërkëmbjen ligjore.

Ministrja Haxhiu: Në shtetin e së drejtës, askush nuk mund t’i shmanget përgjeg...
Prishtinë 21/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka pritur në takim drejtorin e Agjencisë Kundër Korrupsion (AKK), z. Shaip Havolli.

Anulohet procesi i përzgjedhjes së noterëve
20/02/2020

Sot, Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu mbajti konferencë për media për të njoftuar publikun në lidhje me vendimin për anulim të procesit të përzgjedhjes së noterëve.

Ministrja Haxhiu: Do të angazhohemi që të ndihmojmë viktimat e dhunës në familj...
20/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka pritur në takim përfaqësueset e strehimoreve dhe qendrave ditore që ofrojnë shërbime për viktimat e dhunës në familje, viktimat e trafikimit me qenie njerëzore dhe fëmijët pa përkujdesje prindërore.

Ministrja Haxhiu takohet me shefin e Zyrës Diplomatike të Belgjikës, Jean-Louis...
20/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu , sot është takuar me shefin e Zyrës Diplomatike të Belgjikës, Jean-Louis Servais dhe përfaqësues të këtij misioni.

Ministrja Haxhiu takohet me Ambasadoren e Frances, Marie-Christine Butel
19/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu sot është takuar me Ambasadoren e Francës në Kosovë, Marie-Christine Butel, me të cilën diskutuan për prioritetet që kanë të bëjnë me sistemin e drejtësisë në vend.

Ministrja Haxhiu takon Ambasadoren e Kroacisë, Danijela Barišić
19/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka mirëpritur në takim Ambasadoren e Kroacisë, znj. Danijela Barišić.

Ministrja Haxhiu takohet me shefin e ri të EULEX-it, Wigemark, diskutojnë për r...
Prishtinë 18/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu ka pritur në takim shefin e ri të EULEX-it, z. Lars-Gunnar Wigemark, me të cilin ka biseduar për çështjet që ndërlidhen me sektorin e drejtësisë si dhe prioritetet gjatë mandatit të saj.

Ministrja Haxhiu takohet me Ambasadorin Jan Braathu, diskutojnë për sundimin e ...
18/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot ka pritur në takim Shefin e Misionit të OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu, me të cilin ka diskutuar për prioritetet që kanë të bëjnë me sistemin e drejtësisë në Kosovë.

Ministrja Haxhiu nënshkruan marrëveshje me QKRMT
Prishtinë 14/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Qendrën Kosovare për Rehabilitilimin e të Mbijetuarve të Torturës, drejtoreshën ekzekutive, znj. Feride Rushiti.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, i shkruan Sekretarit Permanent të Konf...
14/02/2020

Sot, Ministria e Drejtësisë i është drejtuar me një letër kërkesë Konferencës së Hagës për të Drejtën Ndërkombëtare Private për të shqyrtuar mundësitë e anëtarësimit të Republikës së Kosovës në këtë institucion tejet të rëndësishëm.

Ministrja Haxhiu takon Ambasadoren Apostolova: Fuqizohet plan-veprimi i përbash...
Prishtinë 13/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, me bashkëpunëtorët e saj, Nazlie Bala dhe Blerim Sallahu, ka pritur sot në takim Shefen e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova me bashkëpunëtorë, z. Riccardo Serri, Cezary Michalczuk, Julia Jacoby dhe Aferdita Smajli, të cilët i uruan suksese ministres Haxhiu në detyrën e re.

Ministrja Haxhiu: Shoqëria civile do të përfshihet në iniciativat për hartimin ...
13/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, edhe sot, priti në takim një grup të gjerë të përfaqësuesve të shoqërisë civile të cilët janë të përshirë në trajtimin e çështjeve që ndërlidhen me sektorin e sundimit të ligjit në Kosovë.

Ministrja Haxhiu priti Ambasadoren e Finlandës në Kosovë, Pia Stjernvall
13/02/2020

Ministrja Haxhiu, ka pritur sot në takim Ambasadoren e Finlandës në Kosovë, znj. Pia Stjernvall, e cila fillimisht e ka uruar Ministren për detyrën e re.

 Ministrja Haxhiu takon përfaqësuesit e shoqërisë civile: Premton transparencë ...
11/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka pritur sot në takim përfaqësuesit e organizatave joqeveritare të cilët kanë qenë zëri më i fuqishëm në kundërshtimin e emërimit të noterëve të përzgjedhur në procedurë të dyshimtë, duke kërkuar një rishikim të plotë të këtij procesi.

 Ministrja Haxhiu: Kërkesat e familjarëve të të pagjeturve do të jenë zëri ynë ...
10/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu sot ka pritur në takim përfaqësueset e organizatës “Thirrjet e Nënave” të kryesuara nga znj. Nysrete Kumnova.

 Ministrja Haxhiu premton mbështetje  për KPK në luftimin e krimit të organizua...
10/02/2020

Në kuadër të vizitave zyrtare, Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu sot ka vizituar Këshillin Prokurorial të Kosovës, me ç ‘rast është takuar me kryesuesin Bahri Hyseni.