Ministar Selimi primio je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Albanije, Sander Lleshaj


Prishtinë, 12/11/2020 - Ministar pravde Selim Selimi primio je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Albanije g. Sander Lleshaj.

Ministar Selimi je na ovom sastanku sa ministrom Lleshaj razgovarao o hapšenjima koja su nedavno izvršila specijalizovana veća na Kosovu, u kom slučaju je izrazio zabrinutost zbog načina u kojem su ta hapšenja izvršena.

“ Znam vrlo dobro i jasno mi je da su vlasti podeljene, pa ne smemo dozvoliti da se pravda meša u politici, ali i obrnuto. Ovakva hapšenja izazivaju zabrinutost kod građana. Pozivi Specijalizovanih veća moraju se poštovati kao sto se i dešava. „Verujemo u pravdu jer je naš rat bio čist“, rekao je Selimi.

Ministar Selimi i ministar Lleshaj takođe su razgovarali o mogućnosti razmene iskustava u borbi protiv terorizma i sprečavanju ekstremizma.

 „Mi smo kao ministarstvo pravde, preko odbora za borbu protiv terorizma i sprečavanju ekstremizma, pre godinu dana uspeli da dovedemo žene i decu iz Sirije“, rekao je Selimi.

U okviru ove diskusije, ministar Lleshaj je izrazio spremnost da unapredi saradnju između Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova Albanije.

Dvojica ministara složili su se da za Kosovu i Albaniju integracija u Evropsku uniju ostaje cilj i da stoga jačanje vladavine zakona ostaje vitalna.

 

stema