Generalni sekretarQemajl MARMULLAKAJ

 

Na sastanku Vlade održanom 23 novembra 2017 godine, Odlukom br. 17/15, g. Qemajl Marmullakaj je imenovan na poziciji Generalnog sekretara Ministarstva pravde.

Gospodin Marmullakaj je završio Bachelor studije, smer: međunarodni odnosi u Kuala Lumpuru, Malezija. Kao deo programa Young Cell (novi profesionalci) sa stipendijom od strane Evropske komisije.

Master studije, smer: Evropske studije  je završio na Univerzitetu u Birmingemu u Ujedinjeno Kraljevstvo (Velikoj Britaniji).

Pored toga, g. Marmullakaj je pohađao niz treninga, fokusinarih u oblast evropske politike i zakonodavstva, upravljanja i vladinih politika. Takođe, kao u okviru programa Britanskog Saveta, Marmullakaj je radio u britanskoj vladi, i tu je stekao znanje u praksama kreiranja politike u vladi Velike Britanije.

Od 2010  radio je u Kancelariju Premijera, na početku kao visoki službenik, a kasnije  kao direktor u Kancelariji za strateško planiranje.

Tokom ovog perioda, g. Marmullakaj je bio angažovan sa različitim zadacima, gde je važno pomenuti njegov angažman u koordinaciji pitanja u dijalogu između Republike Kosova i Srbije, koordinacija Nacionalne strategije za razvoj i Program za ekonomske reforme,itd.

Od februara 2006 do januara 2010 je radio kao visoki istraživač i projektni koordinator u KIPRED-u.

Z. Marmullakaj tečno govori engleski i srpskohrvatski jezik. Oženjen je i ima dvoje dece.

 

Vegzat

stema