Aktivnosti Vlade

Vlada je odobrila tri sporazuma između Kosova i Slovenije u oblasti pravosuđa
26/04/2023

Vlada Kosova usvojila je tri predloga zakona koje je predložilo Ministarstvo pravde, a koji se odnose na tri sporazuma između Republike Kosova i Republike Slovenije u oblasti međunarodne pravne saradnje u pitanjima ekstradicije, uzajamne pravne pomoći u krivičnim stvarima i uzajamne izvršenje presuda u krivičnim stvarima.

Ministarka Hadžiu primila je na sastanku homologa iz Kraljevine Danske Peter Hu...
14/04/2023

Ministarka Hadžiu je na ovom sastanku ocenila posetu svog kolege g. Hummelgaard-a, kao važan momenat u pogledu daljeg unapređenja saradnje dveju država. Na sastanku je razgovarano o partnerstvu na političkom nivou i saradnji u oblasti pravosuđa i drugim važnim sektorima u razvoju zemlje.

Ministarka pravde Albulena Hadžiu primila je danas na sastanku delegaciju Dansk...
13/04/2023

U svom pozdravnom govoru, ministarka Hadžiu je prvo izrazila zahvalnost za korektnu saradnju i podršku koju je Kraljevina Danske tokom godina pružala Republici Kosova. Što se tiče sporazuma o transferu zatvorenika na Kosovu, ministarka Hadžiu je istakla da naša zemlja prvi put preduzima ovakav korak i to upravo sa Danskom kao veoma važnim prijateljem i partnerom Kosova.

Reforma u Tužilačkom savetu
07/04/2023

Ministarka pravde Albulena Hadžiu, u pratnji zamenika ministra Blerima Sallahu, šefa kabineta Genc Nimoni i stručnjaka Rinor Hoxha, danas je primila na sastanku predstavnike organizacija civilnog društva na sastanku.

Reforma u pravosuđu okupila je institucionalne i međunarodne predstavnike
07/04/2023

Koordinaciona grupa za reformu pravosuđa, kojom predsedava zamenik ministra Sallahu, okupila je institucionalne čelnike pravosuđa kao i međunarodne partnere, tom prilikom je razgovarano o narednim koracima i zajedničkom zalaganju za dalji razvoj reforme pravosuđa.

Ministarka pravde Albulena Hadžiu zajedno sa premijerom Republike Kosova g. Alb...
29/03/2023

Ministarka Hadžiu je u svom govoru rekla da je nasilje u porodici i nasilje nad ženama pošast društva, koja je još uvek prisutna u našim domovima. Nasilji nad ženama, dodala je ona, prethodi neravnopravnost prema njima počevši od ranog detinjstva, da bi se nastavilo uskraćivanjem prava na nasleđe, nejednakim tretmanom kod kuće, na poslu i svuda u zajednici.

Ministarka Hadžiu je posetila Privredni sud
27/03/2023

Ministarka pravde, Albulena Hadžiu je, zajedno sa zamenikom Blerimom Sallahuom, predsedavajućim Albertom Zogajem i partnerima iz USAID-a, posetila Privredni sud.

Ministarka Hadžiu: Socijalna reforma će stvoriti stabilan finansijski sistem
21/03/2023

Ministarka pravde Albulena Hadžiu učestvovala je na drugoj nacionalnoj konferenciji povodom obeležavanja Svetskog dana socijalnog rada ''Stručnjaci socijalnog rada u sistemu socijalne zaštite''. Perspektive i izazovi socijalnog rada i stručnjaka za socijalni rad”.

Ministarka Hadžiu posetila je Regionalni centar Probacione službe Kosova u Peć...
20/03/2023

Ministarka pravde Albulena Hadžiu posetila je danas Regionalni centar Probacione službe Kosova u Peći, gde se sastala sa direktorom PSK Arsimom Tahirijem i drugim probacionim službenicima.

Kosovo – Albanija sa zajedničkim javnim uslugama preko slobodnih pravnih profes...
17/03/2023

Ministarka pravde Albulena Hadžiu primila je na sastanku svog homologa iz Albanije ministra Ulsija Manju, gde su zajedno održali sastanak sa predstavnicima Notarskih, medijatorskih i advokatskih komora obe zemlje.

Ministarka Hadžiu se sastala sa svojim homologom, ministrom pravde Republike Al...
14/03/2023

Tokom zvanične posete Republici Albaniji, ministarka Hadžiu se sastala sa svojim kolegom Ulsi Manjom.

Ministarka Hadžiu primila je na sastanku direktorku IRZ-a, dr. Frauke Bachler, ...
09/03/2023

Svrha ovog sastanka je bila da se razgovara o zajedničkom partnerstvu sa uglednim EU organizacijama, kontinuiranoj podršci koja se pruža Ministarstvu pravde iz projekta „EUKOjust“, saradnji koju su obe strane veoma cenile, u kom slučaju su se dogovorili o još većoj podršci u potpuno konkretnim stvarima.

Otvorena je nova notarska kancelarija u opštini Istok
07/03/2023

Ministarka pravde Albulena Hadžiu posetila je danas notara Shpend Haskaj u novoj notarskoj kancelariji u Istoku.

Ministarka Hadžiu se sastala sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu Majklom Devenporto...
06/03/2023

Ministarka pravde gđa. Albulena Hadžiu primila je na sastanku ambasadora OSEB-a na Kosovu, g. Michael Davenport sa kojim su razgovarali o reformi u pravosuđu, dosadašnjim dostignućima i daljim koracima Ministarstva za realizaciju ciljeva.

Ministarka pravde Albulena Hadžiu dočekala je danas na sastanku direktorku Koal...
16/01/2023

Na sastanku, u kome su prisustvovali i drugi predstavnici Kabineta i Koalicije NVO za zaštitu dece na Kosovu – KOMF, razgovarano je o važnim pitanjima saradnje u oblasti socijalnih usluga.

Ministarka Hadžiu je završila posetu Hrvatskoj sastancima sa čelnicima pravosud...
22/12/2022

Trećeg dana posete Hrvatskoj, u pratnji članova Kabineta i službenika Ministarstva pravde, ministarka pravde gđa. Albulena Hadžiu, sastala se sa državnim čelnicima hrvatskih pravosudnih organa: Vrhovnog suda, Kancelarije glavnog državnog tužioca, Ustavnog suda kao i sa drugim institucionalnim predstavnicima.

Ministarski ministar EU i Zapadnog Balkana o pravosuđu i unutrašnjim poslovima
04/11/2022

Ministarka pravde Albulena Haxhiu učestvuje na Ministarskom sastanku EU i BP6 za pravosuđe, koji se ove godine organizuje u Tirani.

Haxhiu: Potreba za ubrzanjem postupaka, obezbeđuje efikasnu istragu i suđenje z...
12/10/2022

Vlada Republike Kosova usvojila je danas Nacrt zakona za izmenu i dopunu Zakonika o krivičnom postupku. Ovom prilikom, ministarka Haxhiu je rekla da Nacrt zakona za izmenu i dopunu Zakonika o krivičnom postupku proizilazi iz potrebe za proceduralnim izmenama u vezi sa krivičnim delima silovanja, seksualnog nasilja i nasilja u porodici.

Ministarka Haxhiu je dočekala na sastanku novog švedskog ambasadora Jonasa Vest...
10/10/2022

Ministarka Haxhiu je dočekala na poseti novog ambasadora Švedske Jonasa Vesterlunda, kome je poželela dobrodošlicu i uspeh na ovom važnom zadatku za odnose dve zemlje.

Na seminaru koji je organizovala Parlamentarna skupština NATO-a, ministarka Hax...
10/10/2022

Ministarka pravde Albulena Haxhiu se u svom govoru fokusirala na reformu pravosudnog sistema.

Kulturno-umetničke aktivnosti u okviru programa rehabilitacije osuđenih lica
04/10/2022

Danas je u Korektivnom centru u Lipljanu prikazan film „Suffragette”.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o Državnom Birou za verifikaciju i konfiskaciju ...
23/09/2022

U Skupštini Kosova danas je održana javna rasprava o Nacrtu zakona o Državnom birou za verifikaciju i konfiskaciju neopravdane imovine, u kojoj je učestvovala ministarka pravde Albulena Hadžiu.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, po zhvillon një vizitës zyrtare në Mbr...
12/05/2022

Haxhiu fillimisht e ka uruar z. Tesfaye për detyrën e re si Ministër i Drejtësisë dhe njëherit ka shprehur gatishmërinë për të thelluar bashkëpunimin e mirë që kanë këto dy ministri për çështjet të cilat janë në interes të të dyja vendeve.

Ministrja Haxhiu, takoi anëtaret e Komisionit për Dhënien e Provimit për Përmba...
26/04/2022

Në fjalën e saj, ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu e cilësoi si të rëndësishëm mirëfunksionimin e Komisionit, si dhe organizimin sa më të kompletuar të procesit të Provimit për Përmbarues Privat.

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je na sastanku kolegu iz Kraljevine D...
Prishtinë 10/03/2022

Ministarka Haxhiu je, pozdravljajući ministra Hekerupa i dansku delegaciju, izrazila zahvalnost na korektnoj saradnji Kraljevine Danske, opisavši ih kao veoma vrednog saveznika, posebno za njihovu spremnost da pomognu Republici Kosovo u oblasti krivičnog pravosuđa.

Koncept dokumenat za sudske veštake dobio je odobrenje Vlade
Prishtinë 09/03/2022

Ministarka Haxhiu je na sednici Vlade predstavila na usvajanje Koncept dokumenat za sudske stručnjake, jer se smatra neophodnim i hitnim da se ovo pitanje reguliše i normira, čime će se stvoriti formalni mehanizam za imenovanje stručnjaka.

Vlada je usvojila Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o Tužilačkom savet...
Prishtinë 09/03/2022

Ministarka pravde Albulena Hadžiu je na sednici Vlade predložila na razmatranje i usvajanje Nacrt zakona o izmenama i dopunama zakona o Tužilačkom savetu, reformu koja će pozitivno uticati na pravosudni sistem.

Lansiranje uporednog izveštaja procenjivanja podataka o funkcionisanju pravosud...
Prishtinë 01/03/2022

Ministarka pravde Albulena Haxhiu učestvovala je na ovom događaju od posebnog značaja, kojim je lansiran uporedni izveštaj procenjivanja podataka o funkcionisanju pravosudnog sistema u periodu 2014-2022.

Vlada pruža podršku Sporazumu između Kosova i Albanije o međusobnoj pravnoj pom...
Prishtinë 23/02/2022

Na današnjoj sednici Vlade, ministarka Haxhiu je predstavila četiri ekspozea na razmatranje i usvajanje, uključujući; Nacrt zakona o Ratifikaciji Sporazuma zmeđu Vlade Republike Kosova i Saveta ministara Republike Albanije o međusobnoj pravnoj pomoći u građanskim i privrednim stvarima, Nacrt zakona o zvršenju krivičnih sankcija, Nacrt zakona o Kosovskoj korektivnoj službi i Nacrt zakona o probacionoj službi Kosova.

ZAJEDNIČKA IZJAVA O POSVEĆENOSTI
Prishtinë 18/02/2022

Danas je u prostorijama Ministarstva pravde potpisana Zajednička izjava o posvećenosti između ministarke pravde gđe. Albulena Haxhiu, predsedavajućeg Sudskog saveta Kosova, g. Albert Zogaj, kao i predsednika Vrhovnog suda Kosova g. Enver Peci.

Ministarka Haxhiu je primila na sastanku američkog ambasadora, Jeffrey Hovenie...
Prishtinë 14/02/2022

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je na sastanku ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Republici Kosovo Jeffrey Hovenier.

Govor ministarke Haxhiu na Godišnjoj konferenciji tužilaca
Prishtinë 11/02/2022

“Dobrodošli na godišnjoj konferenciji tužilaca, veoma važnom danu za tužilački sistem. Nažalost, okolnosti sa pandemijom su onemogućile da se svi okupimo kako bismo ohrabrili jedni druge da ispunjavamo svoje obaveze.

Diskusija o Vettingu između ministarke Haxhiu i izvestiocima Venecijanske komi...
Prishtinë 09/02/2022

Priština, 09 februar 2022 – Ministarka pravde Albulena Haxhiu je zajedno sa članovima radne grupe održala sastanak sa izvestiocima Venecijanske komisije g. Pere Vilanova, z. Cezare Pinelli i gđe. Grainne McMorrov, gdje su razgovarali o Vettingu u pravosudnom sistemu.

Ministarka Haxhiu primila je na sastanku šefa Euleks-a Vigemarka
Prishtinë 09/02/2022

Ministarka Haxhiu primila je danas na sastanku šefa Euleks-a Larsa Gunara Vigemarka sa kojim su razgovarali o saradnji u oblasti pravosuđa i sprovođenja zakona.

Održan je prvi sastanak Radne grupe za izradu Nacionalne strategije za tranzici...
Prishtinë 18/08/2021

Danas je održan prvi sastanak radne grupe za izradu nacionalne strategije za tranzicionu pravdu. Deo prvog sastanka bili su premijer Kosova Albin Kurti i ministarka pravde Albulena Haxhiu.

Ministarka Haxhiu biće angažovana na jačanju kapaciteta Akademije pravde na po...
21/06/2021

Ministarka pravde Albulena Haxhiu sastala se sa izvršnim direktorom Akademije pravde. g.  Enver Fejzullahu i njegovim saradnikom, stručnjakom za projekat EUKOJUST, g. Dragomir Yordanov.

 Završen je rad Radne grupe za rešavanje pitanja od značaja za Nacrt-zakon o kr...
18/06/2021

U okviru rešavanja važnih pitanja, nakon intenzivnog rada, Radna grupa za nacrt-zakonika o krivičnom postupku završila je rad održavanjem danas poslednjeg sastanka i diskusije ove radne grupe. U ovoj diskusiji su bili prisutni ministarka pravde gđa. Albulena Haxhiu, zamenici ministra, drugi predstavnici Ministarstva pravde, kao i članovi radne grupe iz relevantnih institucija i civilnog društva.

Komandant Kfora na Kosovu, general-major Franco Federici, pozdravio je zamenicu...
14/06/2021

Početno je zamenica ministarke Shala objasnila komandantu trenutnu situaciju zakonskog okvira u vezi sa nasiljem u porodici, a zatim je general Federici, s tim u vezi, naglasio posvećenost KFOR-a u pružanju podrške kosovskim institucijama u borbi protiv fenomena nasilja u porodici.

Ministarka pravde i predsednik Advokatske komore sastali su se i razgovarali o ...
21/04/2021

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je danas na sastanku predsednika Advokatske komore Behara Ejupija, potpredsednika, Naima Rudarija, predsednika regionalnog ogranka Gnjilana, Flamura Ahmetija.

Ministarka pravde primila je na sastanku predstavnike SAEK III-
21/04/2021

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, primila je na sastanku predstavnike SAEKK III-UNDP, gđu. Rrezarta Reka, g. Albert Avdiu i g. Dardan Koçani.

Ministarka pravde primila je na sastanku direktora Kosovskog centra za rehabili...
20/04/2021

Ministarka gđa. Albulena Haxhiu, zajedno sa političkom savetnicom gđom. Nazlie Bala, primila je danas na sastanku direktorku KCRPT-a, gđu. Feride Rushiti i pravnog službenika g. Alban Murici.

 Ministarka pravde primila je na sastanku šefa misije OEBS-a
15/04/2021

Danas je ministarka gđa. Albulena Hadžiu primila na sastanku ambasadora, šefa misije OEBS-a g. Michael Davenport koji je bio u pratnji gđe. Mjellma Hapqiu Halijaj, službenica za lokalne politike.

 Ministarka pravde obećava institucionalnu posvećenost i jačanje mehanizama p...
14/04/2021

Ministarka pravde, gđa. Albulena Haxhiu i savetnica ministarke gđa. Nazlie Balaj, primile su na sastanku predstavnice Mreže žena Kosova, gđu. Igballe Rugova, gđu. Ariana Qosaj i gđu. Adelina Berisha - vođa Programa protiv rodno zasnovanog nasilja.

Ministarstvo pravde i Akademija pravde sastali su se kako bi produbili saradnju...
13/04/2021

Zamenica ministarke pravde, gđa. Nita Shala zajedno sa šefom kabineta g. Genc Nimoni, dočekali su na sastanku izvršnog direktora Akademije pravde g. Enver Fejzullahu i gđa. Valmira Pefqeli vođa programa za početnu obuku.

Ministarka Haxhiu primila je danas na sastanku predsednika Kosovske komore priv...
12/04/2021

Ministarka pravde Albulena Haxhiu sastala se danas sa predsednikom Kosovske komore privatnih izvršitelja Arbenom Gashiem, gde su razgovarali o izazovima i realizaciji nekih ciljeva za KPI, u kom slučaju je naglašeno da saradnja sa Ministarstvom pravde i drugim relevantnim institucijama ostaje izuzetno važna.

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je na sastanku šefa Kancelarije Evrop...
12/04/2021

Ministarka pravde, gđa. Albulena Haxhiu, viši savetnik i šef kabineta Ministarstva, g. Genc Nimoni, primili su na sastanku specijalnog predstavnika EU, ambasadora g. Thomas Szunyog, i g. Lars-Gunnar Vigemark, šef Misije vladavine prava Evropske unije na Kosovu (EULEKS).

 Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva pravde i Grupe za pravne i ...
08/04/2021

Danas je potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva pravde i Grupe za pravne i političke studije - GLPS, odnosno od ministarke Albulena Haxhiu i menadžerke programa GLPS, Njomza Arifi.

Ministarka pravde sastala se sa ambasadorom Norveške
08/04/2021

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je danas na sastanku ambasadora Norveške Jensa Erika Grondahla.

Ministarka pravde sastala se sa predstavnicima nekih agencija UN-a na Kosovu
07/04/2021

Ministarka pravde gđa. Albulena Hadžiu zajedno sa političkom savetnicom gđom. Nazlie Bala primila je danas na sastanku koordinatorku za razvoj agencija UN-a gđu. Ulrika Richardson, gđa. Maria Suokko - stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Visare Mujko, šef kancelarije UNFPA i Vlora Tuzi Nushi, šefica kancelarije UN WOMEN na Kosovu.

 Ministarka Haxhiu dočekala je na sastanku guvernera Centralne banke Republike ...
01/04/2021

Danas je ministarka pravde gđa. Albulena Haxhiu zajedno sa šefom kabineta i savetnikom Ministarstva g. Genc Nimoni dočekala je guvernera Centralne banke g. Fehmi Mehmeti i šefa kabineta g. Nexhat Miftari.

Ministarstvo pravde ostaje posvećena za finalizaciju svakog važnog procesa za ...
15/12/2020

Ministar pravde Selim Selimi danas je učestvovao na sastanku kojeg je sazvala Komisija za zakonodavstvo, mandate, imunitete, Poslovnika o radu Skupštine i nadzora Agencije za borbu protiv korupcije.

Ministar Selimi je primio ambasadora Švajcarske Konfederacije na Kosovu, g. Tho...
14/12/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je danas na uvodnom sastanku ambasadora Švajcarske Konfederacije na Kosovu Thoms Kolly sa kojim je razgovarao o prioritetima i reformama u sektoru pravde.

Ministar Selimi diskutirao o Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici
07/12/2020

 Ministar pravde Selim Selimi, zajedno sa zamenikom ministra i nacionalnim koordinatorom protiv nasilja u porodici, g. Florian Dushi i drugim domacim i međunarodnim akterima pravosudnog sistema razgovarali su danas o Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici. Ova diskusija je vođena na sastanku koji je realizovao Ministarstvo pravde u okviru kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“.

Ministar Selimi: Reforma pravosuđa bez sumnje će doneti efikasnost i profesion...
03/12/2020

Ministar pravde Selimi Selimi sastao se danas sa predsedavajućim kosovskog tužilačkog saveta Bahrijem Hisenijem, sa kojim je razgovarao o prvom nacrtu strategije koji proizilazi iz procesa funkcionalnog pregleda sektora vladavine prava kako bi se finalizirale preporuke koje su uključene u ovu strategiju.

Važan korak u započinjanju bilateralne saradnje između Republike Kosova i EUROJ...
03/12/2020

Ministar pravde Selim Selimi danas je učestvovao na prvom bilateralnom i virtuelnom sastanku između Republike Kosova i EUROJUST-a. Na ovom virtuelnom sastanku, kojim je predsedavao predsednik EUROJUST-a, g. Ladislav Hamran, ministar Selimi pokazao je koliko je važno uspostaviti saradnju između EUROJUST-a i Republike Kosova.

Ministar Selimi primio je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Albanije, Sa...
12/11/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Albanije g. Sander Lleshaj.

Ministar Selimi: Posvećeni za tretiranje svakog zahteva od porodica nestalih l...
06/11/2020

Ministar pravde Selim Selimi, zajedno sa predsednicom Skupštine i v.d. Predsednik a Republike Kosova Vjosa Osmani i zamenika predsednika Skupštine Republike Kosovo Arberie Nagavci primili su na sastanku gđu. Nusrete Kumnova, predsednicu udruženja „Pozivi majki“.

Zëvendësministri Dushi: Të përkushtuar për ndërtimin e praktikave më të mira në...
28/10/2020

Zëvendësministri i Drejtësisë, njëherit Koordinatori Nacional Kundër Dhunës në Familje, z. Florian Dushi, sot ka marrë pjesë në një Konferencë virtuale për të diskutuar për Standardet e Konventës së Stambollit të Këshillit të Evropës, e cila ka të bëjë më ngritjen e vetëdijes dhe marrjen e masave kundër dhunës ndaj grave, ndaj vajzave dhe dhunës në familje në përgjithësi.

Ministar Selimi: Kosovo na dobrom putu ka konsolidaciji pravosudnog sistema
19/10/2020

Funkcionalni pregled vladavine zakona i proces davanja odgovornosti, uključujući Vetting, pokazatelji su da Kosovo prelazi sa refleksije na fazu primene i da neće stajati skrštenih ruku pred segmentima koji krše pravosudni sistem. Oba ova procesa deo su reforme putem kojih se namerava povećanje davanja odgovornosti, efikasnosti i profesionalnosti u sudskom i tužilačkom sistemu, kako bi se vratilo poverenje građana u pravdu. Dakle, garantovanje nezavisnosti i jačanje pravosudnog i tužilačkog sistema je naša borba u kojoj ćemo pobediti “, rekao je ministar Selimi povodom lansiranja Javnog izveštaja o sistematskom i tematskom nadzoru pravde koji je predstavila Misija vladavine prava Evropske unije na Kosovu (EULEX).

Ministar Selimi: Kosovo posvećeno podizanju standarda u kazneno-popravnim usta...
16/10/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je danas delegaciju Evropskog komiteta za sprečavanje torture i neljudskog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja (CPT), koju je predvodio predsednik Mykola Gnatovsky.

Ministar Selimi potpisao Memorandum o saradnji za uspostavljanje
12/10/2020

Ministar pravde Selim Selimi potpisao je danas Memorandum o saradnji sa Centrom za promociju ženskih prava, Kosovskim centrom za rehabilitaciju preživelih od torture, Medicom Kosova i Medicom Đakovice, za uspostavljanje "Ugla hrabrosti" u prostorijama ministarstva.

Ministar Selimi se sastao sa ambasadorkom Francuske na Kosovu, gđom. Marie-Chri...
06/10/2020

Ministar pravde Selim Selimi sastao se danas sa ambasadorkom Francuske na Kosovu, gđom. Marie-Christine Butel sa kojom je razgovarala o pitanjima vezanim za reformu pravosuđa.

Zamenik ministra g. Duši na sastanku sa g. Vahl: OEBS važan partner Ministarstv...
22/09/2020

Zamenik ministra pravde, ujedno i nacionalni koordinator za zaštitu od nasilja u porodici, g. Florian Dushi primio je danas na sastanku zamenika šefa misije OEBS-a Kilian Vahl i njegov tim sa kojima su razgovarali o daljoj saradnji u vezi sa projektima koji imaju na fokus borbu protiv rodno zasnovanog nasilja, uključujući nasilje u porodici.

Miratohen tre projekt-ligje të hartuara dhe të propozuara nga Ministria e Drejt...
Prishtinë 14/09/2020

Ministri i Drejtësisë Selim Selimi, sot në mbledhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës ka paraqitur tre projekt-ligje të cilat janë shqyrtuar dhe miratuar nga kabineti qeveritar, si në vijim:

Ujedinjenje Albanaca u Dolini je jedan od najvažnijih političkih koraka
09/07/2020

Tokom boravka u Dolini, ministar Selimi zajedno sa ministarkom Haradinaj-Stublla, posle niz sastanaka sa predstavnicima institucija i biznisa, zaustavio se u Bujanovcu, gde ih je primio predsednik Nacionalnog Saveta Albanaca, Ragmi Mustafa, poslanik koji je izabran od „ Zajedničke liste “Albanska demokratska alternativa u Dolini i sa pobednikom lokalnih izbora u opštini Bujanovac, Nagip Arifi.

Ministar Selimi sastao se sa predsednikom Arifi: Zajedničkim radom učinit ćemo...
09/07/2020

Ministar pravde Selim Selimi zajedno sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Meliza Haradinaj-Stublla boravi u zvaničnoj poseti Preševskoj dolini.

Ministar Selimi predstavio je Nacrt Građanskog zakonika Republike Kosova
07/07/2020

Ministar pravde Selim Selimi danas je predstavio Nacrt građanskog zakonika Republike Kosova, koji je izrađen od Ministarstva pravde u konsultaciji sa lokalnim pravnim akterima, međunarodnim partnerima i civilnim društvom.

Ministar Selimi: MP će obezbediti sve kapacitete za izradu sekundarnih akata ...
07/07/2020

Ministar pravde, Selim Selimi, posetio je danas opštinu Prištine i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom g. Shpend Ahmeti.

Ministar Selimi: Borba protiv korupcije, patriotizam našeg vremena
02/07/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je danas na sastanak direktora Agencije za borbu protiv korupcije, g. Shaip Havolli.

Sastanak sa italijanskim ambasadorom, jačanje partnerstva u oblasti pravde
01/07/2020

Ministar pravde Selim Selimi sastao se sa italijanskim ambasadorom na Kosovu, g. Nicola Orlando, s kojim je tema razgovora bila dalje jačanje saradnje dveju zemalja, napredak reforme pravosuđa i posebno aktivnost Ministarstva pravde.

OEBS, partner Ministarstva pravde za podršku sprovođenja reforma
01/07/2020

Ministar pravde Selim Selimi sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a, ambasadorom Jan Braathu.

Ministar Selimi sastao se sa predsednikom Advokatske komore, g.Behar Ejupi
29/06/2020

Ministar pravde, Selim Selimi sastao se sa predsednikom Advokatske komore Kosova (AKK), Behar Ejupi i zamenikom predsednika, Naim Rudari, sa kojima je razgovarao o prioritetima, izazovima i radu ove institucije.

Ministar Selimi sastao se sa ambasadorom Ujedinjene Kraljevine Nicholas Abbott
29/06/2020

Ministar pravde Selim Selimi sastao se sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Nicholas Abbott sa kojim je razgovarao o svom radu, izazovima i prioritetima za jačanje pravosudnog sistema na Kosovu.

Ministar Selimi: Ostajemo u koordinaciji s UNICEF-om radi poboljšanja pravnog o...
19/06/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je danas šefa kancelarije UNICEF-a na Kosovu, g. Murat Sahin.

Ministar Selimi sastao se sa šefom EULEKS-a Larsom Gunnarom Vigemarkom
16/06/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je danas na sastanku šefa EULEKS-a Larsa Gunnara Vigemarka.

Ministar Selimi sastao se sa koordinatorkom za razvoj UN-a na Kosovu Ulrikom Ri...
11/06/2020

Ministar pravde Selim Selimi sastao se danas sa koordinatorkom UN za razvoj na Kosovu Ulrikom Richardson, šeficom programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) na Kosovu Marijom Suokko, direktorkom UN Women - Vlora Tuzi-Nushi i šefica kancelarije UNFPA, Visare Nimani.

Ministar Selimi sastao se sa specijalnom predstavnicom EU za Kosovo Natalijom A...
11/06/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je danas na uvodni sastanak šeficu Kancelarije Evropske unije, specijalnu predstavnicu EU na Kosovu, Nataliju Apostolovu.

Ministar Selimi i Kuçi su razgovarali o pravnoj osnovi za sprovođenje plana za ...
11/06/2020

Ministar pravde Selim Selimi primio je ministra ekonomije i životne sredine g. Blerim Kuçi.

Ministar Selimi je posetio Centar za zaštitu žena i dece u Prištini i obećao p...
08/06/2020

Ministar pravde, Selim Selimi, posetio je danas Centar za zaštitu žena i dece (CZŽD) u Prištini, tom prilikom se sastao sa direktorkom CZŽD-a Zana Asllani i šeficom UN Vomen-a , kancelarija na Kosovu, Vlora Tuzi-Nushi.

Kosovo je Prva u Zapadnom Balkanu za Postovanje Vladavine Zakona
23/04/2020

U koordinaciji sa USAID-om i Ministarstvom pravde, Kosovo je prvi put uključeno u „Indeks vladavine zakona projekta svetske pravde“, projekat koji meri vladavinu zakona zasnovan na opštim iskustvima i percepcijama.

Ministarka Haxhiu uputila je pismo popravnim službenicima, zahvaljuje im se i z...
13/04/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu danas se obratila pismom zvaničnicima popravnih institucija, koji su na vrhu zadatka i tokom ovog izazova sa pandemijom Covid-19.

Ministarka Haxhiu se sastala sa glavnim državnim tužiocem g. Lumezi
04/04/2020

Danas, ministarka pravde gđa. Albulena Haxhiu se sastala sa glavnim državnim tužiocem, g. Aleksandër Lumezi.

Ministarka Haxhiu izdaje smernice za slobodne profesije, zahteva olakšavanje pl...
16/03/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, nakon što je razmotrila zahtev Izvršne komore Kosova, izdala je nekoliko smernice kroz kojih su predložene neke akcione mere za slobodne profesije na Kosovu, u vezi sa pandemijskom situacijom stvorenu virusom Covid-19.

Ministarka Haxhiu nadgleda sprovođenje mera u zatvoru visoke bezbednosti i u pr...
13/03/2020

 Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, posetila je danas zatvor visoke bezbednosti i pritvorski centar u Prištini, gde je bila detaljno upoznata o sprovođenju preporuka zbog epidemiološke situacije koju je stvorio virus Covid-19.

Ministarka Haxhiu učesnica na međunarodnoj konferenciji koju je organizovala ko...
11/03/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu, učestvovala je danas na Međunarodnoj konferenciji koju je organizovala kosovska policija, gde su razgovarali o rodno zasnovanom nasilju sa fokusom na seksualno uznemiravanje na radnim mestima, prepreke za napredovanje žena u pozicijama za donošenje odluka.

Ministarka Haxhiu primila integrisanu bazu podataka o slučajevima porodičnog na...
11/03/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, danas je primila integrisanu bazu podataka o slučajevima porodičnog nasilja, projekat koji je sprovođen od strane Ministarstvo pravda i podržan od strane EU-a u saradnji sa UN-Women.

  Ministarka pravde održava sastanak sa Upravnim odborom FPSVP-a
11/03/2020

Ministarstvo pravde održala je danas sastanak Upravnog odbora procesa funkcionalnog pregleda sektora vladavine prava. FPSVP je inicijativa za reformisanju Ministarstva pravde, u saradnji sa Sudskim savetom Kosova (SSK), Tužilačkim savetom Kosova (TSK) i ključnim akterima u sektoru, kako bi se obezbedila sveobuhvatna i konsolidovana vizija vladavine zakona, poverenje građana u pravosudni sistem, ubrzavajući ekonomski razvoj i približavanje Kosova Evropskoj uniji.

Ministarka Haxhiu se sastala sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva g. Nicholas...
10/03/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, g. Nicholas Abbot.

Ministarka Haxhiu je posetila Pravni fakultet na PU, obećava produbljivanje sa...
09/03/2020

Danas je ministarka pravde Albulena Haxhiu posetila Pravni fakultet Prištinskog univerziteta gde se sastala sa dekanom, g. Haxhi Gashi i prodekanima istog fakulteta, g-đu. Iliriana Islami i g. Besfort Rrecaj.

Povodom 8 marta, ministarka Haxhiu je posetila prihvatilište „Sigurna kuća“ u ...
09/03/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu, u čast Međunarodnog dana žena, posetila je prihvatilište „Sigurna kuća“ u Đakovici.

Ministarka Haxhiu posetila je udruženje ''Pozivi majka'' na Međunarodni dan žen...
08/03/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, povodom 8. marta - Međunarodnog dana žena, posetila je predstavnice udruženja "Pozivi majki", sa kojima je razgovarala o obelodavanju sudbine nestalih iz rata na Kosovu.

 Ministarka Haxhiu: Državne institucije, policija, tužilaštvo i sud trebaju bit...
06/03/2020

Povodom Međunarodnog dana žena, ministarka pravde, Albulena Haxhiu, učestvovala je danas na Konferenciji "Nasilje u porodici i na rodno zasnovanog nasilja: Razbijanje tišine", koju su organizovale Ambasada Francuske na Kosovu i UN Women.

Ministarka Haxhiu i ambasador Kosnett razgovarali su o prioritetima vladavine z...
06/03/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu primila je na sastanak ambasadora SAD na Kosovu, g. Philip S. Kosnett, sa kojim je razgovarala o prioritetima u oblasti vladavine zakona i funkcionisanje pravne države.

Ministarka Haxhiu se sastala sa ambasadorom Švajcarske, Jean-Hubert Lebet
04/03/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, je u uvodnom sastanku pozdravila ambasadora Švajcarske na Kosovu, Jean-Huberta Lebet-a.

Ministarka Haxhiu sastala se sa ambasadorom Turske, Çağri Sakar
02/03/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu dočekala je danas na sastanku ambasadora Turske na Kosovu, Çağri Sakar. 

 Ministarka Haxhiu: U pravnu drzavu niko ne može da izbegne od odgovornosti
24/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je na sastanak direktora Agencije za borbu protiv korupcije g. Shaip Havolli.

Poništava se postupak za izbor novih notara
21/02/2020

Danas, ministarka pravde Albulena Haxhiu održala  konferenciju za štampu radi informisanja javnost o odluci za poništenje postupka za izbor novih notara.

Ministarka Haxhiu se sastala sa ambasadorkom Francuske, Marie-Christine Butel
20/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu sastala se danas sa francuskom ambasadorkom na Kosovu Mari-Christine Butel, sa kojom su razgovarali o prioritetima koji se odnose na pravosudni sistem u zemlji.

Ministarka Haxhiu se sastala sa šefom belgijske diplomatske kancelarije Jean-Lo...
20/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu sastala se danas sa šefom belgijske diplomatske kancelarije Jean-Louis Servais i predstavnicima ove misije.

Ministarka Haxhiu sastala se sa novim šefom EULEKS-a Vigemark, razgovarali o ul...
19/02/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu primila je na sastanak novog šefa EULEKS-a, g. Lars-Gunnar Vigemark, sa kojim je razgovarala o pitanjima vezanim za sektora pravde i o prioritetima tokom svog mandata.

 Ministarka Haxhiu srela se s ambasadorkom Republike Hrvatske Danijelom Barišic...
19/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu sa dobrodošlicom je dočekala ambasadorku Republike Hrvatske gđu. Danijela Barišić.

Ministarka Haxhiu se sastala sa ambasadorom Janom Braathuom, razgovarali o vlad...
18/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu dočekala je danas šefa Misije OEBS-a na Kosovu Jana Braathua, sa kojim je razgovarala o prioritetima koji se odnose na pravosudni sistem na Kosovu.

Ministarka Haxhiu sastala se s ambasadorkom Apostolova: Ojača se zajednički akc...
14/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu sa njezinim saradnicima: Nazlie Bala i Blerim Sallahu primila je danas šefa Kancelarije EU-a na Kosovu, g-đu Nataliju Apostolova sa saradnicima, g. Riccardo Serri, Cezary Michalczuk, Julia Jacoby i Aferdita Smajli, koji su ministarku Haxhiu čestitali za novi zadatak.

Ministarka Haxhiu: Civilno društvo će biti uključeno u inicijative za izradu d...
14/02/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, takođe i danas, sastala se sa širokom grupom predstavnika civilnog društva koji su uključeni u tretiranju pitanja koja se odnose na sektor vladavine zakona na Kosovu.

 Ministarka Haxhiu dočekala je Finsku ambasadorku na Kosovu Pia Stjernvall
13/02/2020

Ministarka Haxhiu dočekala je danas ambasadorku Finske na Kosovu Pia Stjernvall, koja je na početku čestitala ministarku za izbor na novoj funkciju.

 Ministarka Haxhiu sastala se sa predstavnicima civilnog društva: Obećava tran...
12/02/2020

Ministrka pravde Albulena Haxhiu primila je danas na sastanku predstavnike nevladinih organizacija koji su bili najsnažniji glas u suprotstavljanju imenovanja javnih beležnika izabranih po sumnjivom postupku, zahtevajući potpunu reviziju ovog procesa.

 Ministarka Haxhiu: Zahtevi porodica nestalih lica biće naš institucionalni gl...
11/02/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu sastala se danas sa predstavnicima organizacije "Pozivi od majkama" na čelu sa gđom. Nysrete Kumnova.

Ministarka Haxhiu obećava podršku TSK-a u borbi protiv organizovanog kriminala...
10/02/2020

U okviru zvaničnih poseta, ministarka pravde, Albulena Haxhiu, posetila je danas Tužilački savet Kosova, gde se sastala sa predsedavajućim g. Bahri Hyseni.

Ministarka Haxhiu: Ostajem posvećena u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja
10/02/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu, danas je primila Igballe Rugova, direktoricu Mreže žena Kosova (MŽK).

Ministarka Haxhiu posetila je SSK i razgovarili o reformama pravosuđa i budžets...
10/02/2020

Ministarka pravde, Albulena Haxhiu posetila je Sudski savet Kosova, gde ju je dočekao predsedavajući, g. Skënder Çoçaj.

 Ministarka Haxhiu se sastala sa nemačkim ambasadorom Heldt, razgovarali o prio...
07/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu primila je danas u sastanku ambasadora Nemačke na Kosovu Christiana Heldta sa kojim je razgovarala o kratkoročnim i dugoročnim prioritetima Ministarstva pravde.

 Ministarka Haxhiu spremna za nove odgovornosti, obećava potpunu posvećenost ...
07/02/2020

Ministarka pravde Albulena Haxhiu prihvatila je danas novu dužnost da vodi ovaj dikaster, zadatak koji je predat od dosadašnjeg ministra, g. Abelard Tahiri.

Ministrja Haxhiu takohet me drejtoreshën Feride Rushiti, dakordohen për bashkëp...
05/02/2020

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, sot është takuar me drejtoreshën ekzekutive të Qendrës Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës, Feride Rushiti me të cilën ka diskutuar për bashkëpunimin në mes të Ministrisë së Drejtësisë dhe QKRMT-së.

Ministar Tahiri: Jonuz Musliu, aktivist našeg nacionalnog interesa koji je izaz...
21/01/2020

Ministar pravde Abelard Tahiri prisustvovao je na memorijalnu akademiju povodom dvogodišnjice smrti aktivista za nacionalno pitanje Jonuz Musliu.

Ministar Tahiri: Tužioci danas imaju jaču zakonsku osnovu za borbu protiv krimi...
20/01/2020

Ministar pravde Abelard Tahiri učestvovao je na „Godišnjoj konferenciji tužilaca“, gde je rekao da su tužioci garancija pravne države, garancija jednakosti pred zakonom i poverenje građana u pravdu zavisi od njihovog rada.

Ministar Tahiri: Republika Kosova sa jakom infrastrukturom i pravnom osnovom u ...
10/12/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, povodom obeležavanja "Nedelje protiv korupcije", ocenio je da Republika Kosova sada ima jaču pravnu infrastrukturu i osnovu u borbi protiv korupcije, a prema njemu, društvo Kosova i njegove institucije ostaju najsnažnija veza u prijavljivanju i borbi protiv korupcije u zemlji.

Ministar Tahiri: Pravosuđe je dobilo novu i smislenu dimenziju tokom posljednje...
09/12/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, učestvovao je na „Devetoj godišnjoj konferenciji kosovskog pravosuđa“, gde je rekao da je vladavina zakona tema nacionalnog karaktera koja prevazilazi politiku i njen svakodnevni život.

Ministar Tahiri: Ministarstvo pravde postiglo je značajan napredak u sprečavanj...
05/12/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, učestvovao je na okruglom stolu gde je predstavljen projekat „Baza podataka u slučajevima nasilja u porodici“, koji je sprovođen od Kancelarije nacionalnog koordinatora za zaštitu od nasilja u porodici. , koja deluje u okviru Ministarstva pravde.

Ministar Tahiri: 20 godina Kosovske kazneno-popravne službe, posvećenost javno...
27/11/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, učestvovao je u obeležavanju 20 godišnjice Kosovske kazneno-popravne službe, a tom prilikom je ocenio da je ova izvršna agencija MP-a jedna od prvih stubova bezbednosti na posleratnom Kosovu.

Ministar Tahiri: Vreme je da se krene ka članstvu u Haškim konvencijama
21/11/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, otvorio je radove bilateralne konferencije koju je organizovao Ministarstvo pravde Kosova u saradnji sa Ministarstvom pravde Francuske o pravnoj saradnji u civilnim stvarima. Ministar Tahiri je u svom obraćanju pozvao Republiku Francusku da intenzivira napore za podršku članstvu Kosova u Haškoj konferenciji i pridržavanju Haških konvencija.

Tahiri na EU forumu sa zapadnim Balkanom: Kosovo je postiglo suštinski napredak...
19/11/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, učestvovao je danas na Forumu o pitanjima pravde i unutrašnjim poslovima između Evropske unije i zapadnog Balkana, koji se održava pod finskim predsedavanjem Savetom EU.

 Ministar Tahiri: uspešno izručen osumnjičeni crnogorac za teško ubistvo
06/11/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, ovim saopštenjem za javnost obaveštava javno mnjenje da je uspešno završeno izrucenje Marija Miloševića, koje su crnogorske vlasti tražile kao osumnjičenog za teško ubistvo i neovlašćeno posedovanje eksplozivnih materija.

Deklaratë nga Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri
14/10/2019

Ministri Drejtësisë, Abelard Tahiri sot ka deklaruar se emërimi i noterëve të rinj do të marrë epilog legjitim në harmoni të plotë me ligjin dhe në partneritet të plotë me Oden e Noterëve të Republikës së Kosovës.

Ministarstvo pravde prihvata mišljenje APK-a: Kod javnog beležničkog ispita nem...
09/10/2019

Ministarstvo pravde Republike Kosova, ovim saopštenjem obaveštava javno mnjenje i medije da je prihvatilo mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije, iz koje je zaključeno da nije bilo mogućeg sukoba interesa u postupku polaganja notarskog ispita.

Ministri Tahiri: Drejtësia nuk do t’i amnistoj personat që keqpërdorin pozitën ...
09/09/2019

Ministri Drejtësisë, Abelard Tahiri, sot ka kërkuar nga autoritetet polake arrestimin e përkohshëm të një shtetasi kosovar me qëllim të ekstradimit në Republikën e Kosovës, nën dyshimin për kryerjen e veprës penale: “Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar”.

Ministri Tahiri: 74 fëmijë shqiptarë i kemi nxjerrë nga tmerri i luftës në Siri...
02/09/2019

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, uron të gjithë nxënësit në fillimin e vitit të ri shkollor 2019/2020, në veçanti fëmijët që në fillim të këtij viti u riatdhesuan nga Siria. Deklarata e plotë e ministrit Tahiri:

Ministar Tahiri: EU da vrši pritisak na Srbiju za nestale, kako bi zatvorili o...
30/08/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri na Međunarodni dan nestalih još jednom je zatražio od Evropske unije da vrši pritisak na Srbiju da obelodani sudbinu nestalih lica iz rata na Kosovu

Ministar Tahiri: Neću dozvoliti da Kosovo bude utočište za kriminalce
16/08/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri je obavestio za uspešno izručenje čoveka osumnjičenog za teško ubistvo u Nemačkoj. Kroz ovu izjavu, ministar Tahiri je ocenio da Kosovo nije i neće biti sigurno mesto i utočište za kriminalce.

Ministar Tahiri: Investicije u popravnim centrima su omogućili sprečavanje neg...
15/08/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri sastao se danas sa generalnim direktorom Kosovske popravne službe Nehat Thaçi i direktorima Kosovskih popravnih centara.

Ministar Tahiri: Pristup u pravdi neotuđiv imperativ- Uskoro počinje regrutovan...
Prishtinë 12/07/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, održao je danas konferenciju za štampu, zajedno sa dva člana komisije za notarski ispit, u kojoj je objasnio javnosti tok organizovanja i održavanja notarskog ispita.

Ministar Tahiri je primio na sastanku stalnu predstavnicu UNDP-a na Kosovu G- ...
Prishtinë 12/07/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, primio je danas na sastanku stalnu predstavnicu UNDP-a na Kosovu,G-đu Marija Suokko, koju je čestitao za novu poziciju i obavestio je o razvojima i rezultatima u oblasti vladavine prava.

Ministar Tahiri: Kosova pouzdana članica Evropske unije u borbi protiv terorizm...
Prishtinë 03/07/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, primio je danas delegaciju stručnjaka Evropske unije koji posećuju Kosovo kako bi razgovarali o postupcima Kosova u sprovođenju zajedničkog plana protiv terorizma za zapadni Balkan. Ministar Tahiri je informisao delegaciju o zakonskim promenama, počevši od izmene novog Krivičnog zakonika, kao i novog Zakonika o krivičnom postupku, koji već predviđa i suđenje u odsustvu i produženje istrage za takva dela i koji će pomoći Kosovu u efikasniju borbi protiv ovih fenomena.

Ministar Tahiri: Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala od danas ima ...
Prishtinë 01/07/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri smatra izuzetno važnim korakom funkcionalizaciju Posebnog Departmana pred Osnovnim sudom i Apelacionom sudu u Prištini. Kroz saopštenje za štampu, ministar Tahiri je naglasio da će se sa imenovanjem sudija koji će od danas angažovati u ovom Departmanu, od sada i nadalje će se baviti isključivo predmetima Specijalnog tužilaštva Republike Kosova

Održava se sledeći sastanak Odbora
Prishtinë 21/06/2019

Odbor agende "Pravda 2020", kojim predsedava ministar pravde, Abelard Tahiri, i koju čine predsedavajući Kosovskog sudskog saveta, Skender Çoçaj i predsedavajući Tužilačkog saveta Kosova, Bahri Hyseni, održali su danas sledeći sastanku.

Ministar Tahiri je odobrio operaciju lokalnih i nemačkih organa protiv organizo...
Prishtinë 19/06/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, pod ovlašćenjima zakona za međunarodnu pravnu saradnju u oblasti krivičnog prava, odobrio je zajedničku operaciju lokalnih i nemačkih vlasti protiv organizovanog kriminala.

Ministar Tahiri: Korumpirani nikada ne treba da budu kažnjeni sa alternativnim...
05/06/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, otvorio je danas radove na seminaru visokog nivoa o kaznama i alternativnim merama, organizovane od strane Ministarstva pravde i EU Twinning projekta, pod nazivom "Dalje jačanje Kosovske korektivne i probacione službe".

Ministri Tahiri: Raporti i Vendit vlerëson arritjet në politikat e drejtësisë
30/05/2019

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, përmes një deklarate për media, ka shpreh konsideratën për vlerësimin e marrë nga Raporti i vendit i Komisionit Evropian në politikat e sundimit të ligjit.

Ministri Tahiri: Nuk do të lejojmë që sistemi i drejtësisë të bëhet cak i kërc...
Prishtinë 24/05/2019

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri shpreh indinjatën e tij lidhur me kërcënimin që sot organet e drejtësisë kanë marrë. Përmes një deklarate për media, ministri Tahiri kërkon që përgjegjësit sa më shpejt të sillen para drejtësisë.

Ministri Tahiri: Secili përgjegjës për krimet e luftës do të dal para drejtësis...
17/05/2019

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, pas ekstradimit të një të dyshuari për krime lufte nga Hungaria në Kosovë, ka ritheksuar se barazia para ligjit do të vlejë për të gjithë.

Ministar Tahiri: Pravosudni sistem neće dozvoliti zloupotrebu sa porezom građa...
Prishtinë 16/05/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri prisustvovao je završnom sastanku Tvinning projekta "Jačanje formulisanja politika i izrade zakonodavstva", kojim je rukovodio Kancelarija EU na Kosovu (KEU) i sproveden od strane Nemačke fondacije za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ).

Ministar Tahiri: Vučić angažovan da poriče i sakrije zločine Miloševića
27/04/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri na Dan nestalih lica još jednom je zatražio od srpske države da otvori sopstvene arhive i ispriča o sudbini nestalih iz poslednjeg rata na Kosovu.

Minstar Tahiri: Za decu, druga šansa za život - osumnjičeni će se suočiti sa p...
20/04/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri je na konferenciji za novinare, održanoj danas, je obavestio medije i građane Republike Kosova o operaciji koja je sprovedena u ranim jutarnjim satima kroz koje je Vlada Republike Kosova, uz pomoć Sjedinjenih Američkih država je vratila 110 kosovskih građana koji su bili u ratnim logorima u Siriji.

Ministri Tahiri: Bizneset vendore dhe të huaja, shumë shpejt do kenë një adresë...
Prishtinë 18/04/2019

Nën drejtimin e Ministrisë së Drejtësisë si udhëheqëse e procesit të Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit është mbajtur sot Konferenca mbi Drejtësinë Komerciale, e cila në fokus kishte diskutimin për të bërit biznes dhe ndikimin që ka sundimi i ligjit në ambientin e biznesit në përgjithësi.

Ministar Tahiri Efekti mera „Pravda 2020“ će promeniti iskustvo građana sa pra...
17/04/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, zajedno sa predsedavajućim Sudskog saveta, Skender Çoçaj i predsedavajućim Tužilačkog saveta, Bahri Hyseni, nakon trećeg sastanka Odbora agende "Pravda 2020" održali su konferenciju za štampu

Ministar Tahiri: Od sada su na snazi oštre mere protiv korupcije
Prishtinë 15/04/2019

Od juče je na snazi Novi krivični zakonik. Ovom prilikom, ministar pravde, Abelar Tahiri, obavestio je građane o novim merama i pozvao ih da poštuju zakon i društvene norme na kojima deluje naše društvo.

Telegram saučešća ministara Tahiri nakon smrti Fitnete Ramosaj
05/04/2019

Ministar pravde Abelar Tahiri poslao je telegram saučešća porodici Ramosaj nakon smrti Fitnete Ramosaj.

Ministar Tahiri se zahvalio EU-a na podršci za Agendu
Prishtinë 02/04/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri primio je danas na sastanku komandanta civilnih operacija EU, Vincenzo Coppola, koji je bio u pratnji šefice misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX), ambasadorke Alexandra Papadopoulou

Ministar Tahiri primio je na sastanku ministarku pravde Albanije, g-đu Gjonaj
26/03/2019

- Ministar pravde, Abelard Tahiri, primio je danas u sastanku ministarku pravde Republike Albanije, g-đu Etilda Gjonaj.

Ministar Tahiri obaveštava poslanike o impementaciji evropske agende
Prishtinë 20/03/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, danas je izveštavao pred komisije za evropske integracije u Skupštini Kosova o sprovođenju Nacionalnog programa za implementaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (NPISSP) i Agende za evropske reforme (ERA).

Ministar Tahiri obaveštava ambasadore EU o razvojima vladavine prava
Prishtinë 19/03/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, imao je danas sastanak sa ambasadorima zemalja Evropske unije, sa kojima je razgovarao o vladavini prava na Kosovu.

Ministar Tahiri: Naknada za žrtve zločina biće unapređena kako bi se olakšao ...
Prishtinë 18/03/2019

Ministar Tahiri izjavio je da su prava žrtava zločina unapređena izmenom nacrta Zakona o krivičnom postupku, koji je trenutno u Skupštini Kosova, što, prema ministra Tahiri, omogućava dostojanstven tretman prema žrtvama, garantujući im prava u skladu sa najsavremenijim međunarodnim standardima.

Ministar Tahiri: Izveštaj SD je uznemirujuć, sa punom kompetencijom adresirać...
Prishtinë 14/03/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri, nakon objavljivanja izveštaja Američkog Stejt departmenta o ljudskim pravima na Kosovu (2018), još jednom je izrazio svoju posvećenost za adresiranje nalaza u izveštaju koji spadaju pod nadležnosti Ministarstva pravde, i da vrši svoju politički polozaj u cilju zagovaranja efikasnosti, stabilnosti i poštovanja ljudskih prava, za Republiku oslobođenu od korupcije.

Ministar Tahiri: Svest o nasilju u porodici doneo je prvu kapitalnu kaznu za ov...
Prishtinë 14/03/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, danas je potpisao Memorandum o saradnji sa Kancelarijom UN Women na Kosovu, za integrisani sistem za evidentiranje slučajeva nasilja u porodici.

Ministar Tahiri: Politike Ministarstva pravde u cilju jačanja vladavine prava n...
Prishtinë 01/03/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri se sastao sa delegacijom Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta, na čelu sa g. David McAlister, koje je informisao o politikama koje je preduzeo Ministarstvo pravde i koje direktno utiču na jačanje vladavine prava u Republici Kosova.

Ministar Tahiri: Privredni sud je od vitalnog značaja za poslovanje na Kosovu
21/02/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, dočekao je danas na sastanak direktora Misije USAID-a na Kosovu, Lisa Magno.

Ministar Tahiri: Broj zvaničnika koji će prijaviti imovinu će se povećati
Prishtinë 19/02/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, primio je danas na sastanku visokog savetnika UNDP-a za antikorupcijske mere u centralnu kancelariju UNDP-a, Eui-Vhan Kim, sa kojim je razgovarao o poboljšanju normativne infrastrukture u borbi protiv korupcije.

Izjava ministra pravde, Abelard Tahiri
14/02/2019

Priština, 14. februar 2019. godine - Ministar pravde Abelard Tahiri oštro osuđuje jezik koji je korišćen na društvenim mrežama od strane zaposlenog u Ministarstvu pravde i distancira se od ovog skandaloznog jezika i duha.

Tahiri:
Prishtinë 07/02/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova, Ekrem Mustafa, državnim tužiocem Aleksander Lumezi i generalnim direktorom kosovske policije Rašit Qalaj, sa kojim je govorio o najnovinoj situaciji u oblasti reda i zakona kao i o seksualnom zlostavljanju maloletnice iz opštine Drenas, slučaj koji krši osnovna prava koja su definisana Ustavom i zakonodavstvom na snazi.

Ministar Tahiri: Jačanje vladavine prava nameće efikasan privatni sektor
Prishtinë 07/02/2019

Ministar pravde Abelard Tahiri u jedno radno jutro sastao sa članovima Nemačke privredne komore na Kosovu, sa kojima je razgovarao o jačanju sektora vladavine prava, sa posebnim naglaskom u stvaranju povoljnog okruženja za poslovanje.

Tahiri: Preporuke parlamentarne komisije za plate sudija i tužilaca su ponižava...
Prishtinë 01/02/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, izrazio je duboko razočaranje sa predlozima za plate sudija i tužilaca, koje je komisija za javnu upravu, lokalnu upravu i medije Skupštine Republike Kosova uradio kroz Nacrt zakona o platama.

Prishtinë 01/02/2019

U okviru agende "Pravda 2020" održan je sledeći sastanak šefova pravosudnog sistema, odnosno ministara pravde, Abelard Tahiri, predsedavajučeg Sudskog saveta, Nehat Idrizi i predsedavajučeg Tužilačkog saveta, Bahri Hyseni , uz učešće predstavnika Kancelarije EU na Kosovu i predstavnika Ambasade SAD.

Ministar Tahiri: Nacrt zakona o platama šteti i degradira vladavinu prava na Ko...
Prishtinë 30/01/2019

Ministar pravde, Abelar Tahiri, reaguje na izmenu i dopunu Nacrta zakona o platama, koji ugrožava nezavisnost pravosudnog sistema u zemlji.

Ministar Tahiri: Moć kriminalnih grupa u politici i biznisu oslabljuje se samo...
Prishtinë 25/01/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, zajedno sa šefom Kancelarije EU i specijalnim predstavnikom EU na Kosovu, Natalijom Apostolovom i glavnim državnim tužiocem Aleksandrom Lumezijem danas su otvorili radionicu o novom Zakonu o proširenim nadležnostima za konfiskaciju imovine stečene krivičnim delom, uz podršku projekta EU "Kontinuirana podrška kosovskim institucijama u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i nasilnog ekstremizma"  .

 Ministri Tahiri: Kodi Civil, produkti  më i madh legjislativ pas Kushtetutës
Prishtinë 24/01/2019

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri  së bashku me Shefen e Zyrës së BE-së/ Përfaqësuesja e Posaçme e BE-së në Kosovë,  Nataliya Apostolova,  hapën sot tryezën "Rruga drejt një Kodi Civil modern të Kosovës," organizuar nga projekti i financuar nga Bashkimi Evropian "Mbështetje Kodit Civil - faza 2", i cili po mbështetë Ministrinë e Drejtësisë.

 “Pravda 2020
Prishtinë 23/01/2019

Okončanje tranzicije u pravosudni sistem, unapređenje napretka i potpuno vraćanje poverenja građana u vladavinu prava bili su u fokusu današnje rasprave zajedničke Agende ''Pravda 2020'', čiji je odbor održao svoj prvi sastanak ove godine

Ministar Tahiri: Sa promenama u novom Zakoniku o krivičnom postupku niko ne mož...
Prishtinë 14/01/2019

Ministar pravde, Abelard Tahiri, danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio da će tokom sastanka Vlade koji će se održati u utorak, u dnevnom redu će biti i novi nacrt zakonika krivičnog postupka. 

Zajednički koordinacioni odbor za vladavinu prava (Odbor)
Prishtinë 21/11/2018

ZAJEDNIČKI ZAKLJUČCI

Ministar Tahiri: Pravda više neće biti teret za preduzeća
26/10/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri primio je danas na sastanku delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda, na čelu sa stalnim predstavnikom MMF-a za Kosovo Ruudom Vermeulenom.

Ministar Tahiri:
25/10/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri danas je na sastanku primio delegaciju Millennium Challenge Corporation na čelu sa Jamesom Gerardom, generalnim direktorom Programa Threshold, u pratnji Sarah Olmstead, direktor MCC na Kosovu i izvršnog direktora Milenijumske fondacije Kosovo, Petrit Selimi.

Tahiri: Sjedinjene Američke Države, ključni strateški partneri u borbi protiv t...
Prishtinë 19/10/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri primio je na sastanku predstavnika američkog Stejt departmenta, na čelu sa ambasadorom i koordinatorom kancelarije za borbu protiv terorizma, z. Nathan A. Sales.

Ministar Tahiri takoi sastao se sa predsednikom Privredne Komore Kosova, gospod...
Prishtinë 19/10/2018

Ministarstvo Pravde i Privredna Komora Kosova, danas su organizovali okrugli sto u kampanji “Pravda i Biznis (Poslovanje)” koju je preduzeo Ministar gdin.Abelard tahiri.

Ministar Tahiri:
Prishtine 12/10/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri danas je na zajedničkom sastanku primio ambasadora Italije na Kosovu Pieroa Kristofora Sardija i ambasadora OEBS-a na Kosovu Jana Braatua.

Ministar Tahiri: Preduzete reforme svedoče našu volju za unapređenje pravnog si...
Tiranë 04/10/2018

Ministar Pravde, Abelard Tahiri, danas je učestvovao na Ministarskom Forumu EU-Zapadnog Balkana za Pravosuđe i Unutrašnje Poslove, koji je organizovan od strane Austrijskog Predsedništva Saveta Evropske Unije, koji se održava u Tirani.

Ministar Tahiri učestvuje na Ministarskom Forumu EU – Zapadnog Balkana za Pravo...
Prishtine 04/10/2018

Ministar Pravde, Abelard Tahiri odputovao je danas u Tirani, gde će učestvovati u Ministarskom Forumu EU-Zapadnog Balkana za Pravosuđe i Unutrašnje Poslove, koji je organizovan od strane Austrijskog Predsedništva Saveta Evropske Unije.

Ministri Tahiri: Presioni ndaj institucioneve të drejtësisë i papranueshëm.
Prishtinë 28/09/2018

Përmes kësaj komunikate, Ministri i Drejtësisë, Z. Abelard Tahiri, fton bartësit e funksioneve publike dhe politike që të rezervohen plotësisht nga komentimi politik i punës së gjyqësorit dhe prokurorisë.

Tahiri traži podršku nemačkog kolege (homolog) u integracionoj agendi i viznoj ...
19/09/2018

Ministar Pravde, Abelard Tahiri boravi u zvaničnoj poseti Nemačkoj na poziv Federalnog Ministra Pravde i Zaštite Potrošača, gđe. Katarina Barley.

Ministar Tahiri: Odlaganje usvajanja zakona protiv korupcije je amnestija za zl...
18/09/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri primio je danas na sastanku direktora Agencije za borbu protiv korupcije Shaip Havolli sa kojim je razgovarao o paketima zakona protiv korupcije.

Ministri Tahiri: Ata që kanë neglizhuar detyrën për ofrimin e sigurisë së të nd...
08/08/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka shprehur shqetësimet e thella rreth ngjarjes së rëndë e cila ka ndodhur dje në Gjakovë, ku viktima të një vrasje janë një nënë dhe vajza e saj.

Ministar Tahiri: Novi nacrt zakona povećava efikasnost tužilaca u konfiskaciji ...
Prishtinë 24/07/2018

Ministar Pravde, Abelard Tahiri, zajedno sa Glavnim Državnim Tužiocem, Aleksander Lumezi, danas su posetili Specijalno Tužilaštvo, gde su dočekani na sastanku od strane Glavnog Tužioca Specijalnog Tužilaštva, Rešat Milaku.

Ministar Tahiri: Pozitivan izveštaj od strane EK je motivacija za efikasnije su...
19/07/2018

Ministar Pravde, Abelard Tahiri, u pratnji predsedavajućim Sudskog Saveta Kosova Nehat Idrizi, i predsednika Vrhovnog Suda, Enver Peci, danas su obišli Osnovni Sud u Prištini, gde su dočekani na sastanak od strane predsednice ovog Suda, Aferdita.

Ministar Tahiri: Kroz podršku Velike Britanije, ja ću jačati vladavinu zakona ...
03/07/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri sastao se danas sa generalnim direktorom za politička pitanja Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije Richard Moore, šefom odgovarajuće kancelarije za Kosovo u Ministarstvu spoljnih poslova, Katarinom Barnesom, i britanskim ambasadorem, g. Ruairi O'Connell.

Ministri Tahiri: Fuqizimi i Sundimit të Ligjit, i pa alternativë
Prishtinë 27/06/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, u takua sot me Drejtoreshën për Ballkanin Perëndimor në Drejtorinë e Përgjithshme për Fqinjësi dhe Negociata për Zgjerim në Komisionin Evropian, Genoveva Ruiz-Calavera.

Ministar Tahiri: Novi Civilni Zakonik će učiniti Kosovo pristupačnije, poverlji...
26/06/2018

Ministar Pravde, Abelard Tahiri, zajedno sa Šefom Kancelarije EU-a/Posebnim Predstavnikom Evropske Unije na Kosovu, Nataliya Apostolova, danas su zajedno učestvovali na sastanku informativne kampanje “Moderan Civilan Zakon postoji zbog diverzije i mogućnosti”.

Ministri Tahiri: Nuk do të tolerohen zyrtarët publik e politik që abuzuan me pu...
11/06/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, në një konferencë për media, ka prezantuar ndryshimet kryesore në Projektligjin e ri për Kompetencat e Zgjeruara për Konfiskimin e Pasurisë.

Tahiri: Jačanje vladavine prava osnovni preduslov za ekomoski razvoj
Mitrovicë 22/05/2018

Ministar Pravde Abelard Tahiri, nastavio je danas u Mitrovic kampanju “Pravda i biznis’, koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom Trgovine i Industrije , odnosno sa Agencijom za Investiranje i Podršku Preduzeća na Kosovu, Privrednom Komorom Kosova i Američkom Privrednom Komorom na Kosovu.

Ministar Tahiri: Reforme u pravosuđu će poboljšati usluge prema građanima
Prishtinë 17/05/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri sastao se danas sa delegacijom MCC-a u Vašingtonu, u pratnji izvršnog direktora Milenijumske fondacije Kosovo Petrit Selimi.

Ministar Tahiri se sastao sa delegacijom Evropske komisije koja je imala mandat...
Prishtinë 04/05/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri sastao se danas sa delegacijom Evropske komisije, koju predvodi Simon Mordue, zamenik generalnog direktora Generalne direkcije za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo, čija je misija da proceni ispunjenje kriterijuma za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Ministri Tahiri u prit në takim nga  Avokati i Popullit, z. Hilmi Jashari
Prishtinë 23/04/2018

Ministri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka vizituar sot Institucionin e Avokatit të Popullit, ku është pritur nga Avokati i Popullit, z. Hilmi Jashari.

Ministar Tahiri: Biznisi, partneri u jačanju vladavine prava
Pejë 20/04/2018

Ministar Pravde Abelard Tahiri u sklopu kampanje “Pravde i biznisi” koja se organizuje u saradnji sa Ministarstvom Trgovine i Industrije, odnosno Agencijom za Investicije i Podršku Preduzeća na Kosovu, danas se sastao sa biznismenima iz regiona Peći

Ministar Tahiri sastao se sa norveškim državnim sekretarom za spoljne poslove, ...
Prishtinë, Kosovë 17/04/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri primio je danas na sastanku norveškog državnog sekretara za spoljne poslove g. Audun Halvorsen.

Ministar Tahiri posvećen stvaranju lakšeg pristupa biznisa pravosuđu
Prishtinë 11/04/2018

Ministarstvo Pravde , u saradnji sa Ministarstvom Trgovine i Indsutrije , odnosno sa Agencijom za Investicije i Podršku Preduzećima na Kosovu (KIESA), nastavio je danas u Prizrenu kampanju “Pravda i biznis” na jednom sastanku sa mnogo predstavnika biznisa iz tog regiona.

Minsitarstvo Pravde je danas započelo kampanju “Pravda i biznis“
Ferizaj 27/03/2018

Ministarstvo Pravde , u saradnji sa Ministarstvom Trgovine i Industrije , odnosno sa Agencijom za Investiranje i Podršku Preduzećima na Kosovu (KIESA), danas je u Uroševcu započelo kampanju „Pravda i biznis“. Kampanja koja se organizuje u sklopu Funkcionalnog Pregleda Sektora Vladavine Prava, ima za cilj da se sastane sa svim biznisima sa celog Kosova kako bi se sa njima razgovaralo u vezi sa problemima koje imaju u vezi sa pristupom pravovosuđu i o tome kako se ti problemi odražavaju na njihove biznise.

Ministar Tahiri sastao se sa članovima Komisije za pravosudni ispit
19/03/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri je danas primio u sastanak članove Komisije za pravosudni ispit.

Stvara se Nacionalna baza podataka o žrtvama porodičnog nasilja i nasilja nad ž...
Prishtinë 12/03/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri pozdravio je danas na sastanku predstavnike Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i jačanje žena UN Women, Flora Macula i Linda Sanaja.

Ministar Tahiri garantuje fer i transparentan proces prilikom izbora direktora...
08/03/2018

Ministar Pravde Abelard Tahiri, zajedno sa šeficom Misije Evropske Unije za Vladavinu Prava (EULEX), Aleksandrom Papadopulo i ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu Ruari O'Connell,posetio je danas Institut Sudkse Medicine.

Ministar Tahiri: Kosovo, jedina država zapadnog Balkana koja nadoknađuje štetu ...
Prishtinë 22/02/2018

Ministar pravde, Abelard Tahiri dočekao je danas članove Komisije za nadoknadu štete žrtvama zločina, u cilju obeležavanja dana žrtava zločina.

Ministar Tahiri: Pravi sistem pravde počinje obrazovanjem mladih
14/02/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri pozdravio je danas na skupu dekane pravnih fakulteta javnih univerziteta Haki Gashi sa Univerziteta "Hasan Priština" u Prištini Arif Riza sa Univerziteta "Ukshin Hoti "U Prizrenu, Gjilbehare Murati sa Univerziteta" Haxhi Zeka "u Peći, Agron Beka sa Univerziteta" Isa Boletini "u Mitrovici i Sadik Haxhiu sa Univerziteta" Kadri Zeka "u Gnjilanu.

Ministar Tahiri pozdravlja na sastanku zamenika ministra pravde Republike Tursk...
06/02/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri pozdravio je danas na sastanku zamenika ministra pravde Republike Turske Bilal Ucar.

Održan prvi informativni sastanak Upravnog odbora za funkcionalni pregled sekto...
Prishtinë 30/01/2018

Ministar pravde Abelard Tahiri pozdravio je danas na informativnom sastanku članove Upravnog odbora za funkcionalni pregled sektora za vladavinu prava.

Ministar Tahiri pruža podršku profesionalizaciji Korektivnih Centara
Gjilan 12/01/2018

Ministar Pravde Abelard Tahiri posetio je danas Pritvorni Centar u Gnjilanu gde ga je dočekao direktor tog centra Shefik Sylejmani.

Građani očekuju veće angažovanje Sudova nakon udvostručenja plata i osoblja, ka...
Prishtinë 11/01/2018

Ministar Prave Abelard Tahiri u društvu predsedavajućeg Sudskog Saveta Nehat Idrizi posetio je Osnovni Sud u Prizrenu gde su primljeni od strane predsednika tog Suda Ymer Hoxha.

Pravda, osnovni preduslov koji omogućava dostojanstven život
Prishtinë 05/01/2018

Ministar Pravde Abelard Tahiri,zajedno sa Ministrom Javne Uprave Mahir Yagcilar i predsedavajućim oba saveta Sudskog i Tužilačkog, danas je otvorio novi objekat Pritvornog Centra u Prištini.

Održan sastanak Zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava
Prishtinë 12/12/2017

Održan je sastanak Zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava, koji je po prvi put organizovao Tužilački savet Kosova (TSK) i kojim je predsedavao predsedavajući ovom odboru, Bljerim Isufaj.

Dva sporazuma potpisana sa Mađarskom
Prishtinë 24/11/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri je danas dočekao Ministra pravde Mađarske, g-dina Lasylo Trocsanyia, sa kojim je potpisao dva sporazuma o međunarodnoj pravnoj saradnji I međunarodnoj pravnoj pomoći u segment pravde, konkretno: “Sporazum o ekstradiciji” i “Ugovor o transferu osuđenih osoba”.

Ministar Tahiri sastao se sa predsednicom Specijalizovanih odaja Kosova, Ekater...
Prishtinë 23/11/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri se sastao danas sa predsednicom Specijalizovanih odaja Kosova gđom Ekaterinom Trendafilovom, kao I administratorkom ovih Specijalizovanih Odaja, gđom Fidelmom Donlon, sa kojima je razgovarao o mandatu ovih Odaja I saradnjom sa nadležnim institucijama Kosova.

Ministar Tahiri sastao se sa ambasadorkom Kraljevine Holandije, gđom Williems
Prishtinë 22/11/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri sastao se danas sa ambasadorkom Kraljevine Holandije na Kosovu, gđom Gerrie Willems, sa kojom je razgovarao u vezi sa zakonodavnim reformama građanske I krivične oblasti, kao I u vezi sa delovanjem u skladu agende Evropskih reformi.

Ministar Tahiri sastao se sa ambasadorkom Finske na Kosovu, gđom Huhtamaki
Prishtinë 22/11/2017

Ministar pravde Abelard Tahiri, sastao se danas sa ambasadorkom Finske na Kosovu gđom Anne Huhtamaki, sa kojom je razgovarao o prioritetima ministarstva, zakonodavnim reformama I delovanjem u skladu sa agendum Evropskih reformi.

Ministar Tahiri sastao se sa ambasadorom Slovenije na Kosovu, Bojan Bertoncelj
Prishtinë 21/11/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri dočekao je danas ambasadora Slovenije na Kosovu, Bojana Bertoncelja, kojeg je upoznao sa zakonodavnim reformama u krivičnoj I građanskoj oblasti, koje deluju u cilju jačanja vladavine prava I pristupa pravosuđu za sve građane Republike Kosova.

Ministar Tahiri sastaje se sa ambasadorom Švajcarske, Lebertom
Prishtinë 14/11/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri sastao se danas sa ambasadorom Švajcarske na Kosovu, g-dinom.Jean-Hubert Lebertom, sa kojim je razgovarao o prioritetima unutar sektora pravde, reformama unutar građanske oblasti, sa posebnim naglaskom na unapređenju zakonodavstva u krivičnoj I građanskoj oblasti.

Ministar Tahiri i ministar Sefaj dočekali su danas ministra Velike Britanije za...
Prishtinë 08/11/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri I minister unutrašnjih poslova g-din Flamur Sefaj, dočekali su danas ministra Velike Britanije za Evropu I Ameriku, sir Alana Duncana, sa kojim su razgovarali vezano za pravac reformi unutar sistema prava I pravde, kao i izazove, dostignuća I stratešku orijentaciju unutar sektora.

Ministar Tahiri sastao se sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu, g-dinom Braathu
Prishtinë 06/11/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri sastao se sa ambasadorom OEBS-a na Kosovu, g-dinom Jan Braathu sa kojim je razgovarao o toku reformi unutar sektora pravde, izazovima,dostignućima I strateškoj orijentaciji u ovom sektoru.

Ministar Tahiri predstavio je Plan strateškog razvoja Ministarstva pravde 2018-...
Prishtinë 04/11/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri održao je konferenciju za štampu na kojoj je predstavio Plan strateškog razvoja Ministarstva pravde, za 2018-2021.godinu.

Ministar Tahiri posetio je Osnovni sud u Prištini
Prishtinë 03/11/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri, uz Predsedavajućeg Sudskog saveta Kosova g-dina Nehata Idrizija I Predsedavajućeg Tužilačkog saveta Kosova, g-dina Blerima Isufaja, posetio je danas Osnovni sud u Prištini.

Ministri Tahiri dočekao je direktora Fonda za humanitarno pravo na Kosovu, g-di...
Prishtinë 01/11/2017

Ministar pravde Republike Kosova, g-din Abelard Tahiri dočekao je danas direktora Fonda za humanitarno pravo na Kosovu (FDH Kosovo) g-dina Bekima Blakaj kao I koordinatorku projekta unutar: “Monitoring suđenja ratnih zločina I krivičnih dela sa političkom I etničkom pozadinom”, unutar ovog Fonda, gđom Anku Kurteshi.

Ministar Tahiri sastao se sa svojim homolozima iz regije
Prishtinë 27/10/2017

U sklopu učestvovanja na forumima EU sa zemljama Zapadnog Balkana, Ministar pravde g-din Abelard Tahiri održao je niz bilateralnih sastanaka sa Ministarkom pravde Republike Albanije, gđom Etildom Gjonaj, Ministrom Republike Makedonije, g-dinom Bilen Salijijem, kao I Ministrom Crne Gore, g-dinom Zoranom Pazinom.

Ministar Tahiri učestvuje u sklopu foruma EU-Zapadnog Balkana na temu unutrašnj...
Prishtinë 26/10/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri učestvuje na Forumu za unutrašnja pitanja I pitanja pravde u sklopu Evropske Unije I zamalja Zapadnog Balkana, organizovanog od strane estonijskog predsednistšva Savetom Evrope, koji se održava u Sofiji, Bugarska.

Ministar Tahiri dočekuje ambasadora Italije, g-dina Sardi
Prishtinë 19/10/2017

Ministar pravde, g-din Abelard Tahiri je dočekao ambasadora Italije na Kosovu, g-dina Piero Cristofo Sardia kojeg je upoznao sa prioritetima rada Ministarstva pravde, posebno izradom politika u cilju dobrobiti napretka sistema prava I pravde.

Ministar Tahiri posetio je Opštinu Bujanovac
Prishtinë 18/10/2017

Ministar pravde Republike Kosova, g-din Abelard Tahiri, u pratnji Ambasadora, g-dina Valdeta Sadikua, posetio je Opštinu Bujanovac gde se sastao sa Predsednikom ove Opštine, g-dinom Shaipom Kamberijem.

Ministar Tahiri je primio na sastanku Glavnog državnog tužioca, g. Lumezi
Prishtinë 26/09/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri, sastao se danas sa Glavnom državnim tužiocem, g. Aleksander Lumezi, koga je obavestio sa svojim prioritetima kao Ministar pravde.

Tahiri se sastao sa austrijskim ambasadorom na Kosovu, g. Pfandler
Prishtinë 26/09/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri, danas je primio ambasadora Austrije na Kosovu, g. Gernot Pfandler, koga je upoznao sa prioritetima i radom Ministarstva pravde.

Radna grupa nastavlja sa radom za razmatranje krivičnog zakonika (Krivični zako...
Prishtinë 22/09/2017

Danas, Ministar pravde Abelard Tahiri prisustvovao je sledećoj radnoj grupi za razmatranje krivičnog zakonika (Krivični zakonik i Zakonik o krivičnom postupku)

Ministar Tahiri se sastao sa šefom misije Međunarodne zajednice Crvenog krsta n...
Prishtinë 20/09/2017

Ministar pravde, g. Abelard Tahiri, je primio nasastanku šefa misije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) na Kosovu, g. Agim Gashi, koji je obavestio Ministra Tahiri o angažmanima MKCK-a, a posebno o pitanju nestalih osoba.

Ministar Tahiri primio je na sastanku predstavnike Korporacije Milenijumskih i...
Prishtinë 20/09/2017

Ministar pravde Abelard Tahiri danas je primio na sastanku predstavnike Korporacije Milenijumskih izazova, pod rukovodtsvom ekipe za Kosovo, Sarah Olmstead i nacionalnog koordinatora Petrit Selimi. Tokom ovog sastanka, Ministar Tahiri obavestio je predstavnike o svojim prioritetima u oblasti vladavine prava.

Ministar Tahiri je primio na sastanku predsednika Advokatske komore, g. Osman H...
Prishtinë 19/09/2017

Ministar Tahiri, danas je primio na sastanku predsednika Advokatske komore, g. Osman Havolli. Tokom ovog sastanka, Ministar Tahiri je upoznat sa zahtevima i izazovima sa kojima se ova institucija suočava. Ministar Tahiri je rekao da će se angazovati u produbljivanje saradnje i koordinacije aktivnosti, zasnovanih na prethodnoj saradnji.

Ministar Tahiri je primio na sastanku predstavnika UNDP-a za Kosovo, g. Andrew ...
Prishtinë 19/09/2017

Ministar pravde, g. AbelardTahiri danas je primio na sastanku predstavnika UNDP-a za Kosovo, g. Andrew Russell Tokom ovog sastanka, stranke su izrazile spremnost za produbljivanje bilateralne saradnje, posebno u oblasti pravosuđa.

Ministar Tahiri je primio na sastanku ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva na Kos...
Prishtinë 18/09/2017

Danas, Ministar pravde Abelard Tahiri, sastao se sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovu, g. Ruairi O'Connell, koji je prvobitno čestitao Ministru Tahiri za njegov novi zadatak.

Ministar Tahiri je primio na sastanku ambasadorku Turske na Kosovu, g-đu Kiliç
Prishtinë 18/09/2017

Ministar pravde, g. Abelard Tahiri, danas je primio na sastanaku ambasadorku Turske na Kosovu, g - đu. Kivilcim Kiliç. Ambasadorka Kilić na početku je čestitala Ministru Tahiri za novi zadatak i istovremeno ponovo potvrdila podršku turske države i u budućnosti.

Počela je sa radom dvodnevna radionica sa temom
Prishtinë 18/09/2017

Danas je započela dvodnevna radionica drugog sastanka mreže BARIN u organizaciji TAIEX-a i Agencije za upravljanje oduzete i zaplenjene imovine sa temom: "Upravljanje oduzetom i zaplenjenom imovinom", na kojem prisustvuju predstavnici iz Makedonije, Albanije, Slovenije, Crne Gore i Hrvatske.

Inaugurisan je kazneno - popravni centar za maloletnike
Prishtinë 15/09/2017

Danas, Ministar pravde, Abelard Tahiri prisustvovao je inauguraciji Kazneno -popravnog centra za maloletnike u Lipljanu, centar koji se procenjuje kao druga mogučnost za maloletnike koji imaju problema sa zakonom. Tokom ove svečanosti, Ministar pravde Abelard Tahiri rekao je da je čast za njega što njegov prvi posao kao Ministar je inauguracija ovog centra.

Ministar Tahiri je primio na sastanku šeficu misije Evropske unije za vladavin...
Prishtinë 13/09/2017

Ministar pravde, Abelard Tahiri, je bio domačin sastanka sa šeficom misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX), gospođu Alexandra Papadopoulou. Tokom sastanka, g. Tahiri i g-đa. Papadopulu su razgovarali o važnosti kontinuirane podrške između Ministarstva pravde i EULEX-a.

Ministar Tahiri se sastao sa šeficom kancelarije Evropske unije, gospođom Apost...
Prishtinë 13/09/2017

Danas, Ministar pravde, Abelard Tahiri se sastao sa šeficom kancelarije Evropske unije, istovremeno i specijalna predstavnica EU na Kosovu, g-đu. Natalya Apostolova.

Ministar Tahiri je oćekivao ambasador SAD-a,Greg Delawie
Prishtinë 12/09/2017

Danas, Ministar pravde, Abelard Tahiri, primio je ambasadora Sjedinjenih Američkih Država, Greg Delawie. Tokom ovog sastanka, gospodin Tahiri se zahvalio ambasadoru Delawie za saradnju i podršku koju je ponudila američka ambasada na Kosovu, sa posebnim naglaskom na vladavinu prava i institucionalnog jačanja ove oblasti.

G-đa Dhurata Hoxha predala njezinu dužnost novom Ministru g. Abelard Tahiri
Prishtinë 11/09/2017

Danas, dosadašnji Ministar pravde, Dhurata Hoxha predala je dužnost novom Ministru, Abelard Tahiri, kome je poželjela uspeh i ponudila saradnju i u budućnosti.

Ministar Hoxha: Počinioci ratnih zločina nad građanima Kosova trebaju biti kažn...
Prishtinë 25/08/2017

Ministar pravde Dhurata Hoxha, sastala se danas sa višim savetnikom Kancelarije Global Criminal Justice sa sedištem u Vašingtonu, Ari Bassin, sa kojim je razgovarala o pitanjima ratnih zločina.

Ministar Hoxha potpisala sporazum o saradnji sa Kosovskim Centrom za rehabilita...
Prishtinë 12/07/2017

Danas, Minsitar pravde, Dhurata Hoxha, je imala sastanak sa direktorom Kosovskog Centra za rehabilitaciju preživelih od tortura (KĆRPT), g-đom. Feride Rushiti, sa ciljem povećanja saradnje između Ministarstva pravde i Kosovskog Centra za rehabilitaciju preživelih od tortura (KĆRPT), i potpisali su sporazum o razumevanju.

Ministar Hoxha potpisuje memorandum o razumevanju sa Caritas Kosovo
Prishtinë 10/07/2017

Ministar pravde Dhurata Hoxha sastala se danas sa generalnim direktorom Caritasa Kosovo, Don Viktor Sopi, s ciljem uspostavljanja saradnje između Ministarstva pravde i Caritas Kosovo, i potpisali su memorandum o razumevanju.

Ministar Hoxha se sastala sa delegacijom Visokog saveta pravosuđa Albanije
Prishtinë 02/06/2017

Ministar Hoxha na početku je pozdravila delegaciju i obavestila njih sa aktivnostima Ministarstva pravde, posebno u vezi sa procesom pregleda sektora vladavine prava, kao i proces pregleda zakonodavstva o disciplinskim odgovornosti za sudije i tužioce.

Ministar Hoxha: Pravdu za žrtve zločina
Prishtinë 22/05/2017

Danas, Ministar pravde Dhurata Hoxha, je učestvovala u "Lansiranje Programa za Naknadu Žrtve Zločina", čiju aktivnost je organizovao Ministarstvo pravde i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu.

Ministar Hoxha dobija punu podršku od države Iowa za reforme u oblasti vladavin...
Prishtinë 03/05/2017

Ministar pravde Dhurata Hoxha, tokom posete u SAD, sastala se sa g. Michael Ross, zamenik državnog sekretara Iowa, i razgovarali su o produbljivanju saradnje u oblasti pravosuđa.

Ministar Dhurata Hoxha , je dobila titulu
Prishtinë 02/05/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, dobila je titulu "Počasni Doktor - Honorary doctorate " na Univerzitetu Graceland, u Lamoni, države Iowa – SAD.

USAID ponovo potvrđuje podršku za Ministarstvo pravde
Prishtinë 28/04/2017

Ministar Hoxha nastavlja njezinu zvaničnu posetu u SAD, gde se sastala sa visokim zvaničnicima iz Agencije Sjedinjenih država za međunarodni razvoj (USAID).

Hoyt Yee čestita Ministru Hoxha za odličan rad
Prishtinë 27/04/2017

Tokom zvanične posete u SAD, Ministar Hoxha se sastala sa zamenikom - pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Aziju, Hoyt Yee. Na ovom sastanku, Ministar Hoxha je upoznala g. Yee o preduzetim reformama, o radu i posvećenost naših institucija za jačanje vladavine zakona.

Razjašnjenje od strane Ministarstva pravde u vezi sa procesom ponovnog pregled...
Prishtinë 26/04/2017

Ministarstvo pravde je duboko posvećena za izradu Krivičnog zakonika i Zakonika o krivičnom postupku prema naprednim modelima Evropske unije.

VLADA U ZAŠTITI ZAKONITOSTI ADVOKATSKE KOMORE KOSOVA
Prishtinë 24/04/2017

U cilju zaštite zakonitosti rada Advokatske Komore, Vlada Republike Kosova dana 19.04.2017 je donela odluku br. 05/142, kojom privremeno se zaustavlja sprovođenje Uredbe za određivanje advokata po službenoj dužnosti i pružanje besplatne pravne pomoći, i to traje do donošenja konačne sudske odluke. Odluka je privremena i kao takva ne dovodi u pitanje završetak procesa u vezi sa ovom pitanjem.

Ministar Hoxha: Podržavam bez rezerve rad Agencije za borbu protiv korupcije
Prishtinë 20/04/2017

Na sastanku sa direktorom Agencije za borbu protiv korupcije, g. Shaip Havolli, Ministar pravde Dhurata Hoxha, rekla je da podržava bez rezerve Agenciju i daje njoj punu podršku i saradnju.

Ministar Hoxha: Funkcionalni pregled je podsticaj za transparentnost, odgovorno...
Prishtinë 19/04/2017

Danas, Ministar pravde Dhurata Hoxha, je vodila pocetni sastanak za Funkcionalni pregled sektora vladavine prava, gde su bili prisutni Premijer Isa Mustafa, zamenik Premijera, Hajredin Kuçi, Specijalni predstavnik Evropske Unije, g-đa Apostolova, ambasador Sjedinjenih Američkih Država, g. Delawie, kao i članovi Upravnog odbora za Funksionalni pregled sektora vladavine prava.

Ministar Hoxha: Usvajanje nacrtzakona o izvršnom postupku doprinosi ekonomskom ...
Prishtinë 18/04/2017

Ministar Hoxha, Nacrtzakon o izvršnom postupku je ocenila kao veoma važan. "U okviru bavljenja biznisom , procena od strane lokalnih i međunarodnih bankarskih institucija je da privatni izvršitelji su imali važnu ulogu u ovom procesu, a mi kao Ministarstvo pravde, ostajemo posvećeni da pomažemo i podržavamo sa zakonskim procedurama, istovremeno da promovišemo ekonomski razvoj ", naglasila je Ministar Hoxha.

Odobrava se Nacrtzakon o izvršenju krivičnih sankcija, sprečava se mešanje u pr...
Prishtinë 18/04/2017

Ministar Hoxha je ocenila kao veoma pozitivnu, izmenu člana 94 iz važećeg Zakona o izvršenju krivičnih sankcija. Prema ovom članu, Ministar kao politički imenovan, je imao mogućnost da obustavi izvršenje kazne, što je viđeno kao mogućnost političkog mešanja u pravosuđe.

Ministarstvo pravde neće imati nijednu nadležnost da disciplinuje sudije i tuž...
Prishtinë 18/04/2017

U objavljenom materijalu u portalu Koha.net , od 17 aprila 2017, pod nazivom "Ministarstvo ima za cilj preduzimanje disciplinskih mera protiv sudijama i tužiocima " (http://www.koha.net/arberi/12652/ne-projektligjin-e-ri-per-gjykatat-pergjegjesine-disiplinore-e-kontrollon-edhe-ministria/) je navedeno da Nacrtzakon o disciplinskoj odgovornosti sudija i tužiloca ", predviđa da disciplinske mere protiv sudija i tužioca pored predsednicima od sudova i tužilaštva, može da preduzme i Ministar pravde".

Ministar Hoxha: Pred zakonom svi da budu jednaki, takođe i za nasleđe
28/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, danas je posjetila Univerzitet "Fehmi Agani" u Đakovici, i ona je bila dočekana od rektora, dekani i studenti ovog univerziteta.

Ministar Hoxha: Ne trebamo da se sakrijemo iza nemogućeg, nego da borimo proti...
Prishtinë 28/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, učestvovala je na okruglom stolu, koji je organizovan za borbu protiv korupcije, pod naslovom: Borba protiv korupcije, "mala riba su uhvaćena, dok velika su na slobodi. " Kosovo nije izuzetak u pogledu prisustva korupcije, izjavila je Ministar Hoxha, u njezinom govoru na tom stolu i dodala da korupcija oštećuje građane, institucije i državu.

Munir Basha preuzeo je dužnost zamenika Ministra pravde
Prishtinë 28/03/2017

Ministar pravde Dhurata Hoxha, je bila domaćin sastanka sa novoimenovanom zamenikom ministra pravde, g. Munir Basha, i njemu priželjkivala dobrodošlicu i uspeh u njegovom novom zadatku.

Ministar Hoxha: Bolno je da čak 18 godina nakon rata, nismo našli počinioce rat...
Prishtinë 27/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, danas je učestvovala na okruglom stolu na kojem je predstavljen godišnji izveštaj Fonda za humanitarno pravo, pod naslovom: "Vreme prolazi, pravda za ratne zločine počne da blede", uz podršku Ambasade Velike Britanije, na koju je prisustvovao i ambasador O'Connell.

Ministar Hoxha na Univerzitetu u Prizrenu: Vladavina prava nije opcija, nego je...
Prishtinë 21/03/2017

inistar pravde, Dhurata Hoxha, danas je posetila Univerzitet " Ukshin Hoti" u Prizrenu, gde je dočekana od rektora tog Univerziteta Rame Vataj.

Ministar Hoxha: Pol nije prepreka, nego prednost za uspeh
Prishtinë 20/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, danas je prisustvovala prilikom otvaranja programa, "Nedelja žena 2017" u organizaciji Nacionalnog Demokratskog Instituta. Ministar Hoxha je izjavila da naše prisustvo dokazuje da zaista želimo da vidimo pozitivne promene i permanentni napredak u ulozi žena u našem društvu u celini a naročito u kreiranju politike.

Ministar Hoxha је posetila opštinu Drenas
Prishtinë 17/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, danas je posetila opštinu Drenas, i ona je očekivana od Predesednika ove opštine Ramiz Lladrovci i direktori Departmana.

Saopštenje iz Ministarstva pravde
Prishtinë 16/03/2017

Odlukom Vlade Republike Kosova br. 06/134 od 01.03.2017, Vlada Republike Kosova je utvrdila da sva nepokretna imovina registrovana u ime Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije / Republike Jugoslavije, Socijalističke Republike Srbije / Republike Srbije i Socijalističke Autonomne Pokrajine Kosova, uključujući i njihove državne, administrativne, vojne organe kao i bivše društveno-političke organizacije registrovane na ime Republike Kosovo kao vlasnik ovih nepokretnosti.

Ministar Hoxha: Više nego ikada, imamo potrebe za sudijama sa integritetom
15/03/2017

Danas, više nego ikada, potrebni su nam sudije sa integritetom, hrabrosti i pravne odgovornosti za kažnjavanje zločina. Sudija sa hrabrošću suoćava se sa svim oblicima korupcije, bez obzira gde se pojavljuju, istakla je Ministar Hoxha tokom posete Osnovnog suda u Prištini.

Vlada je odobrila zahtev podnetog od strane Ministra Hoxha za izdvajanje finans...
Prishtinë 14/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, danas je učestvovala na redovnom sastanku Vlade, gde je predstavila dva predloga, jedan o koncept dokumentu za građevinsko zemljište i jedan o predlog -odluku za raspodelu finansijskih sredstava za kompenzaciju žrtve zločina, u vrednosti od 100.000 evra.

Ministar Hoxha: Poverenje u pravosudni sistem je poverenje u našoj zemlji
Prishtinë 13/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, danas je učestvovala na ceremoniji dodele sertifikata za 97 kandidata koji su uspešno položili pravosudni ispit. U ceremoniji su prisustvovali predsednik Sudskog saveta Kosova, Nehat Idrizi i glavni državni tužilac Aleksandar Lumezi.

Objašnjenje za javnost
Prishtinë 10/03/2017

Obaveštavamo javnost da današnji tekst u nekim portalima, sa naslovom: "Ekskluzivno: Od strane Ministra Hoxha, se očekuje da će ih razrešiti sa dužnosti četiri zatvorskih direktora " nije tačan .

Nacrt-zakonik o maloletničkom pravosuđu, se proširuje u pogledu garantovanja na...
Prishtinë 09/03/2017

Je usvojen na prvom čitanju, u principu, Nacrt-zakon za maloljetničko pravosuđe, je izrađen je i finalizovan od strane Ministarstva pravde, kroz kojeg su adresirane prepreke tokom realizacije postojećeg zakonika, i predviđene su neke nove odredbe, preko kojima zakonodavtsvo iz ove oblasti značajno je unapređena.

Ministar Hoxha je učestvovala u radu Globalnog foruma za borbu protiv terorizma...
Cyrih 09/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, u Cirihu, Švajcarska, učestvovala u sedmoj plenarnoj sednici posvećenoj borbi protiv nasilnog ekstremizma, u organizaciji Globalnog foruma za borbu protiv terorizma.

Ministar Hoxha je dobila podršku od člana Komisije za zakone u Bundestagu
Prishtinë 08/03/2017

Tokom posete u Berlinu, Ministar Dhurata Hoxha se sastala sa poslanikom Bundestaga, Dr. Karl-Heinz Brunner sa kojim je razgovarala o novim mogućnostima za produbljivanje saradnje.

Ministar Hoxha u Nemačkoj, u zvaničnoj poseti Ministarstva pravde
Prishtinë 06/03/2017

Ministar pravde, Dhurata Hoxha, na poziv njezinog kolega, otputovala je u Nemačku, gde će obaviti zvaničnu posetu Ministarstvu pravde.

 Ministar Hoxha: Ja se angažujem da pravosuđe bude transparentnija, odgovorna ...
03/03/2017

Danas, Ministar pravde, Dhurata Hoxha, je učestvovala na konferenciji organizovanu od strane rukovodilaca projekta EU-a, "Jačanje efikasnosti, odgovornosti i transparentnosti u sudskom i tužilačkom sistemu", na koju su prisustvovali G-đa. Apostolova, Šefica kancelarije EU-a na Kosovu, rukovodioci sudstva, tužilaštva i ambasadori.

Ministar Hoxha: Mi smo svi odgovorni za izgradnju poverenja građana u pravosudn...
Prishtinë 01/03/2017

Danas, u Osnovnom sudu u Prizrenu, je bila na posetu Ministar pravde, Dhurata Hoxha i tom prilikom je bila primljena od Predsednika ovog suda, Ymer Hoxha.

Ministar Hoxha: Naš put ima samo jedan pravac - pravna država i vladavina zakon...
Priština 28/02/2017

Na Konferenciju, koja je organizovana sa temom "Angažovanje civilnog društva protiv nasilnog ekstremizma", Ministar pravde, Dhurata Hoxha, je učestvovala u panelu i održala je govor naglašavajući značaj borbe protiv nasilnog ekstremizma.

Ministar Hoxha: Intenzivan rad za realizaciju obaveza iz SSP i EAR
Prishtinë 23/02/2017

Danas, Ministar pravde, G-đa Dhurata Hoxha, na Parlamentarnoj Komisiji o Sporazumu za stabilizaciju i pridruživanje, i Saveta o Stabilizaciji i Pridruživanje je naglasila da Ministarstvo pravde intenzivno radi na realizaciji obaveza koje proizilaze iz SSP-a i EAR-a.

Ministrja Hoxha takoi komisionarin Muiznieks, diskutim për të arriturat dhe sfi...
Prishtinë 08/02/2017

Ministrja e Drejtësisë, Dhurata Hoxha, priti në takim komisionarin e Këshillit të Evropës për të drejtat e njeriut, Nils Muiznieks me ç’rast u trajtuan çështjet lidhur me të drejtat e njeriut, ndëshkimin e krimit, çështjen e të pagjeturve, hetimin e krimeve të urrejtjes dhe hetimin e kërcënimit ndaj gazetarëve.

Ministar Kuçi razgovarao o sprovođenju ciljeva MD -a
Pristina 09/01/2017

Zamenik Premijera i Ministar Pravde , Prof. Dr. Hajredin Kuçi , danas je održao  zajednicki sastanak sa Zamenicima, Generalnom Sekretarom , direktorima Departmana, agencija i kancelarija Ministarstva pravde.

Ministarstvo Pravde i USAID nastavljaju saradnju na jačanju vladavine prava na ...
Priština 17/09/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi primio je danas direktora  USAID-a na Kosovu, g. James Hope, sa kojim je razgovarao o prioritetima u oblasti vladavine prava u zemlji. 

Sastanak zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava održan u Prištini
Priština 16/09/2015

Ministar pravde, Prof. Dr Hajredin Kuçi, zajedno sa šefom misije EULEX-a na Kosovu, Gabriele Meucci, šefom kancelarije EU/SPEU, Samuel Žbogar, predsedavajućim sudskog saveta Kosova Enver Peci, i predsedavajućim tužilačkog veća Kosova, Alexander Lumezi održali su sastanak zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava. Generalni direktor kosovske policije, Shpend Maxhuni je takođe prisustvovao sastanku. Na sastanku je usvojen kompaktan izveštaj o napretku za period od jula 2014. do jula 2015. godine.

Ministar Kuçi sastao se sa njegovim Nemačkim kolegom
Berlin 30/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, tokom zvanične posete u Berlinu, danas se sastao sa njegovim nemačkim kolegom, Ministrom Pravde Savezne Republike Nemačke, g. Heiko Mass. 

Jačaju se odnosi Kosovo – Nemačka u oblasti prava
Pristina 29/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, boravi u dvodnevnu posetu Saveznoj Republici Nemačkoj, gde po dolasku u Berlin,   bio je primljen od Državnog Sekretara u Ministarstvu Pravde, g. Christian Lange i predstavnika iz Ministarstva Inostranih Poslova, g. Gotz Schmindt - Bremme. 

Sastanak sa novim Ambasadorom Mađarske, ocenjuje se tok saradnje
Priština 23/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas, novog Ambasadora Mađarske, g. Laszlo Markusz, i na početku mu je čestitao na novoj dužnosti.

Kuçi: Oduzimanje imovine u vreme komunizma koje će kasnije biti nadoknađene zak...
Priština 22/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je učestvovao na okruglom stolu koji je organizovan od strane Ministarstva Pravde u saradnji sa USAID-om, povodom početka izrade Nacionalne Strategije o Imovinskim Pravima, gde su razgovarali o identifikaciji tematičkih stubova koji obuhvataju širok spektar izazova koji se odnose na imovinska prava. U svom obraćanju učesnicima, Ministar Kuçi rekao je da je, Ministarstvo Pravde zauzelo uverenje da tokom ovog mandata, vodi proces identifikacije politika i mera za harmonizaciju zakonodavstva koja regulišu pitanja svojinskih prava i stvaranja novih zakonskih i institucionalnih politika za praktičnu implementaciju zakonskog okvira. 

Red i Zakon u Službi građana,privrede i Evropske Integracije
Priština 16/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je bio prisutan na sveobuhvatnoj konferenciji o ulozi Skupštine u procesu Evropske Integracije. U svom govoru pred prisutnima, govoreći o procesu Evropske Integracije, Ministar Kuçi  je ocenio da ovaj proces je vrsta sredstva pritiska za reformisanje društva, dajući istovremeno i svoje efekte. 

Kuçi: Ljudska prava su vrednosti koje treba štititi pravnim sistemom
Pristina 15/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je prisustvovao na Kosovskom Samitu o Međunarodnom pravu i Ljudskim pravima 2015, organizovan od Vrhovnog Suda Republike Kosovo.

Ministarstvo Pravde izradilo je početni nacrt zakon za amnestiju
Priština 15/06/2015

Ministarstvo Pravde, u skladu sa svojim mandatom definisanim zakonima na snazi, izradila je  početni nacrt zakon za Amnestiju, u kom slučaju se predviđa da se amnestiraju određene kategorije krivičnih dela.

MP, MUP i MSCK, potpisuju sporazum saradnje za praćenje implementacije prava li...
Priština 11/06/2015

Ministarstvo Pravde Republike Kosovo, Ministarstvo Unutrašnjih Poslova (MUP), i Međunarodni Savet Crvenog Krsta (MSCK), danas su potpisali Memorandum Saradnje, za pristup i praćenje pritvora i korektivnih centara. Ovim memorandumom MSCK-u se dozvoljava lakši pristup u pomenutim centrima za nadgledanje i stvaranje uslova za adekvatne uslove zatvora i ljudsko tretiranje u skladu sa međunarodnim pravom i međunarodno poznatim standardima.

Ministar Kuçi poziva građane da se savetuju sa svojim advokatima pre obavljanja...
Priština 10/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi danas je učestvovao u svečanosti koja je organizovana od strane Advokatske Komore, povodom obeležavanja manifestacije  “Dan Advokature 2015” i istovremeno 42 godišnjicu njenog osnivanja.

Unapređenje javnobeležničkog sistema, bolje usluge za građane
Priština 09/06/2015

godine – Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas Direktora Švajcarskog projekta za podršku javnobeležničkog sistema Kosova, g. Michel Marlot.

Kosovo i Mađarska sa sporazumom o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim pitanjim...
Priština 09/06/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi primio je danas Državnog Sekretara Ministarstva Pravde Mađarske, g. Barna Berke,  sa kojim je potpisivao postignuti Sporazum o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim pitanjima.

Sastanak sa Ambasadorom Norveške, zajednička spremnost za produbljivanje saradn...
Priština 12/05/2015

 Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas Ambasadora Norveške na Kosovu, g. Jan Braathu, sa kojim je razgovarao o zbivanjima u oblasti pravosuđa, posebno o vladavini reda i zakona na Kosovu.

Ministar Kuçi dobija podršku Ambasadora Steffanssona za proces liberalizacije v...
Priština 05/05/2015

Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas Ambasadora Švedske na Kosovu, g. Mats Staffanssona sa kojim je razgovarao o događajima u oblasti Pravde  na Kosovu i zbivanjima u okviru procesa Evropske integracije. 

Ministar Kuçi izražava spremnost Kosovskih institucija za što brže članstvo u S...
Priština 05/05/2015

Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas Direktora Kancelarije  Evropskog Saveta u Prištini, Isabelle Servoz-Gallucci, sa kojom je razgovarao o saradnji Ministarstva Pravde i Vlade Kosova sa Evropskim Savetom i Kancelarijom ES-a u Prištini.

Ministar Kuçi se sastao sa novim šefom EULEX-a, Gabriele Meucci
Priština 20/10/2014

godine – Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku novog šefa EULEX-a, Gabriele Meucci, i tom prilikom čestitao na novom zadatku kao šef misije EULEX-a, želeći mu dobrodošlicu na Kosovu.

Položili zakletvu 13 privatnih sudskih izvršitelja u Republici Kosovo
Priština 10/10/2014

 U jednoj ceremoniji  organizovanoj u Ministarstvu Pravde, danas su položili zakletvu 13 privatnih sudskih izvršitelja u Republiku Kosovo.

Kuçi i Jashari procenili saradnju Kosovo - Makedonija
Priština 05/09/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, dočekao je na sastanku Ministra pravde Republike Makedonije, Dr. Adnan Jashari, sa kojim je razgovarao o političkim aktuelnostima  koji se razvijaju u  Republici  Kosovo i Republici Makedoniji, posebno u pravnom sistemu.

Pravosudni ispit veoma važan za pravosudni sistem na Kosovu
Priština 25/07/2014

Na jednoj organizovanoj ceremoniji od strane Ministarstva pravde, danas je sertifikovano 32 kandidata koji su položili pravosudni ispit u junskom roku ove godine.

Obeležava se Dan Pravde i dodeljuje se nagrada za pravdu
Priština 22/07/2014

U organizaciji Ministarstva pravde , danas je obeležen 22  juli-Dan Pravde na Kosovu . U ovoj svečanosti organizovano pod pokroviteljstvom Zamenika Premijera i Ministra pravde, Prof. Dr.  Hajredin Kuçi,  prisustvovali su: Predsednica  Republike Kosova Atifete Jahjaga , Premijer Hashim Thaçi, Ministri, Ambasadori , predstavnici EULEKS-a , EU kancelarije, sudova, tužilaca i predstavnika drugih institucija . Tokom ceremonije ,Ministarstvo pravde dodelila nagradu za pravdu " Heroj Sali Çekaj”.

Williamson na Kosovu povodom završetka svog mandata
Priština 21/07/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, zajedno sa  Ministrom Unutrašnjih Poslova, Bajram Rexhepi i Ministrom Bezbednosnih Snaga Kosova, Agim Çeku, dočekao je danas na sastanku Glavnog Tužioca Specijalne Istražne Radne Grupe, Clint Williamson i šefom EULEX-a na Kosovu, Bern Borchardt. 

Potvrđena podrška Austrije za Kosovo
Priština 08/07/2014

Zamenik premijera i Minisar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, dočekao je na sastanku Političkog direktora Ministarstva Inostranih Poslova Austrije, Jan Kickert.

Visoko procenjena saradnja Kosovo – Nemačka
Priština 13/06/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, dočekao je danas na jednom sastanku članicu parlamenta (Bundestaga) Nemačke, Marieluise Beck.

Zamenik premijera Kuçi se sastao sa kolegom iz Lihtenštajna
Priština 11/06/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku Zamenika premijera Lihtenštajna, Thomas  Zwiefelhofer.

Zajednički koordinacioni odbor za vladavinu prava predstavlja Izveštaj o napret...
godine 11/06/2014

Danas su zamenik premijera,  Hajredin Kuči, šef Kancelarije Evropske unije/SPEU, Samuel Žbogar i šef misije EULEX, Bernd Borhart zajedno predstavili ‘Izveštaj o napretku u sprovođenju Sporazuma 2014.’.

Ministar Kuçi primio na sastanku delegaciju Odeljenja za Mirovne Operacije OUN-...
Priština 04/06/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, sastao se danas sa jednom delegacijom Ujedinjenih Nacija predvođenu od strane pomoćnika Generalnog sekretara za Operacije u Odeljenju Mirovnih Operacija, Edmond Multe.

Sastanak Zajedničkog odbora za koordinaciju vladavine prava
Priština 28/05/2014

Zajednički odbor za koordinaciju vladavine prava (ZOKVP) sastao se danas u glavnoj vladinoj zgradi u Prištini. Domaćin sastanka bio je Samuel Žbogar Specijalni predstavnik EU i šef Kancelarije EU na Kosovu, a sastankom su kopredsedavali Bern Borhart, šef misije EULEX, i Hajredin Kuči, zamenik premijera Kosova i ministar pravde. 

Ocenjuje se doprinos kojeg je dao UNDP za pravosudni sistem
Prishtina 04/05/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin  Kuçi , održao je sastanak sa Cihan Sultanoglu , Pomoćnica Generalnog Sekretara Ujedinjenih Nacija,Ppomoćnica Administratora UNDP-a i Direktorica Regionalne Kancelarije za Evropu .

Povećana saradnja između Kosova i Saveta Evrope iz oblasti vladavine prava
Priština 30/04/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je na sastanku Stephane Leyenberga, iz Divizije Pravde- CEPEJ/KEED – Sekretara Komisije i predstavnika iz kancelarije Saveta Evrope u Prištini , Tim Cartwright.

Ministar Kuçi se sastao sa jednom delegacijom Visokog Saveta Pravosuđa Albanije
Priština 25/04/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je na sastanku  delegaciju Visokog Saveta Pravosuđa (VSP) Albanije, predvođenu od strane Zamenika predsednika ovog saveta, Elvis Çefa.

Obeležena je dvogodišnjica osnivanja Kosovske Komore Notara
Priština 14/04/2014

 U organizaciji Komore Notara Republike Kosova i Ministarstva pravde, danas je obeležena dvogodišnjica osnivanja Komore Notara, gde je prisustvovao i Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi.

Kuçi i Xhaferi su procenili saradnju između Kosova i Makedonije
Priština 10/04/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof.  Dr. Hajredin Kuçi , je bio domačin sastanka  sa Zamenikom Premijera  Republike  Makedonije, Musa Xhaferi , sa kojim je razgovarao o političkim aktuelnostima koje se razvijaju u Republici Kosova i Makedonije.

Kuçi i Janiver razgovarali o tranziciji misije EULEX-a
Priština 10/04/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas načelnika štaba Civilnog planiranja i operativne mogućnosti (PCMO) Evropske Unije, Gilles Janiver, sa kojim je razgovarao o najnovijim dešavanjima na Kosovu, sa posebnim naglaskom na završetak sadašnjeg mandata EULEX-a, tranziciji i prenosa ovlašćenja na lokalne institucije.

Govor Zamenika premijera Kuçi, povodom obeležavanja 6. godišnjice Ustava Republ...
Priština 09/04/2014

Povodom obeležavanja 6. godišnjice usvajanja Ustava Republike Kosovo, kao organizator svečanosti i bivši predsednik Odbora za izradu nacrta Ustava, Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, pred prisutnima je rekao: 

Nemačka država nastavlja da podržava vladavinu zakona na Kosovu
Priština 08/04/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je specijalnog poslanika za zapadni Balkan, Ernest Riechel i nemačkog ambasadora na Kosovu, Peter Blomeyer, sa kojima je razgovarao o saradnji kosovskih institucija sa Nemačkom državom.

Kuçi: Rad u sistemu pravosuđa više od profesije, to je misija
Priština 07/04/2014

Rad u sistemu pravosuđa ne bi trebalo da se shvati samo kao zanimanje, ono je i misija, rekao je Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, tokom svečanosti povodom sertifikacije 33. kandidata koji su položili pravosudni ispit.

Procenjena saradnja između Kosova i Švajcarske
Priština 04/04/2014

Republika Kosovo i Švajcarska Konfederacija imaju veoma dobru saradnju u svim oblastima, posebno u oblasti pravosuđa, to je danas istaknuto na sastanku održanog između Zamenika premijera i Ministra pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi i Ministra pravde i policije Švajcarske, Simonetta Sommaruga.

Kuçi, Zhbogar i Borchardt razgovarali o mandatu EULEX-a
Priština 26/03/2014

Zamenik premijera i ministar pravde, Prof. Dr. Kuçi, primio je danas šefa kancelarije EU na Kosovu, Samuela Žbogara i šefa misije EULEX-a na Kosovu, Bern Borchardt, sa kojima je razgovarao o najnovijim dešavanjima na Kosovu sa posebnim naglaskom na završetku sadašnjeg mandata EULEX-a, tranziciji i prenosa nadležnosti na lokalne institucije.

Kuçi i Rexhepi u zvaničnoj poseti Briselu
Priština 24/03/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, u pratnji ministra unutrašnjih poslova, Bajrama Rexhepija, borave u zvaničnoj poseti Briselu.

Decorps: Međunarodna Unija notara će nastaviti podržavanje kosovskih Kosova
Priština 21/03/2014

Ministarstvo pravde u saradnji sa Komorom javnih notara Kosova, organizovala je svečanost članstva ove Komore u Međunarodnoj Uniji notara, kojom prilikom je bio prisutan i počasni predsednik Međunarodne Unije Notera, Jean-Paul Decorps.

Ministar Kuçi je primio Ambasadorku Daviet
Priština 14/03/2014

U kontinuitetu sastanaka saradnje sa ambasadorima zemalja EU akreditovanih na Kosovu, Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi je primio Francusku ambasadorku, Maryse Daviet, sa kojom je razgovarao o međunarodnoj saradnji Kosovo–Francuska, političkim aktuelnostima i o misiji EULEX-a.

Vršenje diskusija o mogućnosti članstva Kosova u Birou Haške Konferencije za Me...
Priština 13/03/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, je primio Christophe Bernasconi, Sekretara Biroa Haške Konferencije za Međunarodno Privatno Pravo (HCCH), koja ima za cilj progresivnu unifikaciju pravila međunarodnog privatnog prava.

Kuçi je primio Ambasadora Cliff
Priština 13/03/2014

U nizu sastanaka saradnje sa Ambasadom Velike Britanije na Kosovu, Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je imao sastanak sa ambasadorom Velike Britanije, Ian Cliff. 

Ministar Kuçi se sastao sa Ambasadorom Blomeyer
Priština 12/03/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je ambasadora Nemačke na Kosovu, Peter Blomeyer, sa kojim je razgovarao o saradnji Kosovskih institucija sa Nemačkom državom i o misiji EULEX-a na Kosovu.

Kuçi primio na sastanku članove Odbora za evropske integracije
Priština 24/02/2014

 Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku delegaciju iz Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Kosovo, na čelu sa Alma Lama, sa kojima je razgovarao o sprovođenju zakona za Proširena ovlašćenja za oduzimanju imovine stečenu krivičnim delima.

Kuçi je bio domaćin na sastanku sa Švedskim Ambasadorom Staffansson
Prishtina 20/02/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof.  Dr. Hajredin  Kuçi , primio je danas Ambasadora Švedske u Skoplju , akreditovan za Kosovo, Mats Staffansson, sa kojim  su razgovarali o aktuelnim pitanjima i najnovijim razvojima u oblasti pravosuđa na Kosovu  i o procesima evropskih integracija.

Kuçi primio švedskog ambasadora Staffansson
Priština 20/02/2014

 Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku ambasadora Švedske u Skoplju, Akreditovanog i za Kosovo, Matsa Staffanssona, sa kojim su razgovarali o sadašnjim pitanjima i najnovijim dešavanjima u oblasti pravosuđa na Kosovu i procesima evropskih integracija.

Ministar Kuçi obezbedio institucionalnu podršku za DSM
Prishtina 19/02/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde , Prof. Dr. Hajredin Kuçi , danas je posetio Departman za Sudsku Medicinu (DSM) , gde je dočekan od  direktora Arsim  Gerxhaliju i osoblje ovog Departmana.

Kuçi prezentovao pred Odborom za Evropske Integracije Skupštine Kosova
Prishtina 18/02/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , prezentovao danas pred  Odborom za Evropske Integracije Skupštine Republike  Kosova , povezan  sa sastankom  o Strukturiranom Dijalogu o Vladavini Zakona  između Evropske Unije i predstavnicima   institucija Republike Kosova.

Kuçi održao prezentaciju pred Odborom za evropske integracije Skupštine Kosovo
Priština 18/02/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, održao je danas prezentaciju ispred Odbora za evropske integracije Skupštine Republike Kosovo u vezi sastanka Strukturisanog dijaloga o vladavini prava između Evropske Unije i predstavnika institucija Republike Kosovo.

Ministar Kuçi pružio institucionalnu podršku OSM-u
Priština 16/02/2014

 Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, posetio je danas Odeljenje za sudsku medicinu (OSM), i tom prilikom je dočekan od strane direktora, Arsim Gerxhaliu, i osoblja ovog Odeljenja.

Obećana podrška za nastavak besplatne pravne pomoći građanima Republike Kosovo
Priština 14/02/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, učestvovao je danas na konferenciji sa temom "Održivost besplatne pravne pomoći" u organizaciji Agencije za besplatnu pravnu pomoć, koja je odgovorna za pružanje besplatne pravne pomoći, u oblasti građanskih, krivičnih i administrativnih kao i prestupničkih prava, za sve građane Republike Kosovo.

Ministar Kuçi se sastao sa ambasadorom Blomeyer
Priština 14/02/2014

 Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas ambasadora Nemačke, Peter Blomeyer. Na ovom sastanku, ministar Kuçi i ambasador Blomeyer su procenili saradnju kosovskih institucija, a posebno Ministarstva pravde koju imaju i i dalje imaju sa nemačkom ambasadom i drugim institucijama ove zemlje koje deluju na Kosovu.

Ministar Kuçi primio na sastanku direktora za Proširenje EK, Christian Danielss...
Priština 05/02/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku Christiana Danielsson, direktora Generalnog odeljenja za proširenje Evropske Komisije, koji je bio u pratnji Samuela Žbogara, šefa Kancelarije EU i specijalnog predstavnika Evropske Unije na Kosovu.

Ministar Kuçi se sreo sa delegacijom Venecijanske Komisije
Prishtina 05/02/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , danas je ugostio delegaciju Venecijanske komisije, , koju je predvodio Thomas Markert , Sekretar Komisije.

Ministar Kuçi se sastao sa Direktorom za Proširenje u EK, Christian Danielsson
Prishtina 05/02/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , danas je održao  sastanak  sa Christian Danielsson ,  Generalnom Direktoru  Direktorata za Proširenje u Evropskoj Komisiji, koji je bio u pratnji Samuel Žbogara , Šef  kancelarije EU-a i Specijalni Predstavnik EU-a  na Kosovu .

Procenjen doprinos UNDP-a pružen sistemu pravosuđa
Priština 04/02/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, održao je sastanak sa Cihan Sultanoglu, pomoćnica generalnog sekretara OUN-a, pomoćnica upravnika UNDP-a i direktorka Regionalne kancelarije za Evropu.

PrishtinaMinistar Kuçi se sastao sa Ambasadorom Blomeyer
Prishtina 03/02/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde,  Prof. Dr. Hajredin Kuçi , sastao se danas sa  Nemačkim Ambasadorom  Peter Blomeyer .Na ovom sastanku, ministar Kuči i Blomeyer ambasador diskutirali  o fazama transformiranja  misije EULEX-a na Kosovu, gde su obe strane su se složile da misija EULEX-a treba da se angažuje na jačanje lokalnih kapaciteta, sa ciljem da ne bude nedostatak  efikasnosti  u pravosudnom sistemu.

Kuçi primio na sastanku Europoslanicu Lunacek
Priština 24/01/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku izvestioca Evropskog Parlamenta za Kosovo, Ulrike Lunacek. 

Memorandum saradnje za podršku re-integracije zatvorenika
Priština 23/01/2014

Ministar pravde i Kosovski Caritas, potpisali su danas Memorandum o saradnji. Ovaj memorandum o saradnji koji se odnosi na podršku u re-integraciji zatvorenika u društvu nakon oslobađanja, potpisan je od strane zamenika Premijera i Ministra pravde Prof. Dr. Hajredin Kuçi i Generalnog direktora Kosovskog Caritasa, Don Viktor Sopi. 

Održan sastanak Združenog Koordinacionog Odbora Vladavine Prava
Pristina 22/01/2014

Združeni Koordinacioni Odbor Vladavine Prava održao je danas svoj prvi sastanak ove godine. Sastanku je predsedavao Prof. Dr. Hajredin Kući, Zamenik Premijera i Ministar Pravde, dok su ko-predsedavajući sastanka bili Bernd Borchardt, Šef Misije EULEX na Kosovu i Samuel Žbogar, Šef Kancelarije EU i Specijalni Predstavnik EU.

Položili zakletvu prvi privatni izvršitelji u Republici Kosovo
Priština 22/01/2014

Na jednoj ceremoniji organizovanoj od strane Ministarstva pravde, danas su položili zakletvu prvi privatni izvršitelji u Republici Kosovo. U ovoj ceremoniji su učestvovali i zamenik Premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, čelnici pravosudnih institucija, kao i predstavnici ostalih domaćih i međunarodnih institucija.

Ministar Kuçi se sastao sa ambasadorom Studman
Priština 22/01/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, primio je danas na sastanku ambasadora OEBS-a za zapadni Balkan, Gerard Studman, sa kojim je razgovarao o saradnji između Kosovskih institucija i OEBS-u.

Inaugurisan Centralni depo AAZKI-a
Priština 20/01/2014

Danas je inaugurisan Centralni depo Agencije za Administraciju zaplenjene i konfiskovane imovine (AAZKI), u kojoj će se vršiti čuvanje i administracija zaplenjene ili konfiskovane imovine od strane ove agencije. 

EU i Kosovo diskutuju o vladavini prava
Brisel 16/01/2014

Predstavnici Kosova i Evropske Unije sastali su se danas u Briselu , po treći put u okviru  Strukturiranog Dijaloga o vladavini prava . Tokom ovog sastanka ,kosovska strana predstavila detaljan pregled progresa napravljen  u oblasti vladavine prava u 2013 .

Kuçi u Briselu o mandatu EULEX-a i Strukturiranom dijalogu o vladavinu prava
Priština 14/01/2014

  Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, otputovao je danas za Brisel gde će realizovati sastanke sa Šefom operacija Evropske Unije, Hansjorg Haber i sa ambasadorima EU-a.

Kuçi je inspektovao radove u Palati Pravde
Prishtina 14/01/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde Republike Kosovo, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , u pratnji Mats Mattsona,  Izvršnog  Šefa Sektora EULEX-a i drugim predstavnicima misije i drugim institucijama , danas su inspektovali  radove na mestu gde se gradi Palata Pravde .

Kuči u Briselu za mandat Eulex-a i strukturiranog dijaloga o vladavini prava
Prishtina 14/01/2014

Zamenik Premijera i Ministar Pravde , Prof . Dr.  Hajredin Kuçi , danas otputovao u Briselu gde će održati sastanke sa šefom operacija Evropske unije , Hansjorg Haber i ambasadorima EU-a.

Kuçi je bio domaćin sastanka sa novim Italijanskim ambasadorom Ferrarese
Prishtina 13/01/2014

Zamenik Premijera  i Ministar pravde , Prof . Dr.  Hajredin Kuçi , primio je danas  novog Italijanskog ambasadora na Kosovu , Andreas Ferrarese . Ministar Kuçi nakon sto  je čestitao Italijanskog  ambasadora  Ferrarese za njegov novi zadatak , rekao je da su odnosi Republike Kosova i Italije su veoma dobri , i za to , takođe je odao priznanje bivšem ambasadoru Michael Giffoni .

Koordinirani o Strukturiranom dijalogu u oblasti vladavine prava
Priština` 10/01/2014

Zamenik premijera i Ministar pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, u svojstvu predsedavajućeg delegacije Kosova u vezi sa Strukturiranim dijalogom u oblasti vladavine prava koji će se održati tokom ovog meseca u Briselu, održao je danas koordinacioni sastanak sa predstavnicima institucija iz oblasti prava, reda i evropskih integracija.

Komandant za Civilne Operacije Haber i Zamenik Premijera Kući izrazili solidarn...
Pristina 20/09/2013

Na danas održanom sastanku u Prištini, Komandant za Civilne Operacije Hansjerg Haber i Zamenik Premijera Hajredin Kući razgovarali su o tragičnoj smrti pripadnika EULEX-a, Audriusa Šenavičiusa.   Nakon sastanka Gospodin Haber je izjavio:

Francuska će nastaviti da snažno podržava Kosovo
Priština 20/09/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , danas  je primio delegaciju iz Francuskog Parlamenta sastavljen od Senatora Jean-Pierre Michel l i od Senatora Patrice Gerald, koji su takođe članovi grupe prijateljstva Francuska - Kosovo , koji su bili u pratnji Ambasadorke  Francuske na Kosovo , Maryse Daviet .

Kosovo nema spisak lica za hapšenje
Priština 01/08/2013

Vlada Republike Kosova izražava svoju zabrinutost zbog spekulativnih jučerašnjim izjavama o postojanju spiska ljudi koji su planirali da bude uhapšeni od strane Kosovskih vlasti . Nedavne izjave u medijima o postojanju ovog tajnog spiska koji sadrži imena Srba su samo nagađanja, neosnovane i da su deo orkestrirane propagande, koja ometa mirovni

Razjašnjenje u vezi sa Nacrt-zakonom o dopunama Zakona o prijavljivanju imovine
Priština 30/07/2013

U vezi sa nedavnim navodima objavljenim u nekoliko dnevnih novina i u informativnim portalima o Nacrt-zakona o dopunama Zakona o prijavljivanju imovine, Ministarstvo Pravde  u cilju tačnog informisanja javnosti , objavljuje ovo razjašnjenje:

Da osvezimo sudstvo i tuzilastvo sa novim osobljem
Priština 26/07/2013

Na svečanosti u organizaciji Ministarstva Pravde , danas su sertifikovani48  kandidata koji su položili pravosudniispit u  junu ove godine . Na ovoj svečanosti su prisustvovali Zamenik Premijera iMinistar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , rukovodioci  institucija pravde kao  i drugi gosti.

Dodatno razjašnjenje u vezi jučerašnjem razjašnjenjem izdatog od strane Minista...
Priština 21/07/2013

Ministarstvo pravde kroz dodatna razjašnjenja želi da obavesti javnost da nije i da nece biti stav Ministra Pravde uklanjanje ili  ograničavanje objavljivanje obrazaca imovine prijavljenih od strane javnih funkcionera.

Razgovaralo se o organizovanju izbora na Severu
Priština 18/07/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , primio je danas ambasadora Misije OEBS-a na Kosovu , Jean-Cloude Schlumberger , sa kojim je razgovarao o procesu izbora koji će se održati ove godine , sa posebnim naglaskom na njihovu organizaciju u četiri opštine u severu Republike Kosova .

Zatvor Visoke Bezbednosti će povećati nivo bezbednosti u popravnim i pritvorn...
Grdovc 16/07/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin  Kuçi , posetio je danas mesto gde su u toku radovi za izgradnju Zatvora Visoke Bezbednosti  u selo Grdovc opstina  Podujevo. Tokom posete , Ministar Kuçi izjavio je da je cilj Ministarstva Pravde je da  pruza adekvatne uslove za zatvorenike . On je rekao da će izgradnja Zatvora Visoke Bezbednosti  povećati nivo bezbednosti za sve popravne i pritvorske centre na Kosovu . " Zatvorenici će imati pravedni tretman u skladu sa najvišim međunarodnim standardima .

Ministar Kuçi dočekao je na oproštajnom sastanku ambasadora Karajanov
Priština 15/07/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je bio domaćin na oproštajni sastanak sa ambasadorom Republike Makedonije , Stojan Karajanov , povodom  završetka svoje diplomatske osmogodisnje misije u Republici Kosovo .

Uspostavljanje zdravstvenih usluga u popravnim i pritvorskim centrima , razlog ...
Priština 12/07/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof . Dr . Hajredin Kuçi , danas je održao  sastanak sa zdravstvenom osobljem Kosovske popravne službe , koje, na osnovu ugovora o saradnji presli su od Ministarstvo Pravde kod Ministarstvo Zdravlja .

Prekinut štrajk glađe zatvorenika u Dubravi
Dubrava 04/07/2013

 Danas u Popravnom Centru-Dubrava prekinut štrajk glađe zatvorenika, štrajk koji je počeo pre devet dana . Posle sastanka rukovoditelja Dubravksog- Popravnog  Centra sa Savetom štrajkača, oni su najavili da ce bezuslovno prekinuti štrajk .

Ministar Kuçi počastvovan je zahvalnoscom od strane Saveza Penzionera Kosova
Priština 03/07/2013

Za doprinos i davanje podrške penzionerima Republike Kosova , Izborna Skupština Saveza Penzionera Kosova je odlučila da podeli zahvalnost Zamenika Premijera i Ministra Pravde, Prof. Dr. Kuçi . Ovu zahvalnicu za Zamenika Premijera Kuçi uručio je Predsednik Saveza Ppenzionera Kosova , Shaban Kajtazi .

Ministar Kuçi se sastao sa predstavnicima porodica zatvorenika
Priština 03/07/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde Prof. Dr. Hajredin Kuçi održao je danas  sastanak sa predstavnicima porodica zatvorenika, sa kojima  je razgovarao o Zakonu za Amnestiju. Ministar Kuçi je rekao da je ovaj zakon  bio jedan od njegovih prioriteta od dana prijema dužnosti Ministra Pravde. On  smatra da ovaj Zakon je vrlo značajan od koga će imati korist svi građani Kosova. Ovaj zakon, izjavio Ministar Kuçi  je rezultat političkog konsenzusa o Kosovu i njegovo usvajanje je sada u rukama poslanika u Skupštini Republike Kosovo i dodao da će se poštovati svaka odluka koju će doneti Skupština o ovom pitanju.

Kuçi : Uspeh EULEX-a je uspeh za Kosovo
Priština 02/07/2013

Kosovska Fondacija za Otvoreno Društvo ( KFOD ) , organizovala je danas raspravu o analizi objavljenih očekivanja , izazova , rezultatima i ciljevima EULEX-a .U ovoj raspravi je bio pozvan i Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr . Hajredin Kuçi, koji je pred učesnicima rekao da uspeh EULEX-a  je uspeh za Kosovo. On je rekao da  sa dolaskom EULEX-a  na Kosovu , očekivano je konsolidacija reda i zakona na celoj teritoriji Kosova ,  izgradnja  zakonske i institucionalne strukture za red i zakon ,  borba protiv negativnih pojava i ubrzanje u integracione procese kroz ove misije.

Zamenik Premijera Kuçi primio je Predsednika Evropskog Saveta Rompuy
Priština 01/07/2013

Predsednik Evropskog Saveta Herman Van Rompuy danas u podne je stigao na Kosovo , gde je u međunarodnom aerodrom \" Adem Jashari \", bio je primljen od Zamenika Premijera i Ministra Pravde, Prof. Dr . Kuçi i od Specijalnog Predstavnika EU-a na Kosovu , Samuel Zbogar . Tokom posete , Predsednik Van Rompuy će se sastati sa najvišim liderima lokalnih institucija . On će se sastati sa Predsednicom Kosova , Atifete Jahjaga , Premijerom Hashim Thaçi i Predsednikom Skupštine , Jakup Krasniçi . Poseta Van Rompuy je prva nakon otvaranja pregovora o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Kosova .

Ministar Kuči je počastvovan od strane AKK, sa nagradom
Priština 19/06/2013

Za svij doprinos  na Kosovsku  advokaturu a   posebno u  albanski pravosudni sistem uopšte , danas Advokatska Komora Kosova   dodeljila nagradu  "Justinijan " , za Zamenika  Premijera i Ministra Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi . Posle deljenja ove nagrade  , Predsednik Advokatske Komore Kosova  ,  Ibrahim Dobruna rekao je da ova nagrada dodeljuje se za  saradnju izmedju AKK i Ministarstva Pravde , a posebno za izuzetan doprinos Ministra Kuçi  koji je dao za  pravosudni  sistem.  On je rekao da će se saradnja nastaviti i u budućnosti , kako bi se zajednički prevaziđe izazove pravosudnog sistema .

Kosovo i Italija sa sporazumom u funkciju borbe protiv transnacionalnog krimina...
Priština 19/06/2013

Republika Kosovo i Italije potpisali su sporazum za međunarodnu pravnu saradnju -  izručenje i uzajamnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima .

Vlada je posvećena na reformisanje javne administracije
Priština 18/06/2013

Reformisanje javne administracije u Republici Kosovo, je jedan od prioriteta i ciljeva Vlade i institucijama Kosove. U ovom pravcu, su urađena mnogo posla do sada, ali mnogo ostaje da se uradi, da se javna administracija na Kosovu ispuni sve kriterijume za jednu profesionalnu administraciju, nezavisnu i u sluzbi građana, tako je rekao Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, na sastanku posebne Grupe za reformu javne administracije.

Kuçi i Bertolini razgovarali za civilno društvo
Priština 13/06/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr . Hajredin Kuçi , imao je danas sastanak sa Rukovoditeljom  Jedinice za Regionalnu Saradnju i programiranje u Evropskoj Komisiji, Nicola Bertolini . Na ovom sastanku , Ministar Kuçi je upoznao Bertolini za uključivanje Civilnog Društva u aktivnostima Vlade Kosova , dodajući da je Vlada u procesu razvoja strategije za Civilno Društvo i istovremeno je rekao da će pokušati da stvori transparentniju sredinu za njegov razvoj .

Kuçi: Avokatia pjesë e rëndësishme e sistemit të drejtësisë në Kosovë
Priština 10/06/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je učestvovao na svečanoj ceremoniji povodom 40. godišnjice Advokatske komore Kosova.

Briselski sporazum jača i proširuje suverenitet širom zemlje
Priština 10/06/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi    danas pred Skupštinskom   Odboru za zakonodavstvo Republike Kosovo je predstavio nacrt-zakon o ratifikaciji prvih međunarodnih  principa koji regulišu normalizaciju odnosa između Republike Kosovo i Srbije i implementaciju plana za ovaj sporazum.

VESTIZamenik Premijera Kuçi je pohvalio
Priština 29/05/2013

Program Ujedinjenih Nacija za Razvoj (UNDP) danas je pokrenuo projekat "Podrška borbi protiv korupcije na Kosovu" (SAEK), u kojem je takode ucestvovao Zamenik Premijera  i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi.

MP i ECRS potpisali memorandum razumevanja
Priština 28/05/2013

Iako je Republika Kosovo nastavlja da  poboljšava  pristup u pravdi kroz razvoj jaceg sistema  alternativnog rešenja spora, Zamenik Premijera Vlade i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je održao  sastanak sa predstavnicima  Evropskog Centra za Rešavanje Sporova (ECRS), Katarina Kresal, bivša Ministarka  Unutrašnjih Poslova Slovenije  i Allesh Zalar, bivši Ministar Pravde Slovenije, sa kojima je potpisao  memorandum o razumevanju radi uspostavljanju partnerstva između Ministarstva Pravde i ECRS-a u vezi sa projektom koji će podržati Alternativno rešavanje sporova u Republici Kosovo.

Objašnjenje Ministarstva pravde u slučaju zahteva za izručenje iz Makedonije
Pristina 20/05/2013

 Prošle nedelje u medijima, uglavnom Makedonske, izvestili su neke izjave u ime Ministra Pravde, g. Hajredin Kuçi. Ministarstvo pravde oseća se dužna da razjasni javnosti da se izjava u pitanju nije bila izjava od g. Kuçi, niti bilo kojeg drugog sluzbenika Ministarstva Pravde.

Procenjuje se podrška Nemačke u procesu implementacije Sporazuma
Pristina 17/05/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde,  Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je ocekivao  Ambasadora Nemacke , Peter Blomeyer . Na ovom  sastanaku  su razgovarali o sprovodenju sporazuma izmedu Prištine i Beograda , gde se tom prilikom Ministar Kuçi je izrazio uverenje za sprovodenje plana  i istakao spremnost Vlade Republike Kosovo u sprovodenju ovog plana

Zamenik Premijera Kuçi razgovarao o sprovođenju sporazuma sa Francuskom ambasad...
Pristina 30/04/2013

Zamenik Premijera  i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin  Kuçi , danas je bio domaćin sastanka sa ambasadorkom Francuske na Kosovu , Marise Daviet , sa kojom je razgovarao o najnovijim političkim zbivanjima na Kosovu .

Razgovaralo se o mogućnostima produbljivanja saradnje Probacionom Službe Kosov...
Pristina 26/04/2013

Danas Ministarstvo pravde - Probaciona Služba Kosova, uz podršku UNDP, organizovala okrugli sto na temu "Uloga Probacione Službe Kosova u izvršenje mera i alternativnih sankcija prema   Krivičnog zakonodavstva Kosova."

Notarski Sistem na Kosovu model za druge zemlje
Priština 24/04/2013

Zakonska infrastruktura Notarskog Sistema na Kosovu i uslovi rada Notara ovde, nas je impresionirao za dobro , tako da je danas izjavio Potpredsednik Komisije za Međunarodnu Saradnju ( CCNI ) pri Međunarodnoj Uniji Notara , Domenicue Savoure , nakon sastanka sa Zamenikom Premijera i Ministrom Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi.

Zamenik Premijera Kuçi sastao se sa Ministrom Inostranih Poslova Albanije, Aldo...
Pristina 24/04/2013

amenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr . Hajredin Kuçi , danas je održao sastanak sa Ministrom Inostranih Poslova Republike Albanije, Aldo Bumçi , koji je u zvaničnoj poseti u Republici Kosovo .

Zamenik Premijera Kuçi zatrazio je da Romska Zajednica obrati veću pažnju na o...
Pristina 08/04/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi , danas je učestvovao  u obeležavanju Međunarodnog dana Roma , u organizaciji Kancelarije za Pitanja Zajednica i Kancelarije Premijera .

Pravosudni ispit veoma važan za pravosudni sistem na Kosovu
Priština 05/04/2013

Na svečanosti u organizaciji Ministarstva pravde sada su sertifikovani 41 kandidata koji su položili pravosudni ispit u martu 2013.

Dana 31 marta 2013, održace se pismeni test za poziciju Popravnog Oficira u Zat...
Priština 29/03/2013

Kosovska popravna služba (KPS)  ulaže  stalne napore za uspostavljanje novih kapaciteta, gde se do kraja ove godine se očekuje funkcionisanje Zatvora Visoke Bezbednosti, kao veoma važna institucija  za ovu sluzbu, bit će  izgrađen i Pritvorni centar  u Gnjilanu i u Prištini, institucija otvorenog tipa  za vaspitne-obrazovne mere za maloletnike i psihijatrijska forenzika koja će biti izgrađena u saradnji sa Evropskom Komisijom, tako je rekao  direktor KPS  Resmi Hoxha, na konferenciji za novinare, gde je predstavio zadatke i izazove te službe, kao i radove  koje se razvijaju za držanje pismenog test za poziciju Popravnog Ofizira u Zatvoru  Visoke Bezbednosti, prema njemu  izgradnja ovih institucija će olakšati  rad u KPS.

Koordinisaju se delatnosti za Notarske usluge
Priština 29/03/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je primio Direktora švajcarskog Projekta "Podrška Notarskog sistema na Kosovu", Michel Merlotti, sa kojim je razgovarao o koordinaciji aktivnosti za Notarsku službu Kosova.

Razgovaralo se o mogućnostima usklađivanje akcija raspoedele za 20 odsto za za...
Pristina 25/03/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je održao zajednički sastanak sa Predsednikom Sudskog Saveta Enver Peci , Predsednikom Vrhovnog Suda, Fejzullah Hasani, Predsednikom Upravnog Odbora Kosovske Agencije za Privatizaciju (KAP ), Blerim Rexha, Predsednikom Specijalne Komore Vrhovnog Suda (SKVS), Sahit Sylejmani i Predsednikom SSSK-a, od Haxhi A

Procenuje se napredak AAZKI
Pristina 21/03/2013

Zamenik Ministra Pravde, Abdyl Ymeri  i Glavni sef Agencije za Administraciju  Zaplenjene ili Konfiskovane Imovine  (AAZKI), Rrahim Rama, danas su primili  Direktora Kancelarije za Tehničku Asistenciju Trezora SAD, Carol Kelley i Gery   Hyde, viši savetnik za privredni kriminal.

Otkriven i oduzet pištolj u Popravnom Centru u Dubravi
Dubrava 21/03/2013

Nakon dobijanja neke informacije iz Generalne Direkcije Kosovske Popravne Službe o postojanju oružja unutar perimetra boravka Popravnog Centra u Dubravi , Direktor ovog centra , odmah je naredio Jedinicu za Intervenciju Kosovskog  Popravnog Centra, za početak pretresa.

Pokrenut projekat
Priština 19/03/2013

Na konferenciji u organizaciji Kancelarije Evropske Unije  na Kosovu, u kojoj su  učestvovali, Zamenik Ministra Pravde, Daut Xhemajli, Christof Stock, šef Operacija u Kancelariji EU na Kosovu, Peter Blomeyer, Nemački Ambasador na Kosovu i Thomas Hackner, vođa projekta iz zemlje članice EU, pokrenut je Twinning projekat "Jačanje Međunarodne Pravne Saradnje."

Zamenik Premijera Kuçi je predstavio dostignuća Vlade na putu ka Evropskih int...
Priština 19/03/2013

Danas je odrzan  sastanak Nacionalnog Saveta za Evropske Integracije , koju je organizovao Predsednica Republike Kosova, Atifete Jahjaga . Na ovom sastanku , u ime Vlade Republike Kosovo, učestvovao je Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof.Dr. Hajredin Kuçi.

Zamenik Premijera Kuçi sastao se sa Komesarom za Proširenje EU-a Stefan Fyle
Priština 19/03/2013

Zamenik Premijera  i Ministar Pravde, Prof. Dr. Kuçi u pratnji Zamenice Premijera  i Ministarstva Trgovine i Industrije Mimoza Kusari - Lila i Ministar za Evropske Integracije, Vlora Çitaku,  danas su ocekivali Komesara za Proširenje EU-a  Stefan Fyle.

Ministar Kući ponudio Vladi punu podršku da razjasni sudbinu nestalih lica
Priština 18/03/2013

Danas je odrzan  sastanak Vladine Komisije za Nestala Lica, u kojim je učestvovao i Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, koji je izrazio spremnost Vlade Republike Kosova da pomogne proces identifikacije nestalih lica.

Razmatraju se mogućnosti saradnje između Probacione Službe Kosova i Južnoj Kar...
Priština 15/03/2013

Direktor Probacione Službe Kosova g-dja Metije Ademi,  Službe koja deluje u okviru Ministarstva Pravde , danas je ocekivala delegaciju Američkog KFOR-a, na čelu sa Majorom , Hardy Paschal , koji u civilnom životu je šef regionalne kancelarije Probacione Službe u  Južnoj Karolini ,Sjedinjene Američke Države.

Ministar Kuçi podseća na značaj pitanja nestalih
Priština 15/03/2013

Danas,Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi primio je delegaciju Međunarodnog Komiteta Crvenog Krsta,kancelarije u Prištini, na čelu sa Linom Millner. Na ovom sastanku je prisustvovao i Predsednik Međuvladine Komisije za nestala lica, Prenkë Gjetaj.

Procenjuje se pomoć Švajcarske Vlade data na Kosovu
Priština 13/03/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde , Prof. Dr. Hajredin Kuçi,  danas učestvovao je  na prezentaciji Strategije za Kosovo 2013-2016 , u organizaciji Švajcarske Agencije za Razvoj i Saradnju (SDC ) i Državni Sekretarijat za Ekonomske Poslove (SECO ). Zamenik Premijera i Ministar Pravde , Prof. Dr. Hajredin Kuçi,  danas učestvovao je  na prezentaciji Strategije za Kosovo 2013-2016 , u organizaciji Švajcarske Agencije za Razvoj i Saradnju (SDC ) i Državni Sekretarijat za Ekonomske Poslove (SECO ).

Ministar Kuçi razgovarao oko plana implementacije sporazuma Kosovo – Srbija
Pristina 10/03/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Kuçi , danas je ocekivao  šefa kancelarije EU-a, istovremeno Specijalnog Predstavnika EU-a  na Kosovu, Samuel Žbogar .

Ministarstvo Pravde uskoro finalizuje Zakon o amnestiji
Pristina 10/03/2013

Zamenik Premijera  i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin  Kuçi, sastao se danas sa ekspertima koji su radili na nacrt-zakonu o amnestiji.

Kosovo je stvorio mehanizme koji sprečavaju nasilje
Priština 08/03/2013

Zamenik Ministra Pravde, istovremeno Nacionalni Koordinator Protiv Nasilje u Porodici, Daut Xhemajli, danas učestvovao je u radu konferencije " Reintegracija žrtava Nasilja i Trgovine Ljudima na Kosovu - Izazovi i Delovanje", organizovana od Programa za Razvoj Ujedinjenih Nacija na Kosovu (UNDP ) preko projekta Inicijativa za Zastitu i Sigurnost Zena Plus.

U čast Dana žena , Ministar Kuçi posetio je Popravni Centar za žene u Lipljanu
Lipljan 08/03/2013

U cast  8-og marta "dan žena", Zamenik Premijera  i Ministar Pravde , Prof . Dr. Hajredin Kuçi  posetio je Popravni  Centar za žene u Lipljanu , gde je on  svim  ženama  koje su na izdržavanje  kazne u ovom  centru,  cestitao im je ovaj praznik. Ovom prilikom , Kuci je rekao da je danas otišao da poseti Popravni Centar za žene u Lipljanu da slave 8  mart, zajedno sa ženama koje su na  izdržavanje  kaznu u ovom centru .

Kuçi: Radi se na jačanju odgovornosti pravosudnog sistema
Priština 07/03/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je učestvovao na okruglom stolu na temu "Prava građana i odgovornosti u pravosudnom sistemu", organizovana u okviru kampanje "Pravda i građani."

MD objavljuje troškove na nedeljnoj osnovi (Objašnjenje)
Priština 06/03/2013

Danas, u nekoliko elektronskih i štampanih medija objavljena je  informacija u kojoj se navodi da je Zamenik Premijera i  Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi tokom 2011 godine potrosio  je 13,078.85 euro, za službene ručkove i večere, ali bez pojašnjenja da se u  ovaj iznos uključeni i  troškovi  ostale podređenim odeljenja Ministarstva Pravde.

Ministar Kuçi dočekao je studente iz Američkog Univerziteta u Rimu
Priština 01/03/2013

Oko 30 studenata Americkog Univerziteta u Rimu, u pratnji profesora James Walston, danas su posetili Ministarstvo pravde, gde  ih je docekao Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi.

Zamenici Ministra sastali su se sa regionalnim direktorima KPS
Priština 01/03/2013

Zamenici Ministra pravde , Daut Xhemajli  i Abdyl Ymeri kao i direktor Probacione Službe  (KPS ), Metije Ademi , organizovali su sastanak  informativnog karaktera   sa regionalnim direktorima ove službe.

Kosovo namerava da pokrene sa elektronskim nadzorom alternativnih kazna
Tirana 28/02/2013

Delegacija Ministarstva pravde Republike Kosova, koju je predvodio Zamenik Ministra Abdyl Ymeri , posetila je Ministarstvo pravde Republike Albanije, gde su ocekivani od  Brikenda Kasmi , Zemenica  Ministra u Ministarstvu pravde.

Procenjuje organizacija povodom pete godišnjice nezavisnosti Kosova
Pristina 28/02/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin  Kuçi , danas je održao sastanak sa Organizacionim  Savetom  za obeležavanje pete godišnjice nezavisnosti Kosova.

SAD nastavljaju da podržavaju dijalog između Kosova i Srbije
Priština 28/02/2013

 Zamenik Premijera i Ministar Pravde , Prof . Dr. Hajredin  Kuçi , danas je primio delegaciju Ambasade SAD u Prištini i Beogradu , na celu sa Lee  Litzenberger , Zamenik šefa ambasade u Beogradu.

Ministar Kuçi se sastao sa direktorima popravnih institucija
Pristina 27/02/2013

Zamenik Premijera i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas je održao sastanak sa Generalnim Direktorom Kosovske popravne službe (KPS ) i direktorima  popravnih  i pritvorskih  centara.

Ministar Kuçi prezentirao je obavljene radove o ispunjavanju kratkoročnih krite...
Priština 25/02/2013

Potpredsednik Vlade i Ministar Pravde, Prof. Dr. Hajredin Kuçi, danas prezentirao pred Komisijom za Evropske Integracije Skupštine Kosova, o ispunjavanju kratkoročnih kriterijuma koji proizilaze iz Izveštaja Studije izvodljivosti i Strukturiranog Dijaloga, u sastanku održanom u Prištini 12 februara 2013.

U Prištini je osnovan centar za posredovanje
Priština 20/02/2013

Komisija  za posredovanje pri Ministarstvu pravde, u saradnji sa Organizacijom  Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP ), u okviru projekta "Unapredenje Polne ravnopravnosti " , otvorila  Centar za posredovanje u Prištini.

Švedska podržava reformu pravosudnog sistema na Kosovu
Pristina 20/02/2013

 Delegacija Ministarstva inostranih poslova Švedske , na celu sa Ann- Marie Bolin Pennegardnw , ambasador , predstavnika CIVCOM u Briselu , danas su posetili Ministarstvo pravde, gde su doc´ekivani su od  Zamenika  Ministra Abdyl Ymeri, dok prisutni na sastanku su bili glavni Državni Tužilac, Ismet Kabashi i Predsednik Vrhovnog Suda , Fejzullah Hasani.

Sloboda štampe: Prava, Odgovornosti i Javni Interes
Pristina 09/01/2013

Nema nikakve sumnje: sloboda štampe je kamen temeljac svake demokratije, pogotovo krhkih demokratija ili demokratija u razvoju. Pored izbora, to je ključno sredstvo odgovornosti. Izbori se održavaju jednom u četiri godine. Vlada radi svakodnevno. Dakle, mora postojati slobodna štampa, koja će vlade i javne službenike pozivati na odgovornost u periodu između izbora. Slobodna štampa prilikom pozivanja vlade i javnih službenika na odgovornost, mora delovati u ime građana, u interesu javnosti. 

Američka Vlada podržava vladavinu zakona na Kosovu
Priština 12/08/2012

 Vlada Republike Kosova i Vlada Sjedinjenih  Americkih Država, potpisali su sporazum sa kojim ce zajedno da popunjavaju i promene postignuti sporazum u 2009 godinu o programu u polju vladavine zakona i razvoja primenjivanja zakona: Restrukturiranje,Reforma i Operacije u Primenjivanju Zakona i Policije u Zajednici, obezbedujuci dodatne fondove  u iznosu od 7 miliona dolara.

Po prvi put se u našoj zemlji obeležava “Sedmica o Pravima Žrtava Zlocina”
Priština 20/10/2010

U sklopu brojnih aktivnosti koje se održavaju povodom ”Sedmice o Pravima Žrtava Zlocina ”, danas u Prištini je održana svecanost u cast žrtvama u cilju podizanja svesti o njihovim pravima. Glavni tužilac države g. Ismet Kabashi, zahtevao je sve obuhvatnost vlasti i mehanizama , i tražio je podršku gradana da pristupe zaštiti žrtvama , bilo koje vrste bilo. 

Ministar Demolli sastao se je sa David Kostelancikom Departmana Države Amerike
Priština 10/10/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli, primio je u jednu radnu posetu, David Kostelancika, direktora Kancelarije za Opojne Droge i primenu Zakona, u Departmanu Države Amerike.

Ministar Pravde Haki Demolli i zamenik ministra Arsim Janova predali su dužnost
10/10/2010

Na sastanku sa novinarima Minstar Pravde, Haki Demolli i zamenik ministra, Arsim Janova, predali su dužnost Ministra odnosno zamenika ministra, Ministarstva Pravde.

Ministarstvo Pravde i Specijalno Tužilaštvo Kosova potpisali su memorandum o ra...
Pristina 07/10/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli i Glavni tužioc Kosova, Isabelle Arnal, potpisali su memorandum o razumevanju. Ovaj memorandum o razumevanju potpisan izmedu Ministarstva Pravde i Specijalnog Tužilaštva Kosova, je tehnicki sporazum ciji je cilj regulisanje odgovornosti za upotrebu , tehnickog upravljanje i održavanje baze podataka Sistema za Menadžiranje  slucajeva Specijalnog Tužilaštva Kosova .

Ministarstvo Pravde i Međunarodni Institut za Visoke Studije Javnog Beležništva...
Priština 24/09/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli i direktor Međunarodnog Instituta za Visoke Studije za Javno Beležništvo, Roland Niklaus, potpisali su Memorandum o Razumevanju. Dok su u svojstvu svedoka ovaj memorandum potpisali Donna R. Stauffer, direktorica za Evroazijska pitanja i istodobno V.D direktorica Državnih Evropskih  Pitanja USAID-a, i Samuel Waelty, direktor Kancelarije Šficarske za Saradnju na Kosovu. 

Ministar Demolli sastao se je sa vršiocem dužnosti direktora Policije Kosova, B...
Priština 21/09/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli, primio je u jednu radnu posetu , vršioca dužnosti direktora Policije Kosova, , Behar Selimia.  Na ovom sastanku, razgovarano je o saradnji Ministarstva Pravde i Policije Kosova, gde su se oba sagovornika složila na produžavanju i produbljavanju saradnje između ove dve institucije , u sprećavanju i borbi protiv negativnih pojava , koje se pojavljuju u kosovskom društvu .

Ministar Demolli sastao se sa delegacijom Kosovske Agencije za Imovinu
Priština 13/09/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli, primio je u jednu radnu posetu , delegaciju Kosovske Agencije za Imovinu, na celu sa Andy Sparkes, ambasadorom Velike Britanije na Kosovu. 

Ministar Demolli sastao se s ministrima Pravde Slovenije, Makedonije i Crne Gor...
Priština 12/09/2010

Tokom posete u Hrvatskoj, ministar Pravde Republike Kosovo, Haki Demolli, sudelovao je na međunarodnoj Konferenciji na temu: “Efekti članstva u EZ o pravosuđu”, gde je diskutovano o zakonodavstvu, procedurama sudske prakse i saradnje između država regijona i država Evropske Zajednice.

Ministar Demolli sastao se sa hrvatskim homologom Boshnjakovićem
Zagreb/Hrvatska 10/09/2010

Tokom posete koja se provodi u Hrvatskoj, gde će sudelovati na Međunarodnoj Konferenciji sa temom: “Efekti članstva u EZ o pravosuđu”, ministar Pravde Kosova, g. Haki Demolli, sastao se sa ministrom Pravde Hrvatske , g.Dražen Bošnjakovićem.

Ministar Demolli prisustvova ce na Medunarodnoj Konferenciji: “Efekti clanstva ...
Priština 08/09/2010

Na poziv Ministra Pravde Hrvatske, delegacija Ministarstva Pravde na celu sa ministrom Haki Demolliem, u sastavu cijem je i Enver Peci, predsednik Sudskog Saveta Kosova i Laura Pula, tužioc u Državnom Tužilaštvu , sutra ce otputovati u Hrvatsku, gde ce sudelovati na Medunarodnoj Konferenciji: “Efekti clanstva u EZ o pravosudu”.

Ministar Demolli i ambasador Kramarić posetili su selo Letnice opština Vitija
Vitija 06/09/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli i ambasador Hrvatske na Kosovu, Zlatko Kramarić, sa ciljem boljeg obaveštenja  o stanju hrvatskog stanovništva, posetili su selo Letnice opština Vitija.

Ministar Demolli primio je delegaciju Medunarodnog Crvenog Križa na Kosovu
Priština 03/09/2010

Ministar Pravde, Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu delegaciju Mežunarodnog Crvenog Križa na Kosovu, na celu sa  Jan Nicola Schutt. Tokom ovog sastanka razgovaralo se o mogucnostima rasvetlavanja sudbine nestalih lica i poslova koji se obavljaju u tom pogledu. 

Izvršena ekstradicija g. Dedë Gecaja sa Kosova u Švicarsku
Priština 02/09/2010

Danas, Ministarstvo Pravde je izvršilo ekstradiciju državljanina Kosova g. Dedë Gecaja, rodenog dana 7 decembra 1957 u selu Janosh, opština Ðakovica, sa Kosova u Švicarsku. G. Gecaj, je tražen od šficarskih vlasti zbog sumnje da je ucinio krivicno delo ubistvo: Ubistvo sa predumišljajem više struke radnje sa decom, te više silovanja , u suprotnosti sa važecim krivicnim zakonom u Šficarskoj.  

Ministar Demolli boravi u službenoj poseti Nemackoj
Berlin/Nemacka 26/08/2010

 Delegacija Ministarstva Pravde, na celu sa ministrom Haki Demolliem, tokom radne posete koja se održava u Berlinu, Nemackoj, primljeni su od  Dr. Birgit Grundmann, državni sekretar u Federalnom Ministarstvu Pravde .Ova poseta je realizovana sa posredstvom Fondacije za   Medunarodnu  Pravnu  Saradnju, fondacija koja je istodobno  , sprovoditelj projekta  Pobratimstva u Ministarstvu Pravde Republike Kosovo “Standardi EZ za Ministarstvo Pravde”. 

Nakon jedne hronične bolesti preminio je zatvorenik B.K.
Dubrava 24/08/2010

Juce u 9 i 20 minuta, u Centru Familijarne Medicine u Istoku, ustanovljeno je da je preminio zatvorenik B. K., roden dana 25.02.1986 u Prizrenu.

KMDLNJ dhe SHKK organizuan debat me temën; “Të drejtat e të burgosurve në Kosov...
Lipjan 26/07/2010

U Korektivnom Centru u Lipljanu, Savet za Zaštitu Prava i Ljudskih Sloboda, u saradnji sa Korektivnom Službom Kosova, organizovali su raspravu na temu: “Prava zatvorenika na Kosovu, s posebnim naglaskom na maloletnike i žene lišenih slobode.”. 

Ministar Haki Demolli otputovao je u zvaničnu posetu Tirani
Priština 22/07/2010

Delegacija Ministarstva Pravde predvođena ministrom Haki Demolliem, otputovala je danas u jednu dvodnevnu radnu posetu u Tiranu (Albaniju).   

Pocele su istrage o sumnji da se u Crnoj Gori nalaze grobnice sa telima albanac...
Priština 22/07/2010

Juce u Andrejevici u Crnoj Gori pocela je istraga zbog sumnji da se u centru ovog grada ,  nalaze grobnice sa telima albanaca sa Kosova. Sumnja se da su u vojnoj kasarni u Andrijevici , tokom rata na Kosovu 1999 god, bilo zatvoreno desetina albanaca sa Kosova.

Ministar Demolli primljen je od njegovog homologa Nishania
Tirana 22/07/2010

Tokom dvodnevne posete u Albaniji, ministar Pravde, g. Haki Demolli, sastao se je sa njegovim homologom g. Bujar Nishaniem.

Ministar Demolli inaugurirao je nekoliko objekata izgradenih i renoviranih u Ko...
Ljipljan 14/07/2010

U Korektivnom centru za Žene i za Maloletnike u Lipljanu, ministar Pravde, g. Haki Demolli, inaugurirao je izgradene objekte: Sala za  Fitnes i Ulazna vrata za posetioce i kontrolu, kao i inauguraciju renoviranog Paviljona A za maloletnike i Ambulantu za zdravstvenu zaštitu maloletnika i žena.

Izrucen Vukmir Cvetkovic iz Norveške na Kosovo
Priština 13/07/2010

Danas je uspešno izvršeno izrucenje državljanina Kosova Vukmira Cvetkovica, iz Norveške  na Kosovo. Vukmir Cvetkovic, roden 12 avguata 1969, u Klini, kojeg traži Okružni Sud u Peci, zbog sumnje da je pocinio: “Ratne zlocine protiv Civilnog Stanovninštva”,  “Saucesništvo” u suprotnosti sa primenljivim krivicnim  zakonom na Kosovu kao i u suprotnosti sa clanom 3 i 147 Ženevske Konvencije o zaštiti Civila u vreme rata , i Protokola II  Ženevske  Konvencije.

Delegacija Ministarstva Pravde je u službenoj poseti u Nemačkoj
Berlin/Nemacka 07/07/2010

 Delegacija Ministarstva Pravde u sastavu Xhevdet Halilia i Demë Hotia, savetnici ministra Pravde, g. Ehat Miftaraj, rukovodioc Divizije za Međunarodnu Pravnu Pomoć, Arber Zariqi,  Viši Pravni Službenik u Diviziji za Međunarodnu Pravnu Pomoć i Shaban Mutruri, pretstavnik Ministarstva Vanjskih Poslova,  u službenoj  poseti su u Berlinu, gde su se sastali sa pretstavnicima Ministarstva Pravde i sa predstavnicima Ministarstva Vanjskih Poslova Nemačke. 

Ministarsto Pravde i Diplomatske Kancelarije Kraljevine Belgije potpisali su Me...
Priština 07/07/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, i predsedavajući Diplomatske  Kancelarije Belgije u Prištini, g. Alain Van Gucht, potpisali  su Memorandum Razumevanja ,   kojim povodom Ministarstvo Vanjskih Poslova Kraljevine Belgije, doniralo je 265 hiljada eura za Departman za Nestala Lica i Sudsku Medicinu u Ministarstvu Pravde. 

Poceo je seminar sa temom : “ Medunarodna saradnja u istrazi i krivicnom gonjen...
Priština 30/06/2010

Ministarstvo Pravde i Evropski Savet organizovali su dvo dnevni  seminar na kojem ce se tretirati primena medunarodnih pravnih instrumenata koji se povezuju sa izrucenjem, premeštajem osudenih lica, izvršavanju stranih rešenja, zahteva za medusobnu pravnu pomoc i za zajednicke istražne ekipe.

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je u posetu ambasadora Albanije u Priš...
Priština 30/06/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je u jednu radnu posetu ambasadora Albanije na Kosovu, g. Islam Lauka. Na ovom sastanku razgovaralo se o mogućnostima sklapanja sporazuma pravne  međunarodne  saradnje u krivičnim pitanjima , izručenju osuđenih lica i ekstradiciji.

Podeleni certifikati kandidatima , koji su položili pravosudni ispit tokom 2003...
Pritina 28/06/2010

Na jednoj organiziranoj ceremoniji od strane Ministarstva Pravde Republike Kosovo , podeleni su certifikati za  258 kandidata, koji su položilli pravosudni ispit tokom  2003, 2004  i 2005 god. 

Ministar Pravde Kosova, g. Haki Demolli, boravi u radnoj poseti Briselu
Brisel 23/06/2010

Delegacija Ministarstva Pravde na celu sa ministrom Haki Demolliem, borave u radnoj poseti  Briselu (Belgiji).  Tokom ove posete delegacija iz Prištine primljena je od strane gd. Viviane Reding,  zamenice predsednika Evropske Komisije za Pravdu, Fundamentalna Prava i Državljanstvo.

Ministar Haki Demolli otputovao je u zvaničnu posetu Briselu
Priština 22/06/2010

Jedna delegacija Ministarstva Pravde predvođena ministrom Haki Demolliem , otputovali su danas u jednu službenu posetu u Brisel (Belgija), gde će se nalaziti do 24 juna. 

Izvršeno izrucenje Agron Latifaja iz Madarske na Kosvo
Priština 18/06/2010

Ministarstvo Pravde uz podršku Kosovske Policije , danas je izvršeno izrucenje Agron Latifaja iz Madarske na Kosovo, koji je po madarskim vlastima , uhapšen dana 26 februara 2010, na zahtev Ministarstva Pravde Republike Kosovo .

Ministar Demolli posetio je Korektivni Centar u Dubravi i Pritvorni Centar u Pe...
Pec 15/06/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli u pratnji sa  njegovim saradnicima posetili su Korektivni Centar u Dubravi i Pritvorni Centar u Peći. Ovim povodom , direktor Korektivnog Centra u Dubravi, Haki Maxharraj upoznao je ministra Demollia sa poslovima i aktivnostima koje se vode u ovom korektivnom centru. Takođe i zamenik direktora Pritvornog Centra u Peći , Agim Ruli, upoznao je ministra Demollia o poslovima i aktivnostima koje se vode u ovom protvornom centru.

Ministar Pravde Haki Demolli boravi u radnoj poseti u Bugarskoj ,u Sofiji
Sofija 29/05/2010

Ministar Pravde Republike Kosovo, g. Haki Demolli,  otputovao je u Bugarsku, gde se nalazi u jednoj radnoj poseti.  Ministar g. Demolli u Sofiji je primljen od zamenika pravde Bugarske , g. Hristo Angelova i od Direktora Departmana sa Pravnu Međunarodnu  Saradnju u Bugarskoj, g.  Borislav Petkova.

Ministar Pravde Haki Demolli sastao se rukovodiocima domaćih institucija pravos...
Priština 26/05/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je danas u zajedničkom radnom sastanku , Ministra Unutrašnjih Poslova g. Bajram Rexhepia, predsednika Vrhovnog Suda Kosova, g. Fejzullah Hasania, Glavnog Tužioca Kosova g. Ismet Kabashia, kao i direktora Policije Kosova, g. Behar Selimia. 

Promovisan izveštaj rada Javnih Tužilaštava Republike Kosovo
Priština 24/05/2010

Kancelarija za Statistiku i Analitiku u Ministarstvu Pravde prezentovala je izveštaj rada Javnih Tužilaštava Republike Kosovo. U svom govoru pred prisutnima, ministar Pravde Haki Demolli je rekao: “Važnost ovog izveštaja je velika, zato što analizira rad tužilaštava u periodu kad su  institucije  Republike Kosovo , u fazi reformisanja pravnog sistema , obuhvatajuci ovde i sistem tužilaštva”.

Ministar Pravde Haki Demolli prisustvovao je na lansiranju Uputstva za Kancelar...
Priština 21/05/2010

U prilog pravdi na Kosovu, Agencija za međunarodni razvoj SAD-a promovisala je Uputstvo za Kancelarije Tužilaštva , kao i Kodeks  Ponašanja za Osoblje Kancelarije Tužilaštva.

Održana konferencija sa temom : “Sensibilizacija stručnog mnjenja , uloga i vre...
Priština 19/05/2010

U sastavu sedmice Probacione Službe, danas je održana konferencija u vezi senzibilizacije javnog mnjenja i stručnog mnjenja , o ulozi i vrednosti Probacione Službe Kosova.

Po prvi put , u našoj zemlji , obeležiće se , “Sedmica Probacione Službe Kosova...
Priština 14/05/2010

 Sa ciljom senzibilizacije javnog mjenja i stručnog mjenja, o ulozi i važnosti Probacione Službe Kosova, od dana 17 maja do 21 maja 2010, obeležiće se “Sedmica Probacione Službe Kosova”.

Ministar Pravde Haki Demolli sastao se sa rukovodiocima domaćih institucija pra...
Priština 14/05/2010

Ministar Pravde , g. Haki Demolli, primio je danas u jednu zajedničku  radnu posetu, predsednika Sudskog Saveta Kosova, g. Enver Pecia, predsednika Vrhovnog Suda Kosova g. Fejzullah Hasania, Glavnog tužioca Kosova g. Ismet Kabashia, kao i direktora Kosovske  Agencije protiv Korupcije, g. Hasan Pretenia. 

Počela druga faza projekta podrške reformi pravnom sistema za maloletnike na Ko...
Priština 12/05/2010

Kancelarija za Veze Evropske Komisije i UNICEF-a počela je drugu fazu projekta u vrednosti od 2,2 miliona eura na podršci reformi pravnom sistemu za maloletnike na Kosovu.

Ministar Pravde, Haki Demolli, sastao se sa jednom delegacijom Akademije Pravos...
Priština 11/05/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu delegaciju Akademije Pravosuda Turske, predvodenom zamenikom predsednika ove akademije , g. Sani Sezai Ural. Na ovom sastanku razgovaralo se je o produbljavanju saradnje izmedu Kosova i Turske u oblastima prava.

Ministar Pravde, Haki Demolli, sastao se sa ambasadorom Makedonije na Kosovu, S...
Priština 07/05/2010

Ministar Pravde, g Haki Demolli, primio je u radnu posetu ambasadora Makedonije na Kosovu, g.Stojana Karajanova. Na ovom sastanku razgovaralo se je o produbljavanju saradnje izmedu Kosova i Makedonije u oblasti medunarodne pravne  sardnje u krivicnim pitanjima. 

Održan proletni kros maloletnika u Korektivnom Centru za Maloletnike i Žene u L...
Lipljan 06/05/2010

U sastavu mnogih aktivnosti koje razvijaju zatvorenici u Korektivnoj Službi Kosova, danas u Korektivnom centru za Žene i Maloletnike u Lipljanu održan je proletni kros u trcanju maloletnika unutar Korektivnog Centra. U ime ministra Haki Demollia, ucesnike krosa je pozdravio savetnik Qemajl Ahmeti. 

Zbog disciplinskih prekršaja suspendovan je sa posla nadzornik poseta u Pritvor...
Priština 30/04/2010

Nadzornik poseta , E. N, u Pritvornom Centru u Lipljanu, suspendovan je sa posla  juče, dana  29 aprila 2010.  Suspendovanje se desilo nakon utvrđivanja da je  učinio  disciplinski prekršaj i prekoračio službeno ovlaščenje , prema unutrašnjim pravilima rada, disciplinskog koda 9.2. prvi standard, tačka f i g, kao četvrti standard, tačka c i d.

Održan šesti sastanak radne grupe za evropske integracije “Upravljanje”
Pristina 29/04/2010

Šesta sednica radne grupe za evropsku integraciju “Upravljanje”, predsedavao je v.d.  permanentni sekretar u Ministarstvu Pravde, g. Florian Dushi. Ova radna grupa sudeluje u strukturama evropske integracije i radnim grupama, koje su usvojene od strane Vlade Republike Kosovo u 2008 god.

Ministar Pravde , Haki Demolli, sastao se sa evropskim poslanikom Ulrike Lunace...
Priština 28/04/2010

 Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu poslanicu Evropskog Parlamenta, gđ. Ulrike Lunacek. Tokom tog sastanka, ministar Demolli upoznao je evropsku poslanicu Lunacek o pravnom sistemu i funkcionisanju ovog sistema na celom teritoriju Republike Kosovo.

Švajcarska obećala pomoć na procesu rasvetlavanja sudbine nestalih lica
Priština 22/04/2010

Arsim Gerxhaliu, v.d  direktora departmana za Nestala Lica i Sudsku Medicinu i Alan Robinson jedan od direktora iz EULEX-a, predstavili su rad ovog departmana, pred ambasadorima evropskih država , akreditovanih na Kosovu, koje su priznale Kosovu kao državu.

Ministar Pravde, Haki Demolli sastao se je sa ambasadorom Holandije na Kosovu, ...
Pristina 21/04/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu ambasadora Holandije na Kosovu, g. Henk Voskampa, od kojeg je primio čestitke na   izboru na njegovom  novom položaju.

Ministar Pravde, Haki Demolli sastao se je sa ambasadorom Holandije na Kosovu, ...
Priština 21/04/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu ambasadora Holandije na Kosovu, g. Henk Voskampa, od kojeg je primio čestitke na   izboru na njegovom  novom položaju.

Ministar Pravde, g. Haki Demolli sastao se je sa predsednikom Sudskog Saveta Ko...
Pristina 20/04/2010

Ministar Pravde Republike Kosovo, g. Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu predsednika Sudskog Saveta Kosova, g. Enver Pecia, od kojeg je primio cestitke na izboru na novom položaju.

Primljena studija fizibiliteta o projektu “Palate Pravde”, koji je planiran da ...
Pristina 19/04/2010

Na ceremoniji primanja studija fizibiliteta o projektu “Palate Pravde”, koja je održana danas, Kancelarija za Veze Evropske Komisije , pretstavila je plan o novoj zgradi pravde.

Ministar Pravde g. Demolli sastao se je sa Ambasadorom Nemačke u Prištini, g. H...
Priština 19/04/2010

Ministar Pravde , g. Haki Demolli, primio je danas u jednu radnu posetu ambasadora Nemačke u Prištini, g. Hans-Dieter Steinbacha.

Ministar Pravde g. Haki Demolli sastao se je sa ambasadorom Hrvatske u Prištini...
Pristina 19/04/2010

Ministar Pravde, g. Haki Demolli, primio je danas u posetu ambasadora Hrvatske u Prištini, g. Zlatka Kramarića. Na ovom sastanku, ambasador Kramarić čestitao je ministru Demolliu na njegovom  položaju ministra Pravde i istodobno pružio pomoć države hrvatske Kosovu u svim  oblastima gde je to potrebno.

Ministar Pravde g. Haki Demolli primio je u posetu Ambasadora Švajcarske u Priš...
Priština 15/04/2010

Ministar Pravde g. Haki Demolli primio je danas u jednu radnu posetu Ambasadota Švajcarske u Prištini, g. Lukas Beglingera. Ovim povodom ministar Demolli primio je čestitke od ambasadora Beglingera, na njegovom izboru na novom položaju , dok se je  ministar Demolli zahvalio ambasadoru Beglingeru na neprekidnoj podršci koju pruža Švajcarska , Kosovu.

Ministar Demolli primio je delegaciju Ustavnog Suda Kosova
Priština 14/04/2010

Ministar Pravde , g. Haki Demolli primio je danas u jednu radnu posetu delegaciju Ustavnog Suda Kosova, predvođenu predsednikom Enver Hasaniem.

Ministar Pravde g. Haki Demolli sastao se je sa Turskim ambasadorom u Prištini,...
Priština 14/04/2010

Ministar Pravde g. Haki Demolli primio je danas u jednu radnu posetu Turskog ambasadora u Prištini g. Metin Hyserv Ynler. Ovom prilikom, ministar  je primio  čestitke od ambasadora Ynler, na njegovom izboru na novom položaju i primio obećanje turske ambasade da će  nastaviti sa podrškom na jačanju vladavine  zakona na Kosovu 

Ministar Pravde g. Haki Demolli primio je šefa ICO-a g.. Pieter Feith
Priština 08/04/2010

Ministar Pravde g. Haki Demolli danas je primio u jednoj radnoj poseti Medunarodnog Civilnog  Predstavnika g. Pieter Feith. U ovoj poseti, g. Feith  je cestitao ministru Demolliu na  njegovom izboru na mesto Ministra Pravde. G.  Feith je naglasio angažovanje ICO-a za jedan pravni prostor i jedinstven pravni sistem.

Ministar Pravde g. Haki Demolli primio je u posetu američkog ambasadora u Prišt...
Priština 06/04/2010

Ministar Pravde g. Haki Demolli danas je primio u radnu posetu  američkog ambasadora u Prištini g. Christopher W. Della. Ovim povodom ministar Demolli primio je čestitke ambasadora Della, povodom njegovog izbora na novom položaju i dobio je obećanje ameriške ambasade da  će ambasada  nastaviti sa podrškom jačanja vladavine zakona na Kosovu.

Izvršena primo - predaja dužnosti između bivše ministarke pravde gđ. Nekibe Kel...
Priština 02/04/2010

Bivša ministarka pravde gđ. Nekibe Kelmendi predala je dužnost ministarke , novo imenovanom na ovom položaju g. Haki Demolliu.

Počeo rad Međunarodne Konferencije za Nestala Lica
Priština 24/03/2010

 Danas u Prištini je počela radom Konferencija i sednica za Nestala lica .  Cilj Konferencije je sensibilizacija međunarodnog naučnog mnjenja o pitanju nestalih lica. 

Inaguiriran objekat “Hladna Soba”, koja služi za smeštaj posmrtnih ostataka lic...
Priština 23/03/2010

Danas u Departmanu  za Sudsku Medicinu i Nestala Lica u Prištini , inaguriran objekat “Hladna Soba”, koja služi za smeštaj posmrtnih ostataka lica gde se čeka njihova identifikacija.  

U Prištini od 24 do 26 marta održaće se međunarodna konferencija o nestalim lic...
Pristina 19/03/2010

Po prvi put  će se u Republici Kosovo održati “Konferencija i Međunarodna Sednica o Nestalim Licima”. Ova konferencija će se održati u Prištini dana 24, 25 i 26 marta 2010.

Ministarstvo Pravde i UNDP potpisali sporazum saradnje o podršci pravosudnom se...
Pristina 15/03/2010

U današnjem potpisanom sporazumu između ministarke pravde gđ. Nekibe Kelmendi i direktora UNDP-ia na Kosovu, g. Parviz Fartash, predviđa se pomoć na jačanju  sektora pravde u ovim oblastima: organizovanje seminara za kandidate za pravosudni ispit i procenjivanje potrebe na reformi pravosudnog ispita; podršku i financiranje programa za stažiste u tužilaštvima i sudstvu Kosova; organizovanje radne grupe za Zakon o Obligacijama; organizovanje radne grupe za Zakon o Pravnoj  Besplatnoj Pomoći i izradi Komentara o Zakonu o Obligacijama.

Srpski hakeri napali ueb- službenu stranicu na internetu Ministarstva Pravde Re...
Pristina 10/03/2010

Danas u ranim jutarnim  satima , oko 02:00 sata , je napadnuta ueb-službena stranica Ministarstva Pravde Republike Kosovo od takozvane grupe “Srpski hakeri”, (Haxored by StRoNiX T0r3x - Skochko - EsC -!gOr).  Nakon napada , glavna stranica na ueb-MP, nije bila uobičajena, uloga i misija ovog ministarstva, nego poruka  jasnog napada , gde su bili postavljeni srpski  simboli i natpis “Kosovo je Srbija”, kao i razni srpski verski objekti. 

Izručen belgijski državljanin Peter De Vos sa Kosova u Belgiju
Priština 04/03/2010

Dana 3 marta 2010 Ministarstvo Pravde u saradnji sa Policijom Republike Kosovo, izručilo je belgijskog državljanina, Peter De Vos, sa Kosova u Belgiju. Predaja De Vosa od strane zvaničnika Policije Kosovo predstavnicima policije države Belgije , izvršena je na Međunarodnom Aerodromu u Prištini , dana 3 marta 2010  u 16:30 časova.

Ministarka Nekibe Kelmendi primila je Nemačkog ambasadora na Kosovu Hans Dieter...
Pristina 02/03/2010

Tokom sastanka vođenog između ministarke , gđ. Nekibe Kelmendi i nemačkog ambasadora na Kosovu g. Hans Dieter Steinbach, koji je predao odgovor Ministarke Pravde Nemačke gđ. Sabine Leutheusses-Scharrenberger, u vezi početka pregovora za postizanje dogovora o premeštaju osuđenih lica.

Ministarstvo Pravde OBAVEŠTAVA
Pristina 25/02/2010

Na osnovu clana 6 tacka 1,2,3  i 4  Administrativnog Uputstva o Programu i Nacinu polaganja Pravosudnog Ispita, br. AU 152-126/09 dana 6/02/2009,  Ministarstvo Pravde Republike Kosovo :

Ministarstvo Pravde - KANCELARIJA ZA JAVNO INFORMISANJE Obaveštenje
Priština 24/02/2010

Obaveštavaju se gradani Republike Kosovo, mediji i sve zainteresovane stranke , da je Ministarstvo Pravde premešteno u objekat bivše zgrade Rilindije, u Prištini . Ministarstvo Pravde koristi 6, 7, 8 i 9 sprat ove zgrade.

Ministarstvo Pravde omogucilo je izrucenje crnogorskog državljanina Ise Kajošev...
Pristina 29/01/2010

 Na osnovu Odluke od 24 decembra 2009 god, koju je izdao Okružni Sud u Prištini i u skladu sa odredbama Zakonika o Krivicnom Postupku Kosova, Ministarstvo Pravde Republike Kosovo , dozvolilo je izrucenje crnogorskog državljanina , Ise Kajoševica, rodenog 20 oktobra 1967 god, u selu Dinoš , opština Podgorica, Republika Crne Gore.

Potpisan je Memorandum Razumevanja izmedu Ministarstva Pravde i Ambasade SAD-a ...
Pristina 24/01/2010

Ministarka Pravde, Nekibe Kelmendi i Ambasador SAD-a na Kosovu, Christopher W. Dell, potpisali su Memorandum Razumevanja , za pomoc SAD-a na izradi Krivicnog Zakonika i Zakonika o Krivicnom Postupku , kao osnovnih zakona krivicnog pravosuda u Republici Kosovo. U tom smislu ,SAD ce obezbediti jednog strucnjaka za izradu ova dva zakona koji ce saradivati sa kolegama iz Ministarstva Pravde i sa drugim lokalnim  i medunarodnim strucnjacima.  Ovom prilikom , ministarka Nekibe Kelmendi, zahvalila se je ambasadoru Dell na pomoci koju je Vlada Amerike pružila i pruža Ministarstvu Pravde.

Kelmendi: Marty nije došao za 'organe'
Pristina 20/01/2010

Intervju Ministarke Nekibe Kelmendi dat BBC-u Zvaničnici  institucija na Kosovu rekli su BBC-u da poseta  izaslanika Saveta Evrope, , Dick Martya u Prištini nema za cilj  da istražuje  srpske tvrdnje o trgovini srpskim  organima  od strane pripadnika bivše OVK tokom rata u pograničnom području sa Albanijom.

Ministarka Kelmendi srela se je sa Senatorom Martyem
Priština 19/01/2010

Na sastanku izmedu Ministarke Pravde , gospode Nekibe Kelmendi i Senatora Dik Martya, izveštaca Saveta Evrope za nestala lica , razgovaralo se o pomoci koju Savet Evrope može pružiti na rasvetljavanju sudbine nestalih lica u zadnjem  ratu na Kosovu.

Zamenik Ministra Pravde Arsim Janova sreo se je sa jednom delegacijom Madarske ...
Pristina 15/01/2010

Zamenik ministra pravde Arsim Janova primio je jednu delegaciju Republike Madarske, predvodenu Jeno Falerom, sekretarom  Madarske države.

Po drugi put na Kosovu je obeležen 16 januar Dan Pravde
Pristina 14/01/2010

Sa jednom prigodnom  ceremonijom obeležen je 16 januar Dan Pravde. Ovom prigodom Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi je rekla: “Obeležavamo Dan Pravde , osnovan godinu dana pre , dana 16 januara 2009. Obeležavanje ovog dana ne poklapa se sa Medunarodnim danom Pravde , obeležavanje koje je pocelo  od 10 decembra 1948, kad je proglašena Univerzalna Deklaracija Ujedinjenih Nacija o Ljudskim pravima , u clanu 1 Deklaracije se kaže: “Svi ljudi se radaju slobodni , sa dostojanstvom i sa jednakim pravima.”.

Jedna grupa korektivnih oficira Kosova vežbaju se na koriščenju i držanju vatre...
Pristina 12/01/2010

Počeo je seminar za koriščenje i držanje vatrenog oružja , jedne grupe korektivnih oficira Pritvorskih Centara i Korektivnih Centara Kosova. 

Ministarka Pravde gd. Nekibe Kelmendi u pratnji sa direktorom Departmana Sudske...
Pristina 22/12/2009

Na konferenciji za novinare, održanoj danas, Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi u pratnji sa predsedavajucima Departmana Sudske Medicine, , Arsim  Gerxhaliuem i Alanom Robinsonom, iz EULEX-a, prezentirali su radove i aktivnosti , koja su uradena  od strane Kancelarije za Nestala Lica i Sudsku Medicinu, u periodu od 9 decembra 2008 god do 8 decembra 2009 god. 

Sa odlukom ministarke Kelmendi, Korektivna Služba Kosova preduzela je sve mere ...
Pristina 06/12/2009

Sa odlukom Ministarke Pravde gđ. Nekibe Kelmendi, imajući u vidu specifičan rad koji imaju Korektivne Institucije Kosova i epidemiološke situacije na Kosovu, Korektivna Služba Kosova, preduzela je sve mere predostrožnosti na sprečavanju infektivnih bolesti sa posesbnim akcentom na sprečavanju sezonskog gripa i onog AH1N1.

Promovisana monografija 16 dnevnog štrajka NO-je “Pozivi Majki”, iz Ðakovice
Ðakovica 03/12/2009

Povodom promovisanja monografije oko 16 dnevnog štrajka majki nestalih lica iz Ðakovice, receno je  da  je  jedini razlog štrajka pred Mrtvacnicom u Prištini NO-je  "Pozivi Majki" bio da se što pre rasvetli sudbina  nestalih lica.

Održan cetvrti susret radhe grupe za Evropsku Integraciju “Upravljanje”
Pristina 02/12/2009

Cetvrti susret radne grupe za Evropsku Integraciju “Upravljanje”, predsedavanjem v.d. Permanentnog sekretara u Ministarstvu Pravde g. Florian Dushi.

Održava se konferencija o projektu za sprovodenje Zakona o Posredovanju
Pristina 01/12/2009

 Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi ucestvovala je na Konferenciji o projektu za sprovodenje Zakona o Posredovanju, koja je pocela danas u Prištini.

Ucinjena je primo –predaja Zatvora u Smrekovnici
Smrekovnica 30/11/2009

 Na ceronomiji, Ministarstvu Pravde predati su kljucevi objekata  Zatvora Smrekovnice, objekte koje su koristili francuski kontigenat  KFOR-a od 1999 godine. Kljuceve u ime Ministarstva Pravde primio je v.d. permanentni sekretar ovog ministarstva, g. Florian Dushi, a predao je francuski general KFOR-a, Arnaud Sante-Clarie Deville.

Ministarka Nekibe Kelmendi ucestvovala je na Medunarodnom Forumu protiv smrtne ...
Pristina 29/11/2009

Pozivom Ministarstva Vanjskih Poslova Italije i u organizaciji regiona Toskane u Italiji, Ministarka Pravde, gd. Nekibe Kelmendi, ucestvovala je na medunarodnom forumu protiv smrtne kazme, koji je održan u Firenci u Italiji. Na ovoj konferenciji , osim Kosova ucesnici su bili i predstavnici Armenije, Ukrajine, Filipina, Toga i Uzbekistana.

Komesar Korektivne Službe Kosova, Resmi Hoxha sreo se je sa direktorom SZPSČ, P...
Pristina 13/11/2009

Komesar Korektivne Službe Kosova , Resmi Hoxha sa saradnicima primio je u radnu posetu jednu delegaciju Saveta za Zaštitu Prava i Sloboda Čoveka, predvođenu predsednikom ovog Saveta, Pajazit Nushiem.

Ministarka Pravde prisustvovala je na Forumu Krans Montane
Pristina 13/11/2009

Pozivom predsednika Foruma Krans Montane, g. Jean-Paul Carteron, Ministarka Pravde Kosova gđ. Nekibe Kelmendi, učestvovala je  na XI-om susretu ovog Foruma, koji je održan u Parizu. 

Ministarka Kelmendi nalazi se u službenoj poseti Parizu
Pristina 11/11/2009

Ministarka Pravde gđ. Nekibe Kelmendi, otputovala je za Pariz, povodom ovoga bit će sutra i prekosutra prisutna u Forumu Krans Montana, na ‘’11 Samitu protiv međunarodnog kriminala’’. 

Ministarka Nekibe Kelmendi srela se je sa stalnom predstavnicom UNDP-ia na Koso...
Pristina 06/11/2009

Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi primila je u posetu Osnat Lubrani, koordinator agencija UN i stalna predstavnica UNDP-ia u našoj zemlji kojoj se je zahvalila na radu koji je uradio UNDP-i i koji čini i dan danas na Kosovu.

Ministaratvo Pravde financijski će podržati izdavanje jedne brošure, u kojoj će...
Priština 04/11/2009

Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi primila je u jednu posetu predsednicu Nevledine organizacije “Thirrjet e Nenave”, iz Đakovice, Nesrete Kumnova.  I povodom ove posete Ministarka Kelmendi obećala je da Ministarstvo Pravde radi neprekidno na  što bržem rasvetljavanju  sudbine ne nađenih lica.

Komesar Korektivne Službe Kosova, Resmi Hoxha učestvovao je na XI-oj Konferenci...
Pristina 01/11/2009

 Pozivom Korektivnih Asocijacija Institucija i Zatvora ICPA-ja, od dana 25 do 30 novembra  2009 god, komesar Korektivne Službe Kosova Resmi Hoxha učestvovao je na XI-oj Konferenciji ove Asocijacije.

Ministarka Nekibe Kelmendi, srela se je sa francuskim kontigentom KFOR-a, koji ...
Priština 30/10/2009

Tokom susreta između ministarstva pravde i  francuskog KFOR-a , koji su smešteni u objektima Zatvora Smrekovnice, ministarka Pravde Nekibe Kelmendi sa saradnicima, primila je u pozdravnoj poseti pukovnika Gerard Charles, Šef Francuskog  Elementa  Nacionalne Podrške.

Počeo je projekat blizančenja financiran od EZ-ce “Standardi EZ-ce za Ministars...
Pristina 30/10/2009

Projekat blizančenja financiran  od Evropske Zajednice na podršci reformi prava na Kosovu u vrednosti  2.4 milion eura i očekuje se da traje 33 meseca. Projekat će povećati profesionalne kapacitete Ministarstva Pravde Kosova, pomoći će u smanjivanju rasterećenja sudova i poboljšaće alternativna rešenja sporova na Kosovu. 

Ministarka Nekibe Kelmendi srela se je sa rukovodiocima sudskog veća Tribunala ...
Pristina 30/10/2009

 Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi sa saradnicima , primila je u jednoj poseti gđ. Catherin Marchi Uhel, rukovodioc sudskog veća Tribunala u Hagu za bivšu Jugoslaviju. Svrha ove posete  je upoznavanje sa potrebama osnivanja jednog centra  na sakupljanju materijala Tribunala Haga na Kosovu.

Ministarka Kelmendi, nalazi se u službenoj poseti Belgiji
Pristina 25/10/2009

Obaveštavamo vas da je Ministarka Pravde , gđ. Nekibe Kelmendi , otputovala za Brisel, (Belgiju). Za vreme njene posete, ministarka Kelmendi, danas i sutra , prisustvovaće na ministarskoj konferenciji, “ Direktno Globalno delovanje Ez-ce, protiv trgovanja ljudskim bićima”. Na ovoj konferenciji razgovaraće se o strateškoj borbi protiv trgovanja ljudskim bićima.

Predstavnici Kosova prisustvovali su na Akademiji Mediterana Forenzičnih Nauka
Antalija 19/10/2009

Između dana 14 i 18 oktobra, u Antaliji u Turskoj, održana je  4-ta Akademija Mediterana Forenzičnih Nauka..Na ovoj Akademiji Kosovo je predstavilo Dr. Musa Gashi i Dr. Naim Uka, iz kancelarije za Izgubljena Lica i Sudske Medicine. Prethodno, Dr. Naim Uka doprineo je u pripremanju ove Akademije kao Član Međunarodnog Naučnog Komiteta Mediterranean  Academy of Forensic Science (MAFS).

Počeo je seminar za oficere transportne jedinice i jedinice za intervencije
Vushtrri 13/10/2009

Danas, u Kosovskom Centru za Javnu Bezbednost , Vaspitanje i Razvoj, u Vučitrnu, počeo je dvo nedeljni seminar oficira transportne jedinice i jedinice za intervencije. Seminar podržava Organizacija za Bezbednost i  Evropsku Saradnju (OSBE), dok će seminar održavati  međunarodni iz Austrije. Ovaj seminar pohađaju 24 kandidata.

Inauguriran renovirani Pritvorni Centar u Prizrenu
Prizeren 09/10/2009

Nakon obavljenih svih poslova celokupnog  renoviranja  Pritvornog Centra u Prizrenu , Ministarka Pravde Nekibe Kelmendi, inaugurirala je ovaj centar.

Fotonovost
Prizren 09/10/2009

Ministarka Pravde, Nekibe Kelmendi, nadzire rad koji se odvija na gradnji objekta za Okružno i Opštinsko Tužilaštvo u Prizrenu. Ovim povodom , ministarka Kelmendi dobila je obecanja od radnika radova da ce objekat biti gotov u odredenom roku po ugovoru.

Počelo je održavanje seminara za kandidate za notara , koji su položili izborni...
Pristina 08/10/2009

 Nakon uspešno prebrođenog izbornog testa kandidata za notara počelo je  održavanje seminara za njih. Izborni test  je položilo 211 kandidata za  buduče notare Republike Kosovo, koji su podeleni u tri grupi  za pohađanje seminara

Održan humorističko-muzički program u Zatvoru Dubrave
Dubrava 07/10/2009

U sastavu punih aktivnosti kulturno-umetničkih  koje se održavaju sa zatvorenicima u Korektivnom Centru Kosova i danas je održan humorističko-muzički program u Zatvoru Dubrava.

Sutra će se održati jedan humorističko-muzički program u Korektivnom Centru Dub...
Pristina 06/10/2009

U saradnji sa autorom humorističke  emisije “Përrall me Tupan”, Valon Maloku, Ministarstvo Pravde organizuje humorističko-muzičkim program  za zatvorenike Korektivnog Centra u Dubravi.

Održana prijateljska utakmica u odbojci između zatvorernica Korektivnog Centra ...
Lipljan 06/10/2009

Korektivnom Centru za žene i Maloletnike održana je  prijateljska utakmica u odbojci između zatvorenica iz Korektivnog Centra za Žene i Maloletnike u Lipljanu i učenica gimnazije “Ulpiana” u Lipljanu.